Mégsem 1080p-ben fut a Ryse: Son of Rome

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 18.
  • Hír
Link másolása
Habár Aaron Greenberg még pár napja azt tweetelte, hogy a Ryse: Son of Rome natív 1080p-ben fut, mára azonban tisztázta a kérdést: a Crytek alkotása 900p-s felbontású. Nem lesz minden Full HD Xbox One-on.

A Microsoft fejese, Aaron Greenberg kénytelen volt kijavítani korábbi Twitter-üzenetét. Akkor azt mondta, hogy a Ryse: Son of Rome és a Forza Motorsport 5 natív 1080p-ben fut, tehát valódi felbontása 1920*1080 pixel. Nos, nem mind arany, ami fénylik: ideje lesz megbarátkozni a gondolattal, hogy nem minden konzol-exkluzív cím fut 1080p-ben.

Greenberg legújabb Twitter-üzenete alapján valójában csak a Forza 5 fut ténylegesen 1080p-ben, a Crytek római kori kaszabolós játéka 900p felbontású, ám a konzol felskálázza a képet 1080p-re, s így is lenyűgözően fest majd.

Hiába áll a küszöbön a következő generáció, a játékok felbontásával továbbra is trükköznek majd a fejlesztők a lehető leggyorsabb framerate elérése végett.

Végül nézzünk meg pár kivégző mozdulatot a novemberben megjelenő játékból!

74.
74.
kopic
#72: lol ?
Te Zuzda18-al tenyleg segghulyek vagytok ! -.-
73.
73.
supair
#72: Nem hiszem el gyerekek!
Miért kell ekkora idiótának lenni.
Mit már megint.Mit nyírt ki?
A férges agyadat?
Szerintem az kinyírhatatlan már.
72.
72.
Falcon
#4: szívemből szóltál én is fel vagyok háborodva MS ismét kinyírta a multiplatform címeket a spórolásával........ már megint:(
71.
71.
supair
#68: Nem tudom miért bántod Yamit!
Sértegetni én szoktalak:-)
Persze biztos bánt ha valaki minden téren intelligensebb nálad.
De ha már itt tartunk miért nem húzol el a halál faszába.?
Erre mondaná egy amcsi multis barátom: FKIN NOOB!
Persze konzol nélkül nehéz konzolos multit játszani.De ész nélkül észt osztani olajozottan megy neked.Igazi faszpörgettyű vagy! XD

70.
70.
hurkagyurka2
#65 ez az admint minősíti, de mindegy is amúgy...

Ami a témát illeti, nekem az a fura, hogy minek építették be és hangoztatják folyamatosan, hogy ezek a konzolok már készen állnak a 4k-ra. Már hogy állnának készen, amikor a 2k-t sem bírják??? Duma, duma, duma. Mindegy, ezzel együtt is elég szépek a játékok, én meg jól elvagyok a 720p-s tv-mmel és ahogy elnézem még évekig a "HD ready" marad az elsődleges szabvágy, a többi meg vakítás... :)
68.
68.
Huntsman
#67: :D Hatalmas. Komolyan mondom csak a hsz-ek olvasásával is jól szórakozom. Gyere supair te is, nem nevettem ma még eleget! :D
67.
67.
dBLOOD
Nem bírná a tsudálatos xbox nulla! :D
66.
66.
Trapyd
#58: Nem a szám a lényeg. Az elkövetkezendő játékoktól a részletgazdagságot várom el, hiszen rengeteg grafikai bravúr megvalósult már. Talán sokan ezért nem érzik nagy újításnak a köv generációs grafot. Pedig nagyon is az. Az összhatást és élményt nagyban emeli a felbontás. Ha ez alacsony a részletek elvesznek. A graf nagyságrendbeli fejlődésére, pedig már most az elején találni példát. 3 fajta gépen játszok egy 118cm es fullhd plazmán több, mint 4 éve (2 és fél éves ingyen hitelre vettem) kb. 3 méterről és durván látszik egy egy gép közt a képminőség különbsége.

Én nem értek a fejlesztéshez, de ez egy jól bejáratott Cryengine és a nextg konzolok felépítése már egy pc é (szokták mondani). Miért szükségesek az ilyen kompromisszumok akkor?
Lehet mondani, hogy a gen elején a játékok nem mennek olyan jól és nem olyan szépek, mert... De ott van a bekezdésben az első mondatom.
65.
65.
Trapyd
#54: Az egyik admin konkrétan kijelentette, hogy ő élvezi, ami itt megy.
64.
64.
Necreon
Még ki sem jött a "next gen", már most sem tudja azt amit egy PC évek óta. Nem szoktam ilyet mondani de lolbzmeg.
63.
63.
Yami
#56: Bárcsak a céltalan fanboykodást se szeretnéd, és végre nem ezt a helyet használnád mentális szemétlerakatodként.
62.
62.
greenmelon
#58: Sajnos nagyon is számít, hogy milyen felbontásban fut a játék. 1080p és 720p között is feltűnő különbség van egy nagyobb tv-n, értelmes távolságról nézve is, aki nem látja a különbséget az hazudik vagy komoly gondjai vannak a szemével.
61.
61.
Huntsman
#59: Kár hogy nem olvastad végig a hszeket, olvasd el pl az én 5ös hszm, ha ez neked fanboykodás... Egyáltalán nem a fanboykodásról ment itt a vita.
Sebaj, azért jól megaszondtad keményen! :D
60.
60.
mestermagyar
Te jó ég, nekem meg épphogy már 720p-nél is szemrákom van egy kis monitoron, TV-n át sem látom az egészet, amikor egy bf3-at hdmi-n kiküldök rá. Persze nekem már játékos pályám elejétől kezdve egy CRT-s fullhd-s monitorom volt.

Azért egy kicsi többlet-pénz mehetett még volna abba a konzolba, hogy picit jobb legyen a fullhd-nál, ne rosszabb.
59.
59.
Dontrip
#52: Te mi a kurva eget keresel minden olyan hírnél amihez alapból semmi közöd és nem értesz? Gondoltam, hogy megint megy majd a szardobálás, aztán megláttam a neved és el sem kellett olvasnom a kommenteket, hogy tudjam, hogy csak a szokásos logikátlan fanboykodás folyik.
58.
58.
metercsiken
Sosem értettem miért számít, hogy milyen felbontásban fut egy játék!?
Ha szép akkor szép, nekem mindegy milyen számot "írnak" mögé.
Persze biztos számít(pl egy erőmű pc-n ahol látni is lehet a különbséget, de ez ugye konzol )de én nem foglalkozok ezzel.
57.
57.
Yami
#55: Én már a múltkor is mondtam, hogy igen tudom, hogy bunkó és paraszt tudok lenni, de ez van.
Örülök hogy csak néhány hétre volt szükséged, hogy felfogd.
56.
56.
Huntsman
#54: Teljesen igazad van. Én sem szeretem a személyeskedést, csak már meguntam, hogy össze vissza minősítget mindenkit, ahogy ér. Nem kellett volna leállni vele, semmi értelme amúgyis. Pá
55.
55.
Huntsman
#53: Jah várj! Már értem! Másokat parasztozol, de végülis Rád illene amúgy a legjobban, mivel tojsz az általános érintkezés szabályaira. Így a végén már logikