Deus Ex - nem butították le a konzolok miatt

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 12.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokan még a mai napig úgy gondolják, hogy egy konzoljátéknak egyszerűbbnek, butábbnak kell lennie a PC-s verziónál, s erre még mindig sok példát látunk. A Deus Ex azonban nem ezen az ösvények jár, s egyáltalán nem lett volna más, ha csak PC-re készül.

A Deus Ex: Human Revolution vezető designere elmondta, hogy mielőtt nekiláttak volna az új Deus Ex fejlesztésének, visszamentek, s megnézték, hogy mik voltak az elemek, amik az első két részben is nagyon jól működtek. Ezután elgondolkoztak azon, hogy ebből mit lenne érdemes megtartaniuk, s hogy kellene átalakítaniuk a klasszikus játékélményt, hogy egy új, globális közönség számára is népszerűvé váljon.


Jogos tehát a kérdés, hogy a multiplatform fejlesztés miatt butítottak-e valamit a játékmeneten? Jean Francois Dugas szerint nem: "Úgy gondolom, hogy a PC egy remek platform, de ugyanezt hiszem a konzolokról is. Míg a 90-es években nagyon különböztek a két platform játékai, ma már ezek erősen közelítenek egymáshoz, mint ahogy a TV, a filmek és a zene is egyirányba konvergál, hogy egyazon helyen elérhető legyen mindenki számára."

Jean Francois Dugas szerint egyáltalán nem kellett semmit butítani a játékon a konzolos közösség számára, inkább az a fontos, hogy bármilyen platformra is fejlesztenek, az új Deus Ex könnyen tanulható és érthető legyen bárki számára. A lényeg, hogy miként vezetik fel a komplexebb elemeket a játékosok számára.

