Nem kompatibilis a PC-kkel az Xbox One Kinectje

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 28.
  • Hír
Link másolása
Ellentétben a jelenlegi Kinecttel, az Xbox One mozgásérzékelős szenzorja nem kompatibilis a PC-kkel - erősítette meg a Microsoft szóvivője. A számítógépes fejlesztőknek mindenképpen meg kell várniuk az új Kinect for Windowst.

A Microsoft a héten már elfogadja a jelentkezéseket a következő generációs windowsos Kinect fejlesztői készletére, amely 399 dollárba kerül. S mivel ez a pályázat első fordulója, az SDK csak korlátozott számban érhető el. A jelentkezési lapot július 31-ig tölthetik ki az érdeklődők, míg a fejlesztői kit novemberben érhető el, szemben a kereskedelmi változattal, ami csak jövőre.

Az előző generációs xboxos Kinectet szabványos USB-csatlakozón keresztül PC-kre is köthettük, ám az Ars Technica értesülései szerint az Xbox One-hoz csomagolt szenzor esetében nem találunk olyan adaptert, mellyel a számítógépekre csatlakoztathatjuk. Az új Kinectből kétfélét dobnak piacra: az egyiket kizárólag az Xbox One-nal használhatjuk, míg a másik kimondottan Windowsra készül és sztenderd USB3-porton köthető a PC-re.

Habár a kétféle Kinect hasonló képességekkel rendelkezik, nem lesznek kompatibilisek egymással, az egyik nem válthatja ki a másikat. A korábbi tapasztalatok alapján a homebrew fejlesztők bizonyára megtalálják módját arra, hogy megkerüljék a korlátozásokat.

13.
13.
soap mactawish1982
hát engem nem igazán tud ez érdekelni!nem is használtam még a 360 hoz sem,és ki sem próbáltam még.nem azt mondom marhaság,de nem érdekel ennyi.
12.
12.
Csoki80
Biztos ugyanaz a kettő, majd, csak kell egy átalakítót venni hozzá s műxik is biztos. . .
10.
10.
abydos
Az előző Kinect for Windows is szándékosan drágább volt, mint a sima Xbox Kinect. Erre is rárakják majd a párszáz százalékos hasznot
8.
8.
greenmelon
#7: Ilyen felhasználásra nem is gondoltam, köszi.
7.
7.
randall13
#6: Pl animálásra, valamivel olcsóbb mint egy mocap stúdió.
6.
6.
greenmelon
Csak két kérdés: ki használ(na) Kinectet gépen, és mire?
5.
5.
sajtzz
Nagy veszteség mondhatom.
2.
2.
EBR2000
És az Asusosra nem is fejleszthetnek? Amúgy is megoldják szóval mind1!
1.
1.
AIlspah
Kisebb sajtóhiba: " az következő generációs" :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...