Gaikai - tízmillió felhasználót várnak az év végéig

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 25.
  • Hír
Link másolása
Sikeres cloud platform lehet a Gaikai, mely lényegében egy webböngészőből futtatható játszótér, melyhez nem szükséges brutális hardverpark, csupán egy közepesnek mondható internetkapcsolat. A különböző akcióknak köszönhetően az üzemeltető 10 millió résztvevőt vár az év végéig.

A cég bejelentette, hogy partnerséget kötött a Walmarttal ezen a héten, így más a kiskereskedelmi áruházak ügyfeleit is bombázzák már a gaikai-os ajánlatokkal, valamint az európai partnerekről is lehull a lepel hamarosan.

"Az első cél az, hogy elérjük a havi 10 millió felhasználót, ezzel szeretnénk kitolni a játékok által nyújtott élményt, mert így, hogy segítjük a kiadókat és az online kereskedők munkáját, nagyobb közönséghez jutunk el" - mondta a Gaikai elnöke, Nanea Reeves.

A Gaikai az egyik mód arra, hogy a kiadók termékei eljussanak a játékosokhoz, akik ezzel több formátumból választhatnak. Kellően csalogató lehet az a tudat, hogy egy játék több hardveren is használható, nem kell feltétlenül a TV-t használni.

"A kihivás abban áll, hogy kapsz egy ügyfelet, aki webbögészőben szeretne játszani, de nem tudja használni játékát Macen" - magyarázza Reeves. "Ebben az esetben már az is siker lehet, ha támogatjuk a felhasználót abban, hogy más platfromokon is tudjon játszani és a teljes játék steamelhető legyen."

A vezér szerint a Gaikai megoldása azért is szép, mert nem igényel külön hardvert, vagy egyedi chipet, már a meglévő infrastruktúrára építenek. Reeves jó humora lévén beszól a konkurenciának is:

"Az OnLive indul a Facebookon is - mi is begyázhatóak vagyunk ott. Mi, hasonlóan azokhoz a srácokhoz, csináltunk egy nagy munkát, csak teljesen más üzleti modellre építve."

17.
17.
Lordnekroseth
hmmm tényleg hol lehet ezt kipróbálni..megnézném a Galaxy tabomon...mi az oldal címe?
16.
16.
simon 555
most mi lett az OnLive-al?Azt írja,hogy az én régiómban nem érhető el pedig eddig ment...
15.
15.
simon 555
#4: én próbáltam OnLive játékokat egyik ismerősömnél akinek 20 mb-s nete van és simán ment lagg nélkül.bár néhány játéknál a felbontás sz*r volt de futott minden rendesen.
14.
14.
Lordnekroseth
Egyetértek...a magyar internet szolgáltatók hihetetlenül kihasználják azt hogy öszedolgozhatnak...és nincs konkurenciájuk. Ennyit a kaputalizmusról meg a szabad versenyről....ezek nem egymással versenyeznek...hiszen az öszedolgozás jobb üzlet...hanem öszefognak hogy kit tudnak jobban kihasználni. Igazából azt csinálnak amit akarnak,hiszen nincs kihez menni....3 szolgáltatónk van itt Hatvanban,de szinte évente váltottam,mert egyik szarabb és köcsögebb mint a másik.
Arról nem beszélve hogy a legtöbb szolgáltató szébassza a neted meg lekorlátozza a sebességet,ha letöltesz...és itt nem torrentől van szó! Amelett semmi joga hivatalosan ahhoz hogy megnézze miylen fajta letöltési módszert használsz. Mégis megteszi. A szolgáltatók álltal kínált 3-5-10 megás netek meg kb 800 at bírnak max. Mert a netes sebesség tesztek csak egy szem kiszúrások. Azt a sebességet AZ ÉLETBE nem hozod ki sehogy.

