HWSW: Megmutatta a Windows 8-at a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 2.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft végre megmutatta, hogyan fest a jövőre érkező operációs rendszere, a Windows 8. A vállalat teljesen átgondolta a felhasználói interfészt, amely az érintőképernyős eszközök igényeihez igazodik, írja a HWSW. Az új kezelőfelület mellett a korábbi asztal is elérhető lesz, szabadon váltogathatunk közöttük.

Bemutatta a Windows 8 érintéses vezérlésre optimalizált kezelőfelületét Steven Sinofsky, aki az operációs rendszer fejlesztését felügyeli a Microsoftnál. Annak érdekében, hogy jövőre érkező szoftver használható legyen asztali gépek és notebookok mellett tableteken is, teljesen át kellett tervezni a kezelőfelületét, amelyhez a Windows Phone 7-ből merítettek inspirációt a tervezők.

"A Windows 8 a Windows újrarajzolása" - mondta Sinofsky a Wall Street Journal által szervezett All Thinkgs Digital konferencián, ahol röviden bemutatta, hogy néz ki a következő Windows érintésre optimalizált felülete. "A megközelítésünk teljesen újszerű, de épít annak az operációs rendszernek az értékeire, amelyből évente majdnem 400 milliót adnak el. A laptopok, a tabletek és a desktopok ugyanazt az operációs rendszert futtathatják." A Windows 8 egyébként egyelőre egy fejlesztési kódnév, nem biztos hogy a végleges terméket is így nevezi majd a Microsoft.

Az új kezelőfelület lehet a Microsoft okostévé-platformjának alapja is - az új Windowsról minden érdekességet és infót a HWSW-n találtok meg!

62.
62.
Hubert Cumberdale
#58: Nekem sosem tiltott le semmit. Alapból windows install után ki kell kapcsolni az UAC-ot és a büdös életben hozzád se fog szólni.
61.
61.
batnor
#58: Minden operációs rendszer annyira használható amennyire a felhasználó ismeri. Amit te leírtál user error.
60.
60.
Lordnekroseth
Mellesleg...ha már itt tartunk...miért nem azt mutogatja hogy valami bonyolultabbat hogy csinál vele....nem pedig bökdösi a neten az időjárást?
59.
59.
Lordnekroseth
egyébként meg egyetértek Tommal!
58.
58.
Lordnekroseth
A windows 7 el egy bajom van...DE AZ KURVÁRA......hogy egy egyszerű szarralbaszott sc2-t nem lehet a hivatalos honlapról leszedni vele és feltenni mert letiltja a dobozos megvett játékoktól kezdve a patcheken át mindent mert hogy veszélyes...hiába kapcsolod ki 6 helyen 7 másikon rejtett helyen is ki kell. És ha az meg van akkor valami mászsar miatt tiltja le a 12k ért megvet játékod. Mert az veszélyes. Na ezért már egy rakás fosnak mondanám..a többi idegtépő szarjáról nem is beszélve. Oda jutnak hogy egy szar android lefőzi őket mert ha ott arar bökök szedd le...CSODA leszedi éd nem ugat nekem én hogy mit akarok.
57.
57.
dareal
http://www.youtube.com/watch?v=t3vtrG3pQl4
56.
56.
A mostani trendet elnézve, tablet és egyéb mobil piacot már rég elbukta az ms, szóval eső után köpönyeg...

Desktopon, a 7 leginkább annak köszönheti, hogy úgy-ahogy használják, hogy nincs normális 64-bites lokalizált XP. A 64bit és ez által a 2+ GB kezelése + a ki nem használt DX11 miatt váltanak az emberek, de egy w8 nem fog semmi pluszt adni. Egy ilyen DX11-es mókát, még egyszer nem nyomnak le az emberek torkán, mert megtanulták a népek a leckét, hogy a kvázi üres lufi volt a _gyakorlatban_... :((( Én mondjuk szeretem a 7-et, de azért sírva nem fakadnék, ha elvennék és csak XP-n kellene dolgoznom megint ! :)

