Még egy Final Fantasy XIV, és vége a Square-nek

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 28.
  • Hír
Link másolása
A Final Fantasy XIV producere elismerte, hogy az MMORPG-t kapitális hiba volt az eredeti formájában kiadni, most viszont összeszedték magukat, mert még egy ilyen baki tönkretenné a Square Enixet.

A Final Fantasy XIV Online fejlesztésének vezetője és producere a Kotakunak árulta el, hogy ő előre sejtette, hogy az MMORPG óriásit fog hasalni. Mint ismert, a játék 2010-ben jelent meg PC-re, bukta is lett belőle, a Square Enix pedig a 2013-ban érkező A Realm Reborn névre keresztelt ráncfelvarrással akarja helyrehozni a hibáját - ekkor érkezik a korábban ígért PS3-as verzió is.

Naoki Yoshida a bétateszterektől érkező visszajelzések alapján már sejtette, hogy nem lesz jó vége a Final Fantasy XIV eredeti állapotában törtnéő kiadásának: "Mikor hallottam, hogy az eredeti terveknek megfelelően kerül boltokba, tudtam, hogy az valószínűleg nagy hiba lesz."

Yoshida szerint a játék legnagyobb problémája, hogy nem elég modern, szíve szerint ő egy éven keresztül a World of Warcrafttal játszatta volna a fejlesztőit, hogy ihletet merítsenek. "Jó lett volna, ha megpróbálják megnézni, mi lesz akkor, ha a World of Warcraftot Final Fantasyvé alakítják. Ők viszont csak egyszerűen mást akartak csinálni, mint a Final Fantasy XI volt, úgyhogy nem sokat tettek le az asztalra."

Yoshida hozzátette: a Realm Reborn csomagon a Square Enix legjobbjai dolgoznak, tudják, hogy nem követhetnek el még egy ilyen hibát, mert az "tönkretenné a céget".

10.
10.
number361
Én egy MMO-t várok, de nagyon. A Blade and Soul-t. Szeretem a keleti kúlturát és kíváncsi vagyok erre a játékra.

A gondom a mostani FF játékokkal, hogy csupa csili-vili az egész, de nincs....lelke (?) a játéknak. Mármint a régi FF játékok tele voltak apró dolgokkal tűzdelve pl utalások (FF8-ban a főhős nyaklánca pl), mini-játékok (ff7-10), érdekességek (ff8-ban pl a főhős riválisa egy magyar - Seifer Almási :D ) stb stb stb.

A mostaniak szépek, meg jók, de nincs meg AZ ott mögötte ami igazán magasra emelné őket. Mintha butulna a játék erősen és ezt szándékosan csinálják így. Mondjuk ez csak az én véleményem.
9.
9.
DON GONDOCS
Hát ebben az mmo-ban nem látok sok fantáziát egy single only rész ami megtartja a régi és új részek legjobb tulajdonságait 'talán' még sikeres lenne.
8.
8.
markoci555
nekem aztán mindegy mit adnak ki, mert egyik sem tetszik
7.
7.
Raam989
Pápá Square... a Final Fantasy jogokat remélem a Sony átveszi, hogy ismét minőségi exkluzív játékok lehessenek e név mögött.
6.
6.
Raizen21
Én a 8at is szerettem + psp-n a crisis core-t
5.
5.
AzRaeL
Föleg az FF X:D Az FF VII után az a kedvencem :)
4.
4.
Sun9us
#2: X, XII ??? szerintem mindkettő igen jól sikerült.
2.
2.
Ooorky
XIV kiadásakor jött rá, hogy hulladékot gyártanak?
Szerepjátékos szempontból a 7. rész óta nem készült normális FF...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...