De magyarországon szerintem egyébként sme a sebességel van baj..a legtöbb ember elvolna egy 3-5 megás nettel...hanem azzal hogy KRUVA MEGBÍZHATATLAN a kapcsolat. Össze vissza elmegy,szakadozik és ez borzalmas mert rengeteg letöltést nem lehet foyltatni,vagy újra kell indítani a routereket,modemeket hogy újra tudj csatlakozni. Elúrja a játékmeccseket és sorolhatnám...úgyhogy amíg itt nem lesznek változások addig sajnos nemhogy ez a szolgáltatás nemfog tudni betörni,de más fejlődés sem várható a digitális világban.
13.
13.
Talán ha nem kéne olyan gyors net hozzá, akkor én is bírnám használni!
12.
12.
Lordnekroseth
Ez a mai üzleti modell csúcsa szerintem. Ha végre a magyar szolgáltatók is hanjlandóak lesznek normális minőségű netet szolgáltatni,nem pedig a 10 ed anyi lakosú faluba kötik az adsl-t ami 5 km re van tőlünk..akkor azonnal le fogok erre a dologra csapni. Mert rengeteg konzol játék van amit játszanék,de konzolt azért mégsem vennék. Ugynakkor nemkell 5 évente erőművet venni hogy egyáltalán kipróbálhass valamit.
11.
11.
Tokodboy
Én is kipróbálltam, de olyan nagyfokú a kép tömörítése, hogy ronda az egész game. Kockás, pixeles vacak. Van még ennek hova fejlődnie. Én személy szerint remélem, h nem lesz ebből semmi, vagy csak megmarad egy szűk rétegnek.
10.
10.
scr_hun
#9: na jo hulyeseget mondtam. anno meg lehetet regisztralni. most mar nem :\ :D
9.
9.
scr_hun
En kiprobaltam ugy egy honapja, dead space 2 demot haver alltal. Gyonyoruen ment semmi lag, 1680x1050 ben :)

amugy megnezhetitek ti is, egyszeruen bereggeltek az oldalra es a demo fulon megtapasztalhatjatok a sajat borotokon :D
8.
8.
Cooper911
#6: Aha szal valami steampunk game is lesz? :)
Btw a net szolgáltatók már most sirnak a sok HD youtube meg az egyéb stream videok miatt. Ha a népek rácuppannak erre, akkor lehet, hogy néhány helyen lefekszik a net.
7.
7.
K2 The Highest
#6: Lehet Stream-elni lett volna az:D De a gőzölős játék nagyon jó lehet:D

Én nagyon szívesen kipróbálnám (bár elég erős hardverem van, hogy bármit futtathassak maxon, de azért ez mégis más lenne.), de sajnos az OnLive nem megy Mo.-ról...vagy csak nem tudom, hogy hogyan kellene megoldanom...Mind1. Remélem egyszer majd kipróbálhatom milyen is ez...Addig meg...Marad az elavult módszer...Felrakom a játékot, feltépem maxra és játszom...:)

5: Igen, pontosan így! Egyedül annyi kell hozzá, hogy jó kis internetkapcsolatod legyen. Szerintem 10Mbit-es net már bőven elég hozzá.
6.
6.
Yami
"...tudjon játszani és a teljes játék steamelhető legyen."
Nem is játék a játék ha nem gőzölhető! XD
5.
5.
Bako
Ennek ideális esetben olyan egyszerűen kellene működnie ahogy hangzik? Kiválasztom a játékot és telepítés és erős gép nélkül elindul a game mondjuk egy laptopon? A játék pedig lényegében a szerveren fut?
4.
4.
abydos
Nekem van OnLive játékom, nyugodt szívvel állíthatom, hogy totál játszhatatlan a lag miatt - és persze a rossz képminőségről ne is beszéljünk, pedig ugyan jó netem van. Ehhez sem fűzök egy fikarcnyival sem több reményt.
3.
3.
simon 555
most akkor mi a kulombség ez kozott és az OnLive kozott?
1.
1.
hedzsooo
Tehat megis lesz ebbol is vmi, belathato idon belul akar, thx az infot rola ! ;-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...