Amúgy ha már piacról szól az egész, az ms is megtanulhatná a leckét, hogy ahelyett, hogy új op-.rendszereket próbál állandóan lenyomni a torkunkon, inkább követné a linuxos módszert és mondjuk DLC szerű frissítéseket nyomatna akár pénzért. Akinek pl. kell dx11 vagy 64bit az megveszi (nyilván olcsóbb) kiegészítőt, akinek nem az meg ellesz max. dx9 és 32 bittel. Program fejlesztés szempontból nem nagy kaland úgy megírni valamit, hogy fordítható legyen mindkét környezetre, nap-mint-nap ezt csinálom mégse halok bele :)))
55.
55.
dareal
#54: aero nincs.

fastaero stb nem aero, csak aero szerű kinézet, attól az még nem aero :)

ez olyan, mintha egy ferrari replikára azt mondanád, hogy az ferrari, holott egyáltalán nem, csak úgy néz ki.
a fastaero ráadásul lassú is és csak az átlátszó keretet/árnyékot és blur-t tudja - úgy ahogy.
54.
54.
Hubert Cumberdale
#53: Aero is van, bár nem pont olyan, de ugyan úgy átlátszó minden.
53.
53.
dareal
#52: aero van xp-re? nincs.
a bubbles igen kellemes lehet munkában, otthon vagy játékra szánt gépen kevésbé.

szerk.: ja a fastaero stb nem aero, csak aero szerű kinézet, attól az még nem aero :)
52.
52.
Hubert Cumberdale
#50: Hát én ennek a bubbles-nek se látom sok értelmét, persze biztos valakinek hasznos lesz, de az is biztos, hogy megjelenés után max egy héttel már lesz vin7-re is. Ahogy a sidebar is volt xp-re.
51.
51.
dareal
csináltam gyorsan egy kis videót, hogy a win7 jelenleg milyen touchscreen-en. szar.

http://www.youtube.com/user/darealgege#p/a/u/0/VhzvZ4QUZnk

a tré minőségért sorry, mms-re volt állítva.
50.
50.
dareal
no, röviden.
a windows 8 kiadása egyaránt elérhető lesz táblapc-n, telefonon és asztali gépen. első ízben táblapc-re jelenik meg, még idén bemutatásra kerül (jövő év elején, de akár még idén is érkezhet ezzel szállított eszköz).
a windows 8 már nem csak az x86 procikra, hanem arm procira is érkezik, ami zömében azt jelenti, hogy az asztalra szánt rendszer egy kiherélt változata lesz a mobil eszközökön. tehát, egy arm-ra is lefordított windows alkalmazás ugyan úgy fog futni táblagépen. tehát, ha mondjuk az új totalcommander kiadásra kerül és az támogatja az arm-ot (jelenleg is támogatja wince és android platformon), akkor ugyanazt a totalcommandert kapod táblagépen, mint asztali gépen.

a fenti kezelőfelület tácsszkrínre optimalizált, nem kötelező használni, de érintőképernyőn nagyon jó (irodában tácsszkrínes gépen dolgozom, win7-el nagyon kényelmetlen, pont a felület miatt).
ezen felül választható lesz a jelenlegi asztal kinézet is, melyhez kapcsolható a bubbles felület.

bubbles itt:
http://www.youtube.com/watch?v=2zmTwzRB5Tc

ez is nagyon baba lesz. sok esetben venném hasznát most is, mert így kapásból látni, hogy pl egy adott doksihoz mely személyek kapcsolhatóak, ki mit tett azzal kapcsolatosan. nincs az, hogy ha valamit el kell küldenem, akkor kihagyok valakit. ott van mellette mindenki.
persze ez nem pont így fog kinézni.
49.
49.
Szudzsio
Szerintem meg úgy néz ki mint egy win 98 feltúrbózva!!!! Elég gagyi :P
48.
48.
Hubert Cumberdale
#47: Viszont, ha megtanulnál olvasni, akkor tudhatnád, hogy választható lesz a régi asztal is ;) "Az új kezelőfelület mellett a korábbi asztal is elérhető lesz"
47.
47.
batnor
#46: Ha megnézed a videót akkor egy időre egy kicsit fejlesztés alatt álló win7 felületet látsz mivel ez egy felület mely nem egér plusz bill kombóra épít de használhatód ezt a felületet.
46.
46.
Hubert Cumberdale
#43: Én elolvastam, de a kedvedért elolvastam még egyszer mert azt hittem én vagyok a hülye, de az első mondat ez: "Bemutatta a Windows 8 érintéses vezérlésre optimalizált kezelőfelületét Steven Sinofsky, aki az operációs rendszer fejlesztését felügyeli a Microsoftnál. Annak érdekében, hogy jövőre érkező szoftver használható legyen asztali gépek és notebookok mellett tableteken is, teljesen át kellett tervezni a kezelőfelületét, amelyhez a Windows Phone 7-ből merítettek inspirációt a tervezők." Ebből, ha ez derült ki neked, akkor durva szöveg értési problémáid lehetnek! Vagy éppen valamit nagyon tudsz :D
44.
44.
dareal
#43: én is ezért fogom a fejem. senki nem olvasta, vagy mi?
sokan úgy fikáznak, hogy egyetlen egy újdonságot nem tudnának felsorolni, pedig az arm támogatása igen nagy lépés volt. kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle.
43.
43.
batnor
Rájöttem manapság senki nem tud olvasni hanem csak a videót megnézi azt kész.
Tehát ki olvasta el az első mondtatot? Hogy lehet ennyi degenerált fasz hogy nem jön rá hogy ez csak az érintős felület ami akkor lép életbe amikor a kijelző képes rá mert addig nem lehet bekapcsolni. Tanulság? Meg kéne tanulni olvasni kommentelés elött és értelmezni a szöveget. :)
42.
42.
Quent1n
Egyelőre nem győz meg, hogy ne vegyek Win7-et hanem várjak a 8-ra. Szerintem kicsit elkapkodják a dolgot, még egy jó 2 évet szerintem várhatnának, hisz pont mostanság váltanak rengetegen. Remélem nem a Win7 támogatása fogja ennek meginni a levét.

Többi Winről annyit, hogy 4. éve nyúzok XP-t reinstall nélkül. Régi, elavult, fapados de használható. Vista 3 évig ment a notimon és azon kívül, hogy felfalta a szabad helyet más bajom nem volt vele. Tehát igazából nem értem sokszor ezt a rengeteg nyavalygást. Nem "átlag" felhasználó vagyok nyúzom a gépet rendesen mégis eldöcög a windows. Arra meg kíváncsi lennék, hogy a károgók közül hányan vették meg origibe. Mert ingyencuccot szarozni azé vicces. :)
41.
41.
Henry82
Nyilvánvalóan azért fog ez így kinézni, hogy a leghülyébbeknek is megjöjjön a kedve a gépezéshez, tapasztalatból mondom, az emberek nagyrészének még egy Win 7 is túl bonyolult, a legalapvetőbb dologkra sem képesek vele.
40.
40.
peter.biro
Bassz ahogy ezt olvastam eszembe jutott hogy egy új egérre sem telik nem hogy érintő képernyős cuccokra :-)
38.
38.
Jason Voorhees
A eddig legjobb Windows szerintem a Windows 7. Egyszerűen csodálatosak az apróságok, amiket „kijavítottak” az XP-hez képest. Ezen a vonalon kéne továbbhaladni, ez az ájfónlapozgatósdi felület nagyon nem okés.
36.
36.
Stranger
Felkéne fogni, hogy a PC az PC. Lehet, hogy maradi vok, de a mostani kezelőfelület tökéletes.
Ezt hozza ki a mobilos, konzolos, tablet nem tom én micsodák a cégekből. Processzorokba teszik az integrált videókártyát, ott az AMD-nél a Fusion. Felkéne fogni, hogy a PC-be nem kell kicsinyíteni a dolgokat, mert az ekkorán tökéletes.
Most itt a WINDOWS 8, az érintőképernyős mindenségeivel. Hát köszönöm, ebből nem kérek.
35.
35.
Tokodboy
Még jó, h benne marad a hagyományos kezelpőfelület, mert ez az új olyan mintha a PC-t lebutítanák egy érintőképernyős telefon színtjére. Pfujjjjj..........
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...