Ubisoft: 3DS-en is fut az Unreal Engine

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 28.
  • Érdekesség
Link másolása
A franciák elérték azt, amiről még a motor fejlesztője, az Epic Games is lemondott: addig-addig turkáltak az Unreal Engine kódjában, míg sikerült véghezvinni azt, hogy támogassa a Nintendo friss handheld gépét. A Splinter Cell 3DS-verziója lesz az első fecske az új konzolon, mely ezt a motort használja.

Az Epic Games vezető programozója, Mark Rein korábban azt nyilatkozta, hogy a 3DS hardveres teljesítménye egyszerűen túl kevés ahhoz, hogy az Unreal Engine által támaszott követelményeknek megfeleljen. Ám a Ubisoftnak sikerült azt elérni, hogy napjaink legsikeresebb játékmotorja az új konzolon is teret hódíthasson.

A Splinter Cell 3DS producere, Fabrice Cuny ezt nyilatkozta a GameSpot magazinnak: "A 3DS erős és képesek vagyunk futtatni az Unreal Engine-t ezen a konzolon, ami elég impozáns eredmény egy kézi gépet tekintve, kiváltképp, hogy nem befolyásolja a 3D-teljesíményt. Külön köszönet érte a programozóinknak!"

Mark Rein hónap elején elzárkozott attól, hogy motorjuk az újabb platformot is támogassa, ha úgy érzik, hogy a techológia képes a 3DS-en is teret nyerni, akkor engednének a nép nyomásának, máskülönben saját erőből nem lépnék meg. Szerencsére a Ubisoft megelőzte őket. A 2005-os Splinter Cell: Chaos Theory 3DS-es portja az Unreal Engine 2-t használja, mely a PC, Mac, Xbox és PS2 mellett immáron az új kézikonzolon is teret nyert.

Rein reagált a franciák elszántságára: "A Ubisoft elképesztő munkát végzett a mi technológiánkkal. Ők portolták az UE2-t Gamecube-ra, Wii-re és PSP-re. Ha a memória kiszolgálja az eredeti Splinter Cell-t, akkor Xbox, PS2, PC és Gamecube mellett nyitott az út a Ubisoft előtt."

Az eset szépséghibája csupán annyi, hogy immáron az Unreal Engine harmadik generációja hódít a játékvilágban, amit már az iPhone, iPad és az erősebb androidos mobilok is támogatnak. Nagy érvágás lehet a Nintendo számára, hogy 3DS-en erre nincs mód, így ő marad az előző generációnál.

12.
12.
zola2000
jó igaz hogy kicsit gagyinak hat a splinter cell a metal gear solid mellett, de amíg nem jön ki az 3DSre, addig ez is megteszi ^^
10.
10.
zola2000
Már kijött egy 3DS játék UE2vel, és most az a hír hogy ez a motor fut 3DSen? ezt nem értem, a cím alapján azt hittem hogy az UE3ról van szó...
7.
7.
Mortis
A Nintendo-t sosem a hasfalrengető grafikáért szerették és szerintem ez a hozzáállás később sem fog változni.
6.
6.
#4: Ennyi erővel akkor inkább ps3-at veszek...
5.
5.
Apostol360
#4: hol halottátok h ps3 szintű lessz a cucc?:O....én úgy olvastam h a sony azt mondta h ps2 és ps3 között....
2.
2.
Azon a kis képernyőn sokat nem ér.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...