Portal 2 - közös multiplayer PC-n és PS3-on

  • Írta: p.balou
  • 2011. január 18.
  • Bejelentés
Link másolása
"Azt ígértük a játékosoknak az E3-on, hogy a PS3-as Portal 2 a legjobb konzolos verzió lesz" - emlékeztetett Gabe Newell a minap történt bejelentésében, melyben megerősítette, hogy a konzol tulajdonosai együtt játszhatják majd a PC-s és a Mac-es játékosokkal a játék kooperatív módját.

Érdekes funkcióval toldja meg a PS3-as Portal 2-t a Valve: együtt játszhatnak a PC-sek és a PS3-asok (illetve a Mac-esek). A keresztplatformos multiplayer nem a Valve találmánya, hiszen a múltban már több példa is volt erre, de ez az első alkalom, hogy ez feltűnik a Sony gépén. A multiplayer a Portal 2 esetében a kétfős kooperatív módra értendő.

A Portal 2-t eddig is a legjobb konzolos verziónak hirdették a készítők, s most már okuk is van rá: a Steamworks integráció nem csak a multiplayert nyitja meg a három tábor között, de lehetővé teszi a hangalapú kommunikációt, és a mentéseinket távoli szervereken tárolhatjuk. Érdekesség, hogy a PS3-as verzió mellé ajándékba jár egy kód, amellyel a PC-s, illeve a Mac-es verziót is letölthetjük - mindennemű extra ráfizetés nélkül.

A Portal 2 április 22-én jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

24.
24.
Tibor
Cső valaki nem tudja van e olyan oldal vagy szerver amin lehetne Cod7 multipalyer-t a pc-mről játszani barátommal akinek ps3 on van meg?
22.
22.
LtK
#15: Hát igen.... akit először ültetünk fps elé gépen azt lehet levernéd =D de aki már kicsit is gyakorlottabb azzal szemben nemsok esélye van egy konzolosnak ;) (szerintem)
20.
20.
Apostol360
#15: nekem mondod...én csak cod 7 multizni nyomom be a boxot :D:D....
19.
19.
vesszoman
#18
Nem azt mondtam hogy mindenkit.
16.
16.
#15: Mondjuk akkor a PC-seknek is kéne kapniuk aimbotot, mert úgy lenne fair.
15.
15.
vesszoman
12# Ezt nem nagyképüségből mondom de szerintem konzolon nem eggy PC-st vernék le FPS-ben. Ha tudod használni és megszoktad ugyanolyan jó.(szinte) De ebből nem akarok vitát.

Szerintem az nagyon jó lenne ha bármilyen konzollal játszhatnánk egymás ellen a neten. És nem csak ennél a játéknál. Ez követendő példa szerintem.
14.
14.
biohazard rex
sztem azért nem engedi a microsoft mert ha lenne steam boxon akkor ugye a portal 2-es, left 4dead 1-2es stb. már a steam rendszeren keresztül lenének játszhatóak. onnantól kezdve pedig a steam szervereit használnánk, ami azt jelenti hogy nem kérhetne pénz a live a multiplayer-ért. A sony azért ment bele a dologba mert ott amúgy sem kell fizetni a multit (gondolom én!). remélem érthető voltam.
13.
13.
Berencsit
nagyerekek, én azon kevesek közé fogok tartozni, akik megjelenés előtt kipróbálják, itt magyarországon. ;)
12.
12.
Apostol360
ezek a kereszt mutli gamek nem a legjobbak...valljuk be h pc-n könyebb célozni...(kivéve ha olyan low szar v h automata célzással tolod:D:D ) mondjuk azt meg mutliba nem lehet...volt is már ilyen felmérés...h kotroller vs pc...pc vitte a pálmát...mondjuk ha vki nagyon rutinos konzolon akk nincs lehetetlen :P
8.
8.
Dresa
#7: Lesz itt még Kinect támogatás sztem! pl. ha kilépsz a képből jobb oldal felé bejössz balról meg hasonlók.. XD
7.
7.
torppapa5
#3: Azzal indokolták, hogy az Xbox LIVE zárt rendszer és a Microsoft valamit nem enged meg nekik vagy valami ilyesmi, de a lényeg az hogy ha akarnák ugyanúgy adnának valami pluszt az Xbox-osoknak is, de jelenleg úgy néz ki nem fognak semmit sem adni, nagy ívben tesznek ránk.
6.
6.
coderman
#3: Azért, mert a Microfos nem engedi a Valve-nak, hogy kiépitse a steamworksot a Boxon, mert az a Live-ban található funkciókat is tartalmaz, igy annak a konkurenciája lenne. Egyszóval bosszúból :)
5.
5.
torppapa5
#1: Hát sajnos én is így érzem, de nézni kell a jó oldalát is, a PC-sek legalább együtt játszhatnak a PS3-asokkal, és ha jól értelmeztem a hírt, akkor tulajdonképpen két Portal 2-t veszel meg, ha ez lehetséges akkor odaadod a kódot egy PC-s haverodnak, az felhasználja a Steam account-án, és már mehet is a móka. :) Egy biztos: régen nagyon kedveltem a Valve-ot, mert jó játékokat csinálnak, és nem tették azt mint a többi fejlesztő(tisztelet a kivételnek) hogy az egyik verzióval több pluszt adnak mint a másikkal, (lásd pl: EA: Medal of Honor, csak a PS3-as Tier 1 verzióhoz járt a Medal of Honor Frontline HD) de úgy látom most már egyre többször csinálja ezt a Valve is(TF2-nél a konzolos verziókhoz nem jönnek ki az updatek, de talán így jó is és nem is boztos hogy ez az ő hibájuk, most pedig ez), egyre jobban süllyednek le a szememben. Ne értsetek félre, még mindig jó fejlesztőstúdiónak tartom a Valve-ot, de nem jó dolog ha hosszú időn keresztül kritizálják a PS3-at, utána meg már ennyire nyalják a talpát a Sony-nak. :( Azok akik csak Xbox-ra vagy PC-re tudják megvenni majd a játékot jogosan lesznek felháborodva, mivel bőven nem ugyanazt kapják a pénzükért mint a PS-esek, én azért kárpótolnám a PC-eket és az Xbox-osokat is valamivel. (Bár mondjuk a Pc-eknek már megvan, játszhatnak a PS3-okkal) :( De felesleges ezen bosszankodni, egyik szemem sír a másik nevet, azért örülök hogy a PS3-ok ilyen jól járnak. ^^
4.
4.
coderman
Kirááááály, az összes haverom PC-n fogja tolni, de én PS3-ra akarom megvenni, igy már ez nem lesz probléma :D I ♥ VALVE :)
3.
3.
themagott
Csak azt nem értem hogy akkor már miért nem vonták be az X-box-ot is ebbe a közös témába ??
2.
2.
Tacskoexe
Ahhoz képest mennyire utálták és szidták a PS3-at, ez elég meglepő fordulat :D
Ezt a platformok közötti játékot mindig is jó ötletnek tartottam, remélem itt jobban meg lesz valósítva mint a Shadowrun-ban.
PC-re akartam megvenni, de ha a PS verzióhoz jár ingyen PC-s verzió simán azt veszem meg! :D
1.
1.
Dresa
De kinyalják a ps esek seggét :P ok Pc seknek sincs okuk a panaszra a wii szerű irányítóval..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...