2010 legjobb játékai a magyar eladások alapján

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 11.
  • Toplista
Link másolása
Megérkezett a tavalyi játékeladások összegzése, most kiderül, mit kedveltek a magyar vásárlók 2010 folyamán. Nagy meglepetésekre persze ne számítsatok, itthon is a szokásos slágercímek voltak a legkeresettebb játékok, az új címeknek vért izzadva kellett megküzdeniük az előkelőbb helyekért.

Az összesített listát természetesen letarolta a World of Warcraft előfizetői kártya, azt pedig a FIFA 11 követi úgy, hogy közben még a tavalyelőtti játék is befért a legjobb tíz közé. Duplázni tudott a Call of Duty is, elvégre a Black Ops és a Modern Warfare 2 is bekerültek az élbolyba, s a Blizzard sem panaszkodhat: a WoW előfizetői kártyája mellett a Cataclysm és a Starcraft II is óriási siker volt itthon. Szépen kezdett, és zárt a Bad Company 2 és az F1 2010 is.

Összesített:

1. World of Warcraft (előfizetői kártya)
2. FIFA 11
3. Battlefield: Bad Company 2
4. Call of Duty: Black Ops
5. World of Warcraft: Cataclysm
6. Starcraft II: Wings of Liberty
7. Call of Duty: Modern Warfare 2
8. The Sims 2
9. FIFA 10
10. F1 2010

PC:

1. World of Warcraft (előfizetői kártya)
2. Battlefield: Bad Company 2
3. World of Warcraft: Cataclysm
4. Starcraft II: Wings of Liberty
5. Call of Duty: Black Ops
6. The Sims 2
7. Call of Duty: Modern Warfare 2
8. The Sims 3
9. FIFA 11
10. World of Warcraft: Wrath of the Lich King

PlayStation 2:

1. FIFA 11
2. FIFA 10
3. Star Wars: The Force Unleashed
4. Call of Duty: World at War
5. Kung Fu Panda
6. LEGO Indiana Jones: The Original Adventures
7. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
8. Madagascar: Escape 2 Africa
9. Indiana Jones and the Staff of Kings
10. DJ Hero (keverőpulttal)

PlayStation 3:

1. FIFA 11
2. Gran Turismo 5
3. Call of Duty: Black Ops
4. F1 2010
5. God of War III
6. Battlefield: Bad Company 2
7. Call of Duty: Modern Warfare 2
8. Medal of Honor
9. Assassin's Creed: Brotherhood
10. Need for Speed: Hot Pursuit

PlayStation Portable:

1. FIFA 11
2. James Cameron's Avatar: The Game
3. Star Wars: The Force Unleashed
4. 2010 FIFA World Cup South Africa
5. FIFA 10
6. God of War: Ghost of Sparta
7. Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes
8. Spider-Man: Web of Shadows
9. Transformers: Revenge of the Fallen
10. Need for Speed. Shift

Nintendo Wii:

1. Wii Sports Resort
2. Super Mario Galaxy 2
3. Wii Party 2
4. New Super Mario Bros. Wii
5. Mario Kart Wii
6. Wii Fit Plus (balance boarddal)
7. Mario & Sonic at the Olympic Winter Games
8. EA Sports Active
9. Wii Play (kontrollerrel)
10. FIFA 11

Nintendo DS:

1. New Super Mario Bros.
2. Mario Kart DS
3. Super Mario 64
4. Mario & Sonic at the Olympic Winter Games
5. Pokemon SoulSilver Version
6. Pokemon HeartGold Version
7. Mario Party DS
8. Nintendogs: Dalmata and Friends
9. The Sims 3
10. Nintendogs: Dachshund and Friends

Xbox 360:

1. FIFA 11
2. Kinect Sports
3. Call of Duty: Black Ops
4. Dance Central
5. Halo: Reach
6. Call of Duty: Modern Warfare 2
7. F1 2010
8. Battlefield: Bad Company 2
9. Assassin's Creed: Brotherhood
10. Kinectimals

27.
27.
krami
Az h a kártya van az első helyen az megszokott:D Én inkább a konkrét darabszámokra lennék kíváncsi.
26.
26.
fojesz
#25: "Tehát ha a listán még a wow-os műanyag babák is rajta lennétek ti azt is kitennétek? :D És akkor most a WoW kártya 2010 legjobb játéka? :D Végül is biztos lehet vele játszani valamit :P"

Akkor ki is a kicsinyes?
Az érveimet nem tudtad cáfolni, és nem ismerted be, hogy tévedtél.
A listán pedig addig rajta fog maradni a kártya, amíg a forrásunk nem veszi le. Pont. Nézd levegőnek, ha nem tetszik. (Mindenesetre egy faszságon lovagolsz, ez évek óta így van, és ezerszer lefutott kör ez a kártya téma.)

Én kiszálltam, de arra megkérlek, hogy az összeesküvés elméleteiddel ne mosd össze a GK-t, főleg ha azok alaptalanok.
25.
25.
Quent1n
#24: "Tudom, hogy általában mindenhez jobban értesz, mint itt bárki, de ettől függetlenül sok mindenben nincs igazad, még ha meg is vagy győződve erről. " A kicsinyesség beszél belőled. Ha hülyeséget mondok és erre valaki rávilágít elismerem, nincs abba semmi. Sosem mondtam hogy tévedhetetlen volnék vagy mindent tudó.

"Rendben, talán tényleg nem ez a legjobb helye ennek a kártyának" TALÁN nincs helye egy kártyának egy szoftvereladási listán? TALÁN? :D Ti is jól tudjátok, hogy nincs helye. Miért nem lehet ezt jelezni az illetékesek felé vagy valami? Ha már nem meritek bevállalni, hogy lehagyjátok.

"Ha megmásítanánk az anyagot, akkor pont ez lenne a baj, és gyanítom, hogy az elsők között nyivákolnál, hogy milyen alapon változtatgatunk itt." Ez egy jó nagy butaság de sebaj. :) Ha levennétek a listáról én lennék az első aki azt mondja, hogy végre egy tökös csapat aki be merte vállalni, hogy nem megy a hülyeség után. Mivel a listákon nem csak 10 hely van felsorolva fel se tűnne ha a wow kártya nem lenne rajta, ezért nem is értem miért megy ez már évek óta.

"Továbbá a WoW kártya pont az a "játék", amihez szimpla reklám nem elég," Persze, hogy nem ahogy semmi máshoz sem, de azért van reklámértéke és egész évbe ez van az első helyre rakva. Ahogy egy kevésbé hozzáértő ránéz a listára és azt látja, hogy a WoW kártya az első hidd el, hogy megfordul a fejébe, hogy ez akkor ilyen jó cucc? És a MM/Saturnos azaz kevésbé tudatos vásárlók így gondolkodnak aztán meg leveszik a polcról. A12. hely a sima WoWnak azért bőven nem rossz szerintem. A Battlechestet nem tudom megítélni mert nem ismerem.

Tehát ha a listán még a wow-os műanyag babák is rajta lennétek ti azt is kitennétek? :D
És akkor most a WoW kártya 2010 legjobb játéka? :D Végül is biztos lehet vele játszani valamit :P
24.
24.
fojesz
#23: Tudom, hogy általában mindenhez jobban értesz, mint itt bárki, de ettől függetlenül sok mindenben nincs igazad, még ha meg is vagy győződve erről.

Nem fogjuk a listáról kihúzni a WoW-kártyát azért, mert "nem illik oda". Rendben, talán tényleg nem ez a legjobb helye ennek a kártyának, de ha a forrásunk így adja ki a listát, akkor így is fogjuk leközölni. Ha megmásítanánk az anyagot, akkor pont ez lenne a baj, és gyanítom, hogy az elsők között nyivákolnál, hogy milyen alapon változtatgatunk itt.

A lista nyilván bír reklámértékkel a kiadók számára, de ez az érték közel sem olyan jelentős, mint gondolod. A listához hazai forgalmazók és terjesztők többsége elküldi az adatait, tehát nincs diszkrimináció egyik oldalról sem. Másrészt ha már egy játék bekerül az első helyre, míg egy másik új cím képtelen a 26. helynél jobban kezdeni, akkor a játéknak már nagyon mindegy, hogy reklámozza-e őt a lista vagy sem. Továbbá a WoW kártya pont az a "játék", amihez szimpla reklám nem elég, elvégre ezt a játékot havonta kell fizetni, amit csak akkor fog megtenni valaki, ha már játszott 1 hónapot az alapjátékkal.

Végül, hogy számadatokkal is cáfoljam az elméletedet: a World of Warcraft Battlechest a 47. lett a listán, míg a "sima" World of Warcraft az elkülönített budget listán is csak 12. helyezést ért el.
23.
23.
Quent1n
#21: Tudtam, hogy jönni fog valaki aki emiatt olt le.. Akkor elmondom neked is. Ez egy szoftvereladási lista. Gamecard nem szoftver. Nem lehet összevetni szoftverekkel amikért 1 ember egyszer fizet.

Nem, hogy nem jogos, hanem egyenesen hülyeség összevetni a játékokkal hisz a WoW kártya vásárlói bázisa ugyanaz hónapról hónapra jórészt. Tudod mivel lenne jogos összevetni? Hát kérlek szépen ezekkel: http://cdgalaxis.hu/kereses?q=gamecard&platform=minden&x=0&y=0

Úgyhogy itt nem azok a hülyék akik emiatt "sírnak" hanem akik marketingből rányomják a listára. Gondolj bele milyen jó kis reklám, hogy minden összesített lista 1. helyén azt olvasod World of Warcraft. Teljesen jogos, hogy nem tetszik ez többünknek mert ez így nem top10-es szoftvereladási lista. És ezt tudja a GK, a Gamestar, az iPon mindenki. Nekem inkább az a fura, hogy ezek a nagy site-ok miért nem hagyják le egyszerűen a listákról? Mi történne akkor? Lehet, hogy a központi listáról is lekerülne? Ki akadályozza meg őket ebben? Külföldön akkor miért nincs a listákon?

