Szembeszáll a Diablo-val a Square Enix

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 2.
  • Hír
Link másolása
Azt a japán kiadó is jól tudja, hol vannak homályos foltok a portfóliójában: tény, hogy az akció-RPG műfajában még nem vetette meg a lábát. Ryutaro Ichimura projektvezető elmondta, hogy a Diablo babérjaira törnek egy Unreal Engine-nel hajtott címmel. Egy képünk is van belőle.

Ryutaro Ichimura szerint a Square Enix már javában dolgozik - a cégtől eddig szokatlan műfajban - egy akció-RPG-n, melyet az Unreal Engine 3 hajtana meg és delejes online porcióval rendelkezne.

"Van már némi tapasztalatunk a szerepjátékokban, de az akció-RPG-kben még nemigen, így úgy döntöttünk, hogy szélesebb körben bővítjük az általunk kínált akció-, valamint a hálózati élményt, mert ez utóbbi biztosan a játék fícsöre lesz" - mondta Ichimura a Famitsu magazinnak.

A Square Enix kész meghódítani a nyugati országokat is - kiváltképp az Egyesült Államokat és Európát -, és tudja, hogy az ottani játékosok szívét a henteléssel lehet megnyerni, nem pedig a körökre osztott, gondolkozós címekkel. A japán játékfejlesztés jövője tehát az, hogy a stúdióknak Japánon kívül is meg kell állniuk a helyüket, erre pedig tökéletes választás lehet az erős gótikus elemekkel megspékelt akció-RPG. Az elmúlt két évben a kiadó részletesen tanulmányozta a nyugati játékosok ígényeit, ennek megfelelően a projekt körül dolgozók száma már elérte a 35 főt, de továbbra is folyamatosan toboroznak hozzá programozókat.

Az első artwork már napvilágot látott, a játék világszerte egyidőben fog megjeleni valamikor a jövőben, Xbox 360-ra és PS3-ra.

12.
12.
Deadpool
Hm, Diabloval szembeszállni? Miközben a játékukat PC-re nem adják ki? Érdekes elgondolás, hiszen a Diablonak a fő platformja a PC, és nem a konzol, ezért is hülyeség ez. Inkább valami olyan cím/kijelentés kellett volna, hogy: "Diablo-hoz hasonló játékon dolgozik a Square Enix". Mert tuti, hogy esélytelen. A játékosuk inkább megveszik egy olyan játék folytatását, aminek neve van, és múltja, pont mint a készítőknek, és nem pedig egy új terméket, főleg olyanoktól, akiknek ez az első próbálkozása a műfajban.
11.
11.
daenath
#10: Es a japanok mostanaban (vagy mindig) Pc-re alig adnak ki valamit. amugy a SE tenyleg egyre gyatrab jatekokat ad ki, hol van egy Chrono Cross vagy Vagrant Story!!! a mostani jatekok a kozelebe se ernek :(
10.
10.
Mortis
A képből ítélve Harry Potter-világ, pálcák helyett fegyverekkel. :)

A SE meg inkább üljön le ötletelni s átgondolni a cég jövőjét, mert nem haladnak éppen rózsás irányba...
7.
7.
Celeborn
#6: Ezt teljesen megértem. Nem is erre a részére gondoltam. Csak én nagyon szerettem a régi final fantasy-ket, és a 13. részt szörnyen lebutították az elődökhöz képest. És nem örülnék, ha ez az akcio rpg is egy atom lebutított játék lenne. Te magad is írtad, hogy az amerikai The Grudge jó lett. Na, erről beszélek. Amerikai stílusú játékot csináljanak az amerikaiak, japánt meg a japánok. De ez így, hogy a japánok próbálkoznak amerikai stílussal, ez problémás. Persze az, hogy a Square Enix fog előrukkolni ezzel a játékkal, még önmagában nem jelent semmit, ki tudja melyik csapat fogja kivitelezni a dolgot. Végtére is a Deus Ex is nagyon jó lett. Szerintem. :)
6.
6.
#4: Én viszont úgy vagyok vele, hogy a karakterek, a környezet, a világ, satöbbi nagyon-nagyon tetszik és jó lenne ezeket úgy látni ahogyan nekem megemészthető. Amikor elkezdtem játszani a Star Ocean-el, érdekelt volna a sztori meg minden, de az örökös megszakítgatás amikor a harcba lépsz az agyamra ment. Amikor nyersz még elmondják ugyanazt a szöveget is meg megy ugyanaz a zene amit nem lehet elnyomni, és csak utána lép vissza...agyamra megy. Viszont jó lenne egy akció-rpg, olyan mi félén amiben az ő karaktereik és világuk van. Na az királyság! Az amerikai The Grudge remake is jobb volt mint a csak japán cucc, így a kettő együtt viszont ütős lett, ilyesmire gondolok itt is.
5.
5.
jszili32
diablo 3-nál ugysem lesz jobb.
4.
4.
Celeborn
Hát én erősen félek ettől. Úgy jár majd mind a FF13. Azzal is meg akarták hódítani az amerikaiak és európaiak szívét, és egy rakat szar lett belőle. És most itt is mit írnak? Hogy jól tudják, hogy a népnek a hentelés kell, stb. Hát én korábban azért szerettem a japán játékokat, mert mások voltak. Most már ez se lesz igaz. Elszomorít. :( Inkább ne akarják "meghódítani" a nyugatot és csináljanak olyan jó játékokat mint régen.
3.
3.
DON GONDOCS
japán akció-rpg, itt az ideje.
2.
2.
Igen, így a Diablo babérjait csak képletesen kell érteni, nem pedig ahogy elsőnek hangzik :) Egyébként én kíváncsi leszek rá, jöhetne már valami jó a műfajban tényleg...
1.
1.
giga321
Jól néz ki. Bár minusz pont hogy nem lesz pc re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...