E3 2011: Bemutatták a legújabb Vita-játékokat

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 7.
  • Hír
Link másolása
Ahogy arról már beszámoltunk, a Sony legújabb kézikonzolja PlayStation Vita néven kerül majd forgalomba az idei év végén, ráadásul viszonylag megfizethető áron. Minden látványos fícsör ellenére, a lényeg mégis a játékokon lesz: a Sony szerint 80 játék készül a Vita-ra, ezek közül többet be is mutatott.

Mielőtt egyenként belevágnánk a játékok ismertetésébe, álljon itt egy kis számadat a Vita elődjéről, a PSP-ről: a 2004-ben rajtolt konzol ugyan a Nintendo gépeit nem tudta megközelíteni, azért így is leszállítottak belőle 70 millió példányt, ami végső soron nem rossz teljesítmény. A PSP-hez 3200 játék érhető el, eddig összesen 298 millió szoftvert adtak el a gépre - a letölthető címek 2180-an vannak. Mindezeket látva nem meglepő, hogy bár a Vita az év végén megjelenik, a Sony még nem tervezi nyugdíjba küldeni a PSP-t.

De elkalandoztunk, következzenek a legújabb Vita-játékok ismertetői, előzetesei - vigyázat, masszív anyag!

Uncharted: Golden Abyss - A Sony konferenciáján a Naughty Dog közel 5 percen keresztül demózta a Vitára készülő Unchartedet, melynek kétségtelenül az a legnagyobb erőssége, hogy kihasználja a konzol minden képességét: baromi jól néz ki, szépen szól, ráadásul egy raklapnyi módon irányíthatjuk. A hagyományos vezérlés és a mozgásérzékelős, érintőkijelzős irányítás keverhető benne, ahogy az a videóban is látszik.

Ruin - Bár a Ruin elsőre szimpla Diablo-klónnak tűnik, azért azt ne feledjük el, hogy ez a kategória nem képviselteti magát olyan gyakran a konzolokon, meg aztán kétségtelen, hogy nyújt majd újdonságot is a játék. Az Idle Minds és a Sony San Diego által fejlesztett akció-szerepjáték Vitán és PS3-on is játszható lesz, sőt ami azt illeti, a keresztplatformos játék is elérhető lesz: ahol befejeztük a vitás változatot, ott folytathatjuk PS3-on.

A teljesen szokványos játékmenet mellett az igazi érdekességet a közösségi funkciók biztosítják: a Ruinban a többi hús-vér játékos a riválisunk lesz, akiknek segíthetünk, vagy akiket eltehetünk láb alól, illetve a játékon keresztül kommunikálhatunk a Twitterrel és más közösségi szolgáltatásokkal. Kétségtelenül látványos anyag.

ModNation Racers - Bár a cím azonos, a vitás ModNation Racers nem egyszerű port lesz, hanem egy vadi új játék, amely kihasználja a konzol minden előnyét. A játékmenet hasonló, de például a pályaszerkesztés lényegesen egyszerűbb, ráadásul aki megveszi ezt a verziót, hozzáférhet a PS3-as változathoz készített mintegy 2 millió versenyhez.

LittleBigPlanet - Azt eddig is tudtuk, hogy lesz LittleBigPlanet Vitára, azonban látni még nem láttunk belőle semmit. A játék az ígéretek szerint forradalmasítja a hordozható konzolokon való szórakozást, az irányítási lehetőségek száma végtelen (érdekes, hogy multiban a képernyő két szélén két játékos játszhat), és természetesen minden online szolgáltatás támogatott lesz.

Street Fighter X Tekken - Talán a Capcom bejelentése volt a legnagyobb meglepetés: Yoshinoro Ono bemutatta a Street Fighter X Tekken vitás verzióját. A játék eredetileg PS3-ra és Xbox 360-ra készült, azonban a kiadó úgy döntött, hogy az új masinára is összerak egy változatot, ami ráadásul exkluzív karakterrel, az inFamousből ismert Cole-lal bővül.

Több mint 80 játék készül a Vitára - A Sony óriási támogatásnak örvend, 80 játék készül az új konzolra, ráadásul mindegyik nagyobb fejlesztő csapat vagy kiadó támogatja azt. A kiállításon megszellőztették, hogy a BioShock kap egy vitás epizódot, a hírek szerint a Ridge Racer is kap egy Vita-exkluzív játékot, illetve a Just Add Water is bejelentette: az éppen felújítás alatt álló Oddworld: Munch's Oddysee és Oddworld: Stranger's Wrath nem csak PS3-ra, de Vitára is megjelenik az idei év végén, és támogatni fogja a Ruinnál bemutatott felhő alapú mentési lehetőséget is. Álljon itt egy montázs a legújabb részekről, érdemes figyelni, mert a Virtua Tennis 4 is feltűnik egy pillanatra többek között.

6.
6.
Mathia$
#5: Vita - latinul Élet. Csak magyarul hangzik hülyén, de majd megszokjuk.

Am rohadt jó lett, ára is nagyszerű és meglepően alacsony! hardcore gamereknek egy csemege!
5.
5.
NECROSMOKE
A név elég HÜLYE lett, de mind1.
BioShock-ra kivi leszek.
4.
4.
deviques
Eddig mindig panaszkodott az asszony, hogy soha nincs jó ötlete, hogy mit vegyen nekem karácsonyra. Na, idén nem lesz ilyen gondja!
2.
2.
Terawatt
Ne értsd félre a videót, nem muszáj hozzányúlni a képernyőhöz hogy átugrálj falakon vagy bármi ilyesmi, csak azt mutatja hogy ilyet is lehet, ha akarod akkor ugyanúgy játszhatsz rajta mintha nem is lenne ilyen :))
1.
1.
Tokodboy
A videó alapján Unchartedet elég nehézkes irányítani, valahogy lassú let a játékmenet is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...