Úgyhogy bizony ez csak top9es lista és sajnos a 10. helyezett NEM került fel rá, és igenis ezt szóvá lehet tenni hónapról hónapra, hátha egyszer észreveszik magukat és végre leszedik róla.

22.
22.
Spider925
#17: én se értem azokat akik havi szinten több 10.000 Forintot hagynak ott a boltban cigiért... (számolj utána)
ha már ott tartunk,hogy ki mire bassza el a pénzét
21.
21.
Spider925
meddig fogtok még lovagolni azon a rohadt wow gc-n? állandóan sírtok miatta...
#9 daenath: "Mivel a jatekokat vasaroltak meg nem holmi elofizeto kartyat :P"
ha nincs "holmi" előfizető kártya, nincs játék. ha lenne más sikeres MMO is a piacon annak is ott lenne a feltöltőkártyája a listán.
és szerinted mégis mivel vessék össze a GC-t?
teljesen jogos összevetni a játékokkal. mégis csak egy statisztika,hogy milyen játékokat vásárolunk leginkább,hogy mivel játszunk. és a többség wowozik, amit ugye fizetni kell...
20.
20.
HerodPK
Hat igen a Dice beverte a Cod ormanyat :) Dice+Frostbite 2.0= CoD over:)))
19.
19.
Berencsit
18.
18.
Mortis
Azért látszik, hogy a magyar az futball nemzet. Még a kockáink is foci drukkerek. :D
17.
17.
menjapipaba
És ha azért van a feltöltői kártya is beletéve hogy akik megveszik azok magukba nézzenek és 2havonta azt a 8ezer forintot másra költenék pl. mozi vagy ilyesmi.Nekem virulna a fejem ha 2havonta lenne fölös 8 ropim.
Bár mondjuk mindenki azt csinál a pénzével amit akar...

ezzel nem fikázom akik megveszik csak nem értem őket.
16.
16.
Berencsit
#15: jaja mass effect, stb.. meg valami stratégiai is lehetne. hát de sajna ez van. a fogyó eszközök között ezek találhatók. ;)
15.
15.
World of Warcraft orrba-szájba, na meg a lődözzünk szét nagyon egymást és focizzunk... miért nincs egy valamire való szerepjáték a listában... :(
14.
14.
Berencsit
szerintem se kellene oda az a feltöltő kártya...
12.
12.
Quent1n
Az előfizetői kártyátszinte csak a Magyarok számolják az Angolok, Németek, USA stb. NEM. Nyilvánvaló hisz nem szoftver. Ez egy ócska marketing húzás, hogy minden hónapban lehessen olvasni, hogy World of Warcraft. A netes újságoknak meg nincs vér a pucájukban, hogy fogják és elhagyják a listákról. Kb. ennyi.

Mindenki tudja, hogy a kártyának semmi helye nincs a listán. Gyakorlatilag, ahogy daenath írod, TOP9es lista és pont.
11.
11.
Apostol360
#9: én se értem minek számolják a feltöltő kártyát...#1.:Hát feltört mint a talajvíz
9.
9.
daenath
2010 legjobb játékai a magyar eladások alapján
1. World of Warcraft (előfizetői kártya)

Tudtomal az elofizetoi kartya nem jatek, vagy nalatok igen? Ugy meg elhiszem hogyha magat a jayekot vetek meg de igy! Marhasag :D
Nalam igyhat az osszesitett ez:
1. FIFA 11
2. Battlefield: Bad Company 2
3. Call of Duty: Black Ops
4. World of Warcraft: Cataclysm
5. Starcraft II: Wings of Liberty
6. Call of Duty: Modern Warfare 2
7. The Sims 2
8. FIFA 10
9. F1 2010
Mivel a jatekokat vasaroltak meg nem holmi elofizeto kartyat :P
8.
8.
hakydakillah
6. viccnek szántam, amúgy meg nem szeretem a Fifa játékokat :-)
7.
7.
Berencsit
#4: wáó! erröl nem is halottam, úgy tűnik ezen a ponton nagyon lemaradtam....:S mi az hogy nem kap feliratot?? baker.. :S
6.
6.
elite_hun
#1: Csak hogy az AC-val még mindig jobb, filingesebb játszani mint egy FIFÁval...
5.
5.
JacoB
azért a FIFA mindenhol tarolt :)
PS3-nál a Gran Turismo a második .???
4.
4.
Massiv
#2: Ezek után meg csodálkozunk, ha a harmadik rész már nem kap feliratot? :S
3.
3.
jokerke23
#2: megölte a warez kivel nincs multika
2.
2.
Giggsy
Én leginkább a Mass Effect 2 helyezés nélküliségén csodálkozom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...