F1 2011 - minden a fanok kívánságai szerint alakul

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 4.
  • Hír
Link másolása
Nem szimpla éves frissítéssel lesz ellátva az idei Formula 1-es szezont feldolgozó Codemasters játék, ahogy azt Stephen Hood, az F1 2011 vezető tervezője elmondta, minden funkciót, mely bekerült a játékba, a rajongók kívánságai alapján tettek bele. Emellett az első képekre is rátettük a mancsunkat!

A designer Stephen Hood leült egy kicsit dumálni a CVG munkatársaival a Codemasters előzetes E3-as buliján. Azzal érvelt, hogy az F1 2011 nem olyan játék, mint a tipikusan évről-évre érkező címek.

"Azt mondanám, hogy az idei játék teljesen a saját lábán áll a többi játékkal összehasonlítva. Néhányszor összedobnak egy címhez egy szimpla folytatást, és kiadják, aztán meglátják, hogyan fogy. Azt hiszem van annyi új tartalmunk ahhoz, hogy úgy érezzük szükség van az új játékra is."

A Codies megmondóembere szerint rengeteg játékos követelte az osztott képernyős módot és a kooperatív játéklehetőséget, s szavaik meghallgatásra találtak - ezek benne lesznek az F1 2011-ben. Hood elmondása szerint ez nem minden, úgy fogjuk érezni, a játék teljesen más, sokkal élvezetesebb vezetni az autót - aki a stratégiázást és az összhangot szerette volna viszontlátni, az most szintén jól jár.

Az új multiplayer co-opban mindig látjuk, hogy barátaink online vannak-e a garázsban, bármikor kihívhatjuk őket némi kiélezett körözgetésre a következő játékmódokban: Be The Driver, Live the Life, Go Compete - számos beállítási lehetőséggel.  Amit a fejlesztők alapból bele akartak tenni az első játékba, most végre rögzítésre kerül, s ez a legfontosabb. A kompetitív multiban 16 versenyző eshet egymásnak, nyolc MI-vezérelte pilótával együtt - így jön ki a 24 fős mezőny.

Mindkét új pálya, az indiai és friss németországi is bekerül a kalapba, természetesen az szabálymódosításokkal egyetemben. A KERS plusz 80 lóerejével és az állítható hátsó szárnnyal, mellyel 10 km/h-val gyorsabban düböröghetünk az egyenesekben. A grafikáért ismét a finomhangolt EGO motor felel, viszont a háttérben is lázas munka folyik, elvégre a újabb és újabb, a sportágban résztvevő mérnökök segítették a fejlesztést.

A képek már az idei részből valók, ősszel minden kiderül.

30.
30.
terenceHill
f1 motorcsónak ? vagy egy folyó tetején lebegő autó :)
29.
29.
Ugyanolyan aracade casual tömegtermék lesz, mint az első, mert azt is így tudták eladni. Most majd beígérnek megint fűt-fát, aztán majd megmagyarázzák megint, mind az elsőnél, hogy rajtuk kívül mindenki hülye aki bújt aki nem :) Rajtam veszteni nem fognak, már az elsőn is inkább csak röhögtem, most meg már a roppant izgalmas eredetit sem nézem a tv-ben. 1986 (akkor volt először f1 mo. azt hiszem) minden évadot néztem. Ami most megy f1 címszó alatt, arra már nem vagyok kíváncsi, sajnálom... Így a játék sem érdekel, jó lesz nekem az RF2 már ha majd ha egyszer végre megjelenik, de már az se lenne baj ha nem :)
28.
28.
Giggsy
#27: Az sem lenne rossz. Végülis a sportjátékokban mindig lehet saját csapatot is létrehozni. Jól meg lehetne pakolni szponzor logókkal, meg ilyenek. Nem lenne rossz.
A sisak dolog viszont szerintem alapvető lenne. Ahogy az is, hogy a pilóták igazolgassanak egyik csapatból a másikba a szezonok során és az átigazolással a sisakokon megváltozzanak a szponzor matricák. Van még fejlesztenivaló bőven.
27.
27.
hakydakillah
23. az jó lenne + lehetne sisak mellett kocsi szerkesztő, saját kis festésekkel :-)
26.
26.
lackosor6
#25: Ámen testvérem! Pontosan ugyanezt akartam leírni, egyszerűen siralmas, amit a Dirt3-al műveltek!
25.
25.
bledzer
ha úgy alakulnak a dolgok a rajongók véleménye szerint mint a Dirt 3-nál, akkor sírás lessz a vége. Ott is aztmondták, hogy a játék 6O százalékát újra a tradicionális értelemben vett rallik fogják kitenni. Erre mit kaptunk??? még kevesebbet mint a dirt 2-ben
24.
24.
ATi0021
2 - Lesz benne safety car. Azt olvastam róla hogy kiemelt figyelmet fordítottak rá. Sőt a sajtós része is megújul a játéknak. Plusz az autó gyorsulása is reális lesz, és követi a szezonra jellemző dolgokat. Ha jól emlékszem a külföldiek azt írták hogy a RedBull kers rendszere sokszor meghibásodik majd, akárcsak a valóságban.
23.
23.
Giggsy
#21: Azt tudtam, hogy csak konzolon jelent meg mostanában F1 játék (az F1 98-02 óta) de azt nem, hogy volt benne pezsgőzés. Szerintem akkor ebben például visszalépés volt az F1 2010.
Amúgy amiket írtam, tényleg nem elvárás lenne, valószínű a kezdetek után skipelném az ilyesmit, de amit beharangoztak, az valami ilyesmit sejtetett. Így viszont csalódás volt.

Amúgy amit én szeretnék még a következő játékba, az az egyedi sisak szerkesztő. Én a GP4-et és az rFactort is saját festésű sisakban játszottam és az jó lett volna itt is.
22.
22.
Bika008
#17: Én is valami ilyesmifélét várok az új karriermódtól :) DE... Az lenne a legjobb ha saját csapatot alakíthatnánk (saját karakterrel) és évről évre eredménytől függően lehetne bele venni motorokat, fejlesztéseket és egy teljesen tökéletes autót 3-4 idény alatt össze lehetne rakni. Esetleg egy olyat még, hogy teljesen 0-ról kezdeni... Ilyesmi volt a ps2-es f1 2006-ban, hogy elsőnek tesztvezetésre invitált be a KL Minardi és ha megfeleltünk akkor először 3-ik számú pilótának, majd 2-ik számú pilótának neveztek ki.
21.
21.
hakydakillah
17. az utóbbi években jobban csak konzolokra jött, és volt ott pezsgőzés is. Mondjuk eleinte király dolognak tartottam, de pár alkalom után mindig SKIP video lett a vége :-)
Ez történne az olyan extrákkal is, amikre gondolsz, eleinte még jó kis móka-újdonság lenne, de idővel inkább versenyeznél..

14. egy pici mértékre gondoltam, hogy érezd a löketet, de azért ne robbanjon a motor, ahogy írtad :-)
20.
20.
BrownieF1GH
Rengeteg infó áll rendelkezésre az F1 Game Hungary-n:
www.f1game.hu

Magyarország egyetlen F1-játék rajongói oldala, a legfrissebb hírek és infók bővebben megtalálhatók itt.
19.
19.
Gabesz0311
Valaki ps3-mon nem akar multizni a 2010-zel? psn id:gabesz0311
18.
18.
Vopesz
Szóval most vállon kellene veregetni a fejlesztőcsapatot, hogy egy félkész játék helyett ezúttal egy kész játékkal jönnek ki?
17.
17.
Giggsy
#10: Nekem PC-s lévén a GP4 óta az összes F1 játék kimaradt, (igen tudom, hogy újabb, de az F1 98-02 is) és egyikből sem rémlik dobogó, ahogy az F1 96, 97, 98, 99, 2000, 2001 és a GP3 sem tartalmazott dobogót. A konzolos verziókról nem nyilatkozhatom, de tényleg nem tudom, hogy milyen játékokról beszélsz amiben volt pezsgőzés.

