Dél-Amerikába menekült a PS3-hacker?

  • Írta: InGen
  • 2011. március 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Tovább zajlik az érdekfeszítő dráma George “GeoHot” Hotz, a PlayStation 3 root kulcsát nyilvánossá tevő hacker ügyében. Most a Sony ügyvédei azt állítják, hogy a 21 éves srác Dél-Amerikába menekült, hogy ne kelljen átadnia a merevlemezeit és egyéb eszközeit, melyet a bíróság kért.

George “GeoHot” Hotz már egy ideje perben áll a Sony-val, miután a fiatalember publikálta a PlayStation 3 feltöréséhez szükséges root kulcsokat. Az ügy jelenleg ott áll, hogy Hotznak át kell adnia minden merevlemezét és egyéb technikai eszközét otthonából, hogy azokat független szakértők megvizsgálhassák.


Az első problémák ott kezdődtek, hogy a Sony szerint Hotz eltávolította a merevlemez néhány fontos részét, így azok használhatatlanná váltak. Mint közben kiderült, pusztán arról volt szó, hogy a hacker nem adta át a független szakértőknek a merevlemez-vezérlőkártyákat, ám miután ezeket sikerült beszerezni, a probléma elhárult.

Ezzel párhuzamosan elkezdett terjedni a pletyka, hogy Hotz inkább elmenekült Dél-Amerikába, csak ne kelljen átadnia a merevlemezeit és egyéb adatait, ráadásul a híresztelések szerint az utat azokból a PayPal-adományokból fedezte, amiből a per költségeit kellett volna kifizetnie. Az üggyel kapcsolatban Hotz ügyvédje, Stewart Kellar nyilatkozott: "Anyagilag nagyon megterhelő egy 21 éves számára, hogy egy olyan céggel pereskedjen, mint a Sony, amit öt ügyvéd képvisel. Az adományokat George kizárólag a perrel kapcsolatos költségek fedezésére használja fel, és ha a végén marad még valamennyi, akkor azt az Electronic Frontier Foundationnek tervezi felajánlani."

28.
28.
Vendu
Valaki esetleg nem emlékezne rá akkor a Sony versenyt hirdetett: "PlayStation 3 - Törd fel és nyerd meg!"
http://www.gamekapocs.hu/hir/6068/playstation_3_tord_fel_es_nyerd_meg

Nem kellett volna versenyt hírdetni.
27.
27.
NECROSMOKE
#25: Ezt én is támogatom.
26.
26.
Shadowsomi
Szegénykémnek elég unszimpatikus ábrázata van. De amúgy ezt én sem értem a sony részéről. Már fel van törve a cuccuk. Mi értelme van ennek a kergetőzésnek? A példa statuálásból ez már átment viccbe.
25.
25.
ZsupiDav
#9: Hát az enyémet (mint PS3 tulaj) biztos nem. Azóta nem lehet normálisan multizni bizonyos játékokkal. Meg persze a különböző hírek az új védelmi rendszerekről: tiszta vicc. Lehet kedvezett pár százezer gyereknek, de közben kicseszett több millióval. Tőlem menekülhet, de remélem rátalál valami jó kis kannibál törzsre és csapnak egy lakomát a tiszteletére.
24.
24.
ZsupiDav
#13: Ezzel akkora hülyeséget írtál te is meg az előtted szóló SLi. Tegyük fel, hogy van egy boltod és egy kis srác meglop. Nem hinném, hogy az lenne az első dolgod, hogy felveszed dolgozni a boltba, azt gondolva, hogy így már nem fog tőled lopni (meg amúgy is milyen ügyesen lopott). Szerintem, ha felvennék a Sonyhoz, akkor nem sokáig maradnának titokban az üzleti titkok. SAJÁT VÉLEMÉNY!
23.
23.
Berencsit
#22: mármint azok a filmcímek. :D
22.
22.
Berencsit
hehe, lassan már ebböl is film fog készülni. A Sony bosszúja, vagy a Hacker büntény.... :D
21.
21.
bledzer
a jó öreg sony igencsak zokon vette, hogy őket is át lehet vágni. De hiába a sok pénz meg minden, ha Geohot ügyesen forgatja a kártyáit akkor a sony a pereit feldughatja magának. Ez a hír meg csak annyit közöl, hogy a sony marketingesei nekifeküdtek Geohotz aláásásának és gyártják a hülye pletykákat.
20.
20.
Neo1989
ha mindezt 20 évesen csinálja lehet nem is lett volna büntethető . .
19.
19.
Motig
persze elfut, miért is? azt már akkor megtehete volna mielőt a sony ráugrot volna még sem tette msot hogy meg még szarabb helyzetbe lenne ha eltüne pont akkor tünik el..
18.
18.
PcSanyko
Haha majd a SONY-sok íjjal rohangálnak ,hogy levadásszák a híres hackert Amerikában ... :D
17.
17.
daenath
#7: Kapj el ha tudsz :)))))
16.
16.
tundra
#9: Hát a csalók életét mindenképp megkönnyítette.
15.
15.
Mortis
Rosszindulatú pletyka...
14.
14.
adamsfamily
Ha ő nem törte volna fel,akkor feltörte volna valaki más.Xbox 360on már évek óta warezolnak csomóan és a microsoft mégsem vadászta le a flash-ek kitalálóit.
13.
13.
Samu
Szerintem is felvenni és munkával ellátni kéne az ilyen srácokat,mint cseszegetni őket...De ebből a sztoriból egyszer film is lesz szerintem :D
12.
12.
Urahara
Mi lesz ebből, ha találkozik a II. világháború óta Dél-Amerikában bújkáló náci tisztekkel... Tusolni megy a Sony vezetősége, látom előre
11.
11.
NECROSMOKE
JÓLVAN!!! ugy kell neki :)) YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES,YES
10.
10.
SLi
A sony csak nevetségesé teszi magát hogy hajtóvadászatot rendez egy 21 éves épphogy felnőtt hülye gyerek után. Ahelyett hogy alkalmazná vagy valami. Most komolyan azt gondolják példát statuálhatnak vele ha mondjuk kap 5év börtönt? Röhejes.
9.
9.
Slik
én köszönöm neki megkönnyítette az emberek életét
8.
8.
keiji maeda
amugy akkora ütném feje van :D főleg itt http://szifon.com/wp-content/uploads/2009/07/geohot-113-iphone-unlock.jpg
6.
6.
Speper
Elég kemény élete lehet már 21 évesen :D Szép kis hacker, grat neki amúgy! :))
5.
5.
deviques
4.
4.
adye
#3: Ja bocs még Master Chief is tuti ott van velük!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...