Diablo III - kihat a következő Torchlight-játékokra is

  • Írta: InGen
  • 2011. március 22.
  • Érdekesség
Link másolása
Lassan már nekünk kezd kellemetlenné válni, hogy a legtöbb kiadó vagy fejlesztő, akik elsődlegesen PC platformra dolgoznak, mennyire félnek a Blizzardtól. Talán jogosan, hiszen mára nem sok igazi keményvonalas PC-s fejlesztő maradt. Most a Torchlight fejlesztői beszélnek kicsit a Diablo 3-ról és a WoW-ról.

Nem kicsit érdekes a helyzet persze, hiszen a Torchlightot fejlesztő Runic Games ügyvezető igazgatója nem más, mint Max Schaefer. Ha elindítjátok a Diablo első vagy második részének credits-listáját, akkor az úriembert valahol az első sorok között fogjátok találni, hiszen testvérével ők voltak az egykori Blizzard North vezetői. Na, most ő beszélt kicsit arról, milyen hatással lesz rájuk és a készülő Torchlight 2-re, illetve a Torchlight MMO-ra a Diablo 3 megjelenése, és persze a World of Warcraft folyamatos dominanciája.

 
Nos, a hatás nem egészen úgy következik be, ahogy azt várnánk, Schaefer ugyanis főként nem azért aggódik, hogy a Diablo 3 konkurenciát teremt nekik, hanem azért, hogy ők is azzal fognak játszani a fejlesztés helyett: "Természetesen mi is meg fogjuk venni a játékot rögtön a megjelenés napján, és ez le fog lassítani minket. Mindannyian hatalmas rajongók vagyunk."

Aztán persze kicsit komolyra fordította a szót, és elmondta, hogy természetesen a legtöbb megjelenő játéknak meg kell vívnia a konkurenciával, hiszen nagyon kevesen hoznak létre egy teljesen új kategóriát. Ettől függetlenül azért bizakodik: "Az akció-RPG felhozatal még mindig viszonylag vékony, így szerintem nagyobb a kereslet, mint a kínálat."

S persze mivel a háttérben készül a Torchlight MMO is, Schaefer nem hagyhatja szó nélkül a World of Warcraftot sem, ami elmondása szerint "az elefánt minden MMO-fejlesztő szobájában". Ez persze azt is jelenti, hogy ők valószínűleg nem kérhetnek majd havidíjat a játékukért, sőt: "Nem hiszem, hogy bárki csinálhat előfizetéses MMO-t, mert mindenkinek, aki csinálna, már van előfizetése a WoW-ra."

10.
10.
hopeeee
#6: Érdekes, pedig szerintem pont az 5. a legjobb act, de hát kinek mi
9.
9.
Quent1n
8.
8.
Quent1n
#7: Azok nekem is bejöttek. Viszont egyszerűen az unalmas pályák agyoncsapták a hangulatot. Csak mentem előre a "lövészárokrendszerekben" és henteltem, egyszerűen elment tőle a kedvem. Egyszer tudtam csak kitolni. :) És azt a mentési rendszert sosem felejtem el 2000ben vérciki volt :)
7.
7.
#6: nekem bejött a két új kaszt adta lehetőség... (de ízlések és pofonok)
6.
6.
Quent1n
#2: Szerintem is jó lesz mindkettő de én pl. már csalódtam a Blizzardba. Pl. a D2 LoD szerintem rettenetesen unalmas kieg lett de nekem már a Diablo II se ütött akkorát az első rész után. :) Persze azért kitoltam 3szor :D
5.
5.
Quent1n
Igaza van. Aki MMO fan annak már valszeg ott a WoW a polcon, tehát nagyon nehéz dolga van azoknak akik előfizetéses MMO-n törik a fejüket Nagyon magas a léc.
4.
4.
Terawatt
Szerintem se őket se a blizzt nem kell félteni :) jó lesz mind a kettő ezt boritékolhatjuk :)
3.
3.
bali182
Az eddig tapasztalt Blizzard-fejlesztési sebesség alapján szerintem előbb fogunk játszani a Torchlight 2-vel :D De remélem ennyi idő után szokásos minőséget kapunk.
2.
2.
A torchlight2-re ? :)

Najó, komolyan:
Én például nagyon szeretem a D2-t és a Torchlight-ot is. Más stílus, más kategória. Mégis azt gondolom, hogy jó lesz a D3 (nagyon remélem és hát a Blizzard-ban még nem csalódtam) akkor hatással lesz a T2-re akkor az is csak még jobbá válhat.
1.
1.
bucsok
Először inkább legyen kész!! Hiszen mióta várunk rá!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...