Az Activision is meg akarta venni a Rare-t

  • Írta: InGen
  • 2010. október 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Az ex-Xbox főnök folytatja a Microsoft körüli érdekes sztorik kiteregetését. Pár napja megtudtuk, hogy az Apple milyen ideges lett, amikor a Microsoft felvásárolta a Bungie-t, most pedig arra derül fény, hogy a redmondiak komoly licitháborút vívtak az Activisionnel a Rare felvásárlására.

Ed Fries, aki 2004-ig a Microsoft játékkiadói részlegének vezetője és egyben a cég alelnöke volt, most egy interjúsorozatban tereget ki néhány érdekesebb részletet, melyek főként az eredeti Xbox elindulásával és a Microsoft akkori ügyeivel kapcsolatosak. Most éppen a legendás Rare körüli felvásárlás került terítékre.


Fries beszámolójából kiderül, hogy eredetileg az Activision akarta felvásárolni az angol játékstúdiót, ám a Microsoft is érdeklődést kezdett mutatni irántuk. Ezután egy licitháború alakult ki, amit eredetileg az Activision nyert, s sokáig úgy tűnt, hogy nyélbe tudják ütni az üzletet.

"Valószínűleg a Rare is inkább az Activision felé húzott, mert szerettek volna függetlenedni a platformoktól, és inkább third-party fejlesztőként akartak tovább menni" - mondja Fries. S habár úgy tűnt, hogy az Activision nyeri meg az üzletet, végül a licitálás folytatódott, s az árak olyan magasra mentek, hogy az akkoriban a Rare üzletrészének felét birtokló Nintendo teljesen kiszállt a versenyből.

Végül aztán valami történt az Activision háza táján, pontosan még Fries sem tudja, hogy mi. Elképzelhető, hogy nem tudtak teljesen megállapodni a  vezetéssel, így Bobby Kotick és csapata kiszállt a versenyből, a Microsoft pedig tett egy végső ajánlatot.

Így történt, hogy a Rare végül a játékiparban soha nem látott módon egy egészen brutális, 375 millió dolláros áron került a Microsoft tulajdonába, s így történt az is, hogy az egykor olyan Nintendo-klasszikusokat készítő cég, mint a GoldenEye 007, a Perfect Dark vagy Killer Instinct, ma már casual hulladékokat fejleszt a Kinectre.

7.
7.
zsilvolgyi
Egyik játékukkal sem játszottam.
6.
6.
Teuton
Most jön az a rész hogy Bill Gates-t is úgy kellett utolsó pillanatban megvenni a Windows-hoz
5.
5.
fojesz
#4: "Utólag mindenki tud okosat meg nagyot mondani."

Azért ennél többről van szó. Egy ex-Microsoftos fejesnek valószínűleg volt rálátása az ottani dolgokra, nem pedig a levegőbe beszél.
4.
4.
Mathia$
Most mi ez a ez akarta ezt az akarta azt mánia?! Apple -> Sony, Apple -> Bungie, Acti -> Rare stb... ezeknek a fele nem igaz, másik fele meg sosem kerülhetett volna megvalósításra. Utólag mindenki tud okosat meg nagyot mondani. Az ilyenek nem hírek hanem epetye-petye üres dumák.
3.
3.
Top Secret
Hát a Donkey Kong volt az egyetlen jó játék a Raretól.
2.
2.
InGen
1.
1.
daenath
Szomoru hogy egy ilyen csapat idejut, casual szemetet gyart :( Es ne feledjuk a Donkey Kong sorozatot se :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...