54.
54.
mark825
valaki mondja meg hogy ez van-e ps3-ra elöre is kössz......
52.
52.
LtK
51.
51.
Netsu
#50: Epic game nálam az RPGknél kezdődik,és azok nyomába se az SC,se a Halo nem érhet :)
50.
50.
LtK
#49: nem barátom, te vagy a legkülönlegesebb ízléssel megáldott egyén, és te tudod mitől döglik a légy AS:D:ASD:ASD:A:SD én nem mondtam hogy szeretned kell de érdekes hogy 2 olyan epic game mint az SC meg a halo szerinted szar =D dehát ha te ettől nemvagy tucat meg sablon ember hogy ez a 2 játék nem tetszik ....ahhoz is csak gratulálni tudok :ASD
49.
49.
Netsu
#48: Egy szóval sem mondtam,hogy jó lenne a S.T.A.L.K.E.R. ... :D Amúgy ahhoz képest,hogy egy foshalmaz,mindenhol 8 körüli értékeléseket kapott... =D Gondolom akkor 9 alatt kezdődik a foshalmaz kategória =D Amúgy meg attól,hogy több millióan szeretik,még nekem is szeretnem kell? És ha én nem szeretem,akkor nekem szar az ízlésem,csak mert nem vagyok egy tipikus tucat és sablon ember? =D Ezt te sem gondolod komolyan :)
48.
48.
LtK
hűha... na a storyja "egyedi" de minden más tekintetben egy hulladék szardarab =D nem, neked azért szar az ízlésed mert szerinted az a szar amit több millióan szeretnek, és az a jó ami egy igénytelen bugos foshalmaz amivel a seggem nem törölném ki =D én meg ezért gratulálok ;)
47.
47.
Netsu
#46: Mi az egyedi benne? Hát,eleve a történet,illetve a környezet. Hány olyan játékot láttál te már,amelyik Chernobylban,az atomerőműnél játszódik? Na ugye,egyet sem. És hány olyan játékot láttál már,amelyik az űrben,idegen bolygókon,idegen fajokkal körülvéve játszódik? Na ugye,nem is egyet ;) És megsúgom neked,hogy ezt hívjuk sablonnak :) Szóval akkor nekem most szar az ízlésem,mert nem szeretem a sablonos,innen-onnan összelopkodott játékokat? =D Gratulálok :)
46.
46.
LtK
#45: nem mondom hogy a világ legjobb játéka, de bőven a legjobbak között van ;) miért a sztálkeredben mi az egyedi?:ASD:ASD: édes istenem akármennyire rimánykodsz a masszív rajongótáboroddal együtt az még egy szar marad ='D lehet "kicsivel" többen vannak a halo és az SCII rajongók és ez nem véletlen ;) és nem agymosás hanem ízlés barátom =D de ezt szerintem itt hagyjuk mert te is azok közé a jó képességű egyedek közé tartozol akik úgyis megmagyarázzák hogy a szarjuk miért jó =D
45.
45.
Netsu
#44: A San Andreas is egy fostalicska ahogy van,csak tudod sok az igénytelen játékos,akiknek megfelel ez a szint =) Hanem miért viszik az SC IIt? Azt ne mond már,hogy azért,mert az a világ legjobb játéka =D Inkább a világ legjobban összelopott játéka =) Mert hogy nem sok egyedi dolog van benne,az biztos :) Csak tudod az a sok hype,és agymosás miatt ezt nem veszik észre =) Amúgy meg a "sztálker"nek is megvan a maga masszív rajongótábora,elhiheted. Szóval ezzel hülyeséget mondtál,hogy nem szeretik =) Amúgy mit lehet olvasni a Haloban? A falakon a feliratokat? :D
44.
44.
LtK
#43: namost kezdjük már el sorolni a játékok hibáit drága. Szerintem a sztálkered több hibával állna elő ;) hiába szídod akkor az korszakalkotó volt ;) képzeld lehet olvasni halo-ban is kedvesem ;) a stalker meg akkor is csak egy a sok sandbox közül ráadásul szar fos bugos az egész, és hát ezvan , a san andreas-t sokan szeretik a sztálkert meg nem ebből is látszik hogy mennyire fasza =D és az SCIIőt se azért viszik sajnállak =(
43.
43.
Netsu
#42: Jah volt 4-5 jármű,amik ha felborultak,egyetlen gombnyomásra,kéz nélkül talpra lehetett azokat állítani =D Telekinézis felsőfokon. Már ez egy gagyi,és kezdetleges megoldás. "lebasznak a puszta közepére, adnak felszerelést, oszt ne paraszt mennyé világgá" A dialógusokat is elolvastad,vagy hozzászoktál a Halohoz,hogy egy sort se kell benne olvasnod? "bughalmaz" a San Andreas is egy bughalmaz,mégis mindenki kedvence. Ott fenemód nem zavart ez senkit. És nem,nem hisszük el,hogyha van hype,akkor se fogy jobban. Elég csak az SCIIre gondolni,azt is csak a hype viszi el a hátán.
42.
42.
LtK
#39: na hát most nem tudom összesen mennyit adtak el a halo-ból össz vissz de lehet pár milkával többet, de nem is ez a lényeg. Elhiszed hogy hiába lett volna a hype akkor se lett volna sokkal több eladás? és miért? mert erre a bughalmazra is várni kellett jópár évet hogy végre megszülessen, és sokakat akit érdekelt az elején (ahogy engem is) utána már leszarta..... A másik meg okostojás mondtam én hogy kiemelkedik valamivel? ja de most hogy így belegondolok igen van. 2001ből mondj már olyan játékot ami a halo előtt jelent meg és 4-5 féle járművel lehetett csapatni stb... eléggé büntetett akármit is mondasz így űrruha úgy űrruha de akkor alázott... ahhozképest hogy ott van a rétegjáték sztálkered ahol kurvanagy terep és egy kibaszott autót nem bírtak belebaszni.. nevetséges =D az utolsó rész kezdete meg vitte a pálmát : lebasznak a puszta közepére, adnak felszerelést, oszt ne paraszt mennyé világgá =D