Ami a SC-t illeti, az alap lenne, hogy kikapcsolható legyen. Én igényelném, de mivel itt a célközönség az abszolút arcade fanoktól egészen a műértő szimulátor rajongókig terjed, így meg sem fordulna a a fejemben a lehetőség, hogy ne lehessen kikapcsolni.

Én előzetesen valahogy a karrier módot úgy képzeltem el, hogy gyárthatunk egy rendes karaktert, mint mondjuk egy RPG-ben, azzal lehet nézelődni a padock-ban (persze nem sétálgatni, csak úgy bejárni a motorhome-ok környékét, mint a Dirt 2-ben) esetleg összefutni pilótákkal, nyilatkozgatni, a versenyek során körbenézni a boxban, kommunikálni a csapattal... A futam után látni magunkat, ahogy ünneplünk a dobogón (ha ott végzünk) Nem mondom, hogy ezek elvárások lettek volna, de a nagy szólamok után amikkel beharangozták a karrier módot, az ember valami ilyesmit várt volna.
16.
16.
abydos
#7: Az F1 2006-ban volt Safety Car PS2-őn, szerintem jól működött.
15.
15.
Quent1n
#13: Hát azért remélem nem nitro feeling lesz, mert az kicsit túl arcade lenne :)

Egy jó sztori az mindenképp kéne, hogy legalább 2-3 idényen át lekössön. :)
14.
14.
simon 555
#13: de azért olyan se legyen,hogy ha benyomod akkor meg elhasítasz 400-al:D
13.
13.
hakydakillah
11. hát meg lehetne valósítani a SC-t, de nem látom túl nagy értelmét. Amúgy valami jó kis story tényleg király lenne, titkos bunyók a boxban :-)
A Kers bevezetését nagyon várom, egy kis nitro feeling, de remélem nem úgy valósítsák meg, hogy észre se veszed, mikor használod.
12.
12.
Garfartix
Huh, nekem már a 2010-esben is nehéz volt, hogy be kell menni a boxba, most meg KERS, állítható hátsó szárny. Nehéz lesz ez nekem :D
11.
11.
Quent1n
#10: 2011-ben elég necces lenne azt mondani, hogy nem tudják megoldani az SC-t. :)

Amúgy meg szerintem is a legfőbb baja a tavalyinak az, hogy totálisan steril és élettelen. A karrier mód meg pláne. Sokkal élőbbé kéne tenni a mostani részt a többi újítás mellett. Ha SC nem is lesz de a boxutcát csinálják meg rendesen ahogy a szabályokat is.

Urambocsá szerintem még a GP2 is beleférne egy komoly karriermódba.
10.
10.
hakydakillah
9. örülnék neki, de szerintem nem lehet normálisan megvalósítani. Igen, abban az F1-ben tényleg volt, nézd meg a megvalósítást, neked tetszik? Videó elején SC típus, vagy 6:55-nél újabb SC. Tetszik? Nekem fura:

http://www.youtube.com/watch?v=icyrRuwosqY

Vagy bámulod a PC által vezérelt Mercit, vagy lassú tempóban, előzés mentesen körözgetsz. Hozzá tartozik a valóság feeling-hez, de élő adásban is unom, a játékban is így jönne le. Persze, ez az én véleményem :-) Leegyszerűsítve - tegyék csak bele, majd én kikapcsolom, te meg nem :-)

