E3 2011: Bemutatták a legújabb Vita-játékokat

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 7.
  • Hír
Ahogy arról már beszámoltunk, a Sony legújabb kézikonzolja PlayStation Vita néven kerül majd forgalomba az idei év végén, ráadásul viszonylag megfizethető áron. Minden látványos fícsör ellenére, a lényeg mégis a játékokon lesz: a Sony szerint 80 játék készül a Vita-ra, ezek közül többet be is mutatott.

Mielőtt egyenként belevágnánk a játékok ismertetésébe, álljon itt egy kis számadat a Vita elődjéről, a PSP-ről: a 2004-ben rajtolt konzol ugyan a Nintendo gépeit nem tudta megközelíteni, azért így is leszállítottak belőle 70 millió példányt, ami végső soron nem rossz teljesítmény. A PSP-hez 3200 játék érhető el, eddig összesen 298 millió szoftvert adtak el a gépre - a letölthető címek 2180-an vannak. Mindezeket látva nem meglepő, hogy bár a Vita az év végén megjelenik, a Sony még nem tervezi nyugdíjba küldeni a PSP-t.

De elkalandoztunk, következzenek a legújabb Vita-játékok ismertetői, előzetesei - vigyázat, masszív anyag!

Uncharted: Golden Abyss - A Sony konferenciáján a Naughty Dog közel 5 percen keresztül demózta a Vitára készülő Unchartedet, melynek kétségtelenül az a legnagyobb erőssége, hogy kihasználja a konzol minden képességét: baromi jól néz ki, szépen szól, ráadásul egy raklapnyi módon irányíthatjuk. A hagyományos vezérlés és a mozgásérzékelős, érintőkijelzős irányítás keverhető benne, ahogy az a videóban is látszik.

Ruin - Bár a Ruin elsőre szimpla Diablo-klónnak tűnik, azért azt ne feledjük el, hogy ez a kategória nem képviselteti magát olyan gyakran a konzolokon, meg aztán kétségtelen, hogy nyújt majd újdonságot is a játék. Az Idle Minds és a Sony San Diego által fejlesztett akció-szerepjáték Vitán és PS3-on is játszható lesz, sőt ami azt illeti, a keresztplatformos játék is elérhető lesz: ahol befejeztük a vitás változatot, ott folytathatjuk PS3-on.

A teljesen szokványos játékmenet mellett az igazi érdekességet a közösségi funkciók biztosítják: a Ruinban a többi hús-vér játékos a riválisunk lesz, akiknek segíthetünk, vagy akiket eltehetünk láb alól, illetve a játékon keresztül kommunikálhatunk a Twitterrel és más közösségi szolgáltatásokkal. Kétségtelenül látványos anyag.

ModNation Racers - Bár a cím azonos, a vitás ModNation Racers nem egyszerű port lesz, hanem egy vadi új játék, amely kihasználja a konzol minden előnyét. A játékmenet hasonló, de például a pályaszerkesztés lényegesen egyszerűbb, ráadásul aki megveszi ezt a verziót, hozzáférhet a PS3-as változathoz készített mintegy 2 millió versenyhez.

LittleBigPlanet - Azt eddig is tudtuk, hogy lesz LittleBigPlanet Vitára, azonban látni még nem láttunk belőle semmit. A játék az ígéretek szerint forradalmasítja a hordozható konzolokon való szórakozást, az irányítási lehetőségek száma végtelen (érdekes, hogy multiban a képernyő két szélén két játékos játszhat), és természetesen minden online szolgáltatás támogatott lesz.

Street Fighter X Tekken - Talán a Capcom bejelentése volt a legnagyobb meglepetés: Yoshinoro Ono bemutatta a Street Fighter X Tekken vitás verzióját. A játék eredetileg PS3-ra és Xbox 360-ra készült, azonban a kiadó úgy döntött, hogy az új masinára is összerak egy változatot, ami ráadásul exkluzív karakterrel, az inFamousből ismert Cole-lal bővül.

Több mint 80 játék készül a Vitára - A Sony óriási támogatásnak örvend, 80 játék készül az új konzolra, ráadásul mindegyik nagyobb fejlesztő csapat vagy kiadó támogatja azt. A kiállításon megszellőztették, hogy a BioShock kap egy vitás epizódot, a hírek szerint a Ridge Racer is kap egy Vita-exkluzív játékot, illetve a Just Add Water is bejelentette: az éppen felújítás alatt álló Oddworld: Munch's Oddysee és Oddworld: Stranger's Wrath nem csak PS3-ra, de Vitára is megjelenik az idei év végén, és támogatni fogja a Ruinnál bemutatott felhő alapú mentési lehetőséget is. Álljon itt egy montázs a legújabb részekről, érdemes figyelni, mert a Virtua Tennis 4 is feltűnik egy pillanatra többek között.

6.
Mathia$
#5: Vita - latinul Élet. Csak magyarul hangzik hülyén, de majd megszokjuk.

Am rohadt jó lett, ára is nagyszerű és meglepően alacsony! hardcore gamereknek egy csemege!
5.
NECROSMOKE
A név elég HÜLYE lett, de mind1.
BioShock-ra kivi leszek.
4.
deviques
Eddig mindig panaszkodott az asszony, hogy soha nincs jó ötlete, hogy mit vegyen nekem karácsonyra. Na, idén nem lesz ilyen gondja!
2.
Terawatt
Ne értsd félre a videót, nem muszáj hozzányúlni a képernyőhöz hogy átugrálj falakon vagy bármi ilyesmi, csak azt mutatja hogy ilyet is lehet, ha akarod akkor ugyanúgy játszhatsz rajta mintha nem is lenne ilyen :))
1.
Tokodboy
A videó alapján Unchartedet elég nehézkes irányítani, valahogy lassú let a játékmenet is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...