41.
41.
Samu
#40: :D :D :D
Egyetértek azokkal amiket leírtál,bár én a konzolos oldalon ülök!Nem kell nekem a PC-s szívás a játékokkal.Harmincikszévesen családdal,gyerekkel annyira vágyok,hogy ha hazamegyek a melóból,betolok egy lemezt és játszok...De ez a DeusEx game kiváncsivá tett!
Ja és hogy a háború folytatódjon:bill+egérrel nemigen tudok mit kezdeni,de kontrollerrel bármikor bárkit cakkosra lövök,mert arra ált rá a kezem a tizenvalahány év alatt ;) Pííísz
40.
40.
mephi
Huhh, micsoda vita :)
Amúgy nem értem miért ez a nagy felhajtás. A Deus Ex egyszerűen összetettebb, feladatok vannak, képességhasználat, stb. Míg a halo egy lövöldözős játék, ami egy szálon halad. De ettől még a Halo egy kiváló lövöldözős játék. Ennyi.
Az pedig, hogy nincsenek a játékok lebutítva konzolra, az megint butaság. Igenis le vannak egyszerűsítve, és erre tényleg a Dragon Age a legjobb példa. A többi játékban ez így nincs meg, mert a PC-s tábor ugyanazt kapja mint a konzolos, max szívja a fogát, hogy "bazd ennek az irányítása jobb is lehetne" vagy "ebből a játékból többet is ki lehetett volna hozni".
Ettől függetlenül a konzol is egy kiváló dolog, és bizony erősebb tábora van, mint a PC-nek. Szóval érthető ha a játékok ez miatt gyakran "lightosabbak".
Erre a legjobb példa az FPS, aki azt mondja, hogy kontroler jobb az egér+bill párosnál, ott baj van:)
Remélem ezzel az utolsó gondolattal megint háborút robbantok ki. Peace;)
39.
39.
Dcrysis02
#36: 2 millió eladott példány nem siker egy kicsi, külföldi, neve nincs stúdiónak? Nem volt akkora marketing mögötte, nem állt mellette a Világ egyik legnagyobb kiadója, nem volt semmi hype, csak a vaporware díjak.

"Rétegjáték"

A Halot mi emeli ki a többi játék közül? FPS, űrruha, lézerstuki..... egyedi, mondhatom.

Nálam a Halo akkor halt meg, mikor rajzfilm-kinézetű, 2 éves szintjén gügyögő űrtörpékre kellet tüzet nyitnom. (Úgy kábé az első tíz perc..)
38.
38.
Ra1D3n
#37: Nem értem, mire fel megy a vita a 2 játékról. Számomra pont, hogy mindegyik szar, de az nem jelenti azt, hogy tényleg az is. Stalker egy bughalmaz, Halo meg nem az én stílusom. Számomra túlságosan monoton, minimális izgalmi faktorral...
37.
37.
NinjaNorb
#5: a stalker az 1 szar a halohoz képestxD pedig 2szer végigtoltam a stalkert és szeretem is de halohoz képest elég kevés
36.
36.
LtK
én csak helyeselni tudom priewoferdc kommentjeit. Szánalmasan gyerekes és retardált hozzászólások megalonagyixtől... és igen lehet komplexebb meg nem írtál le mindent de kérlek akkor ne ilyen hülye példákat hozz már elő istenem.... hát normális vagy?=D azért komplexebb mer va HUD meg nem regenerálódik az élet :ASD:ASD:ASD:ASD meg ha neked az a story hogy mivel lövünk és miket akkor tudok gratulálni és menj játsz a sztálkereddel azzal a bughalmazzal =D kár vitázni a 2 játékról... millikók nem tévedhetnek ;) a sztálkered meg erősen rétegjáték.. és nem hozott valami nagy "sikert"....
33.
33.
Kyuubi
Konzolra is vannak ugyanúgy komplex játékok, mint pl a Metal Gear Solid vagy a Heavy Rain, és PC-re is vannak agyatlan hentek, mint mondjuk a Crysis. Innentől szvsz nincs értelme vitázni.
32.
32.
Netsu
#31: Te nem mondtad,de priewoferdc barátunk az elfogultságtól,érzelmektől túlfűtött írásában viszont igen :)
31.
31.
Blint19
#30: Én nem mondom, amúgy sincs semmi kedvem olyan lényegtelen dolgon vitázni, mint egy hülye játék.
30.
30.
Netsu
#28: Semmi baj nincs velük,csak ne mondja itt senki se azt,hogy egy Halonál nem komplexebb a S.T.A.L.K.E.R,pláne a Deus Ex.
29.
29.
megalonagyix
27# tökéletesen egyetértek:P
28.
28.
Blint19
#27: De ha jól figyelsz, nem azt mondtam, hogy az összetettebb játékok nem jók, hanem azt, hogy az egyszerűbb shooterekkel sincsen semmi baj szerintem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...