Dobogó amúgy eddig 10-ből, 9 F1-es játékban volt, pezsgőzéssel együtt, a tavalyiban úgy vélték, hogy érdekesebb, ha az interview szobát teszik bele inkább... Szerintem tévedtek :-)
9.
9.
Giggsy
#7: Nekem az F1 99-ből rémlik, hogy volt benne Safety Car és tökéletesen működött. Az érvek amiket felsoroltál nekem kicsit ilyen "nem akarásnak nyögés a vége" típusnak tűntek. Ha megvan a jó törésmodell, semmiből nem tart megoldani, hogy a törmelék is a pályán maradjon. Már a GP4-ben is daru emelt ki a pályáról, ha leálltál, az meg azért elég túlhaladott játék már. Szóval ezekkel nem lenne gond. Ami meg a multit illeti arra az lenne a megoldás, hogy egyes versenyeken nem lenne törés, vagy a safety car lenne kikapcsolva. Azt sem nagy kunszt megoldani. A direkt köcsögök úgyis kiesnek az első manőver után, szóval nem jelentenének akkora gondot, mint az FPS-ekben a direkt a saját társaikat öldösők.
Pont azért lenne jó a Safety Car, mert úgy talán kevésbé mernének őrültködni az emberek. Ha egy bolond manőver után három kört kellene 130-al vánszorogva megtenni, kétszer is meggondolná, hogy belemenjen még egybe.

Egyébként nekem nem is a Safety Car hiánya volt a legnagyobb bajom, hanem hogy hatalmas karrier módot harangoztak be, ami aztán nagy nulla lett. Nem értem, hogy miért nincs még mindig dobogó a versenyek végén, miért abszolút steril az egész, miért van az hogy a reputáció növekedése ennyire átgondolatlan (én pl középszinten játszva a leghosszabb karrier módban az első szezonban Hamilton mögött második lettem a Virgin-nel, ehhez képest a Torro Rosso volt a legjobb csapat ami megkeresett és az is csak kettes számú pilótának...) Szóval több sebből vérzik az F1 2010, ennek ellenére azért nem rossz. Igaz, hogy az rFactor sokkal inkább szimulátor, de az azért a keményvonalasaknak való csak. Az F1 2010 sokkal szélesebb kört célzott meg és végülis nem lett rossz, de sokkal jobb is lehetett volna.
8.
8.
shatterhand
#7: Sokan kérnek olyan dolgokat amiket,ha beletennének kiderülne nem is működik a dolog.
Erről eszembe jut az mikor az egyik nagy gran turismós gyerek nekifeszült vmi szuperélethű pc-s sorozatnak. Pénteken csak szabadedzést tartott. SZombaton időmérőt is beiktatott. Vasárnap 3 nap után végre elindult a futam, 2. kanyarban kiesett.
Kész, visszament a kevésbé élethű játékhoz és azt élvezte.

Egy dolog,hogy mi lenne jó és más dolog,hogy ez hogy működne az életben.
Online autóverseny játéknál már eleve annak is lehet örülni,ha normális emberekkel játszik vagy hogy ott nincs gond. Nemhogy még egy safety car is bekavarjon.
Ettől függetlenül várom ezerrel, csak nem élem bele magam sok dologba.
7.
7.
hakydakillah
tuti vétel lesz újra :-)

2. ha jól emlékszem eddig csak egy F1-ben volt safety car, de valahogy nem tudom a dolgot elképzelni. A játékokban általában összetörnek a kocsik, aztán már a következő körben nyoma sincs a balesetnek. Nem hinném, hogy meg tudják oldani, hogy a törmelékek, és a kocsi ott maradjon a pálya szélén, majd a safety car mögött körözve, lassan daruval + emberekkel eltisztítják a törmelékeket. Ráadásul multiban folyton körözhetnénk SC mögött, mert mindig vannak olyan köcsögök, akik direkt beléd jönnek...
Azon kívül, hogy safety car kell egyeseknek, el tudjátok működőképes módon képzelni a dolgot? Vagy mondani olyan címet (mivel rengeteg autós játékból hiányzik a SC), melyben volt SC, és működött?
6.
6.
popely16
#5: Szerintem is a safety car az eggyik legnagyobb hiány , nekem az élet hiányzott ebből a játékból az f1 arról szól hogy mindenki valamit csinál él az egész pálya na ez hiányzott az f1 2010 ből . Remélem ezeken már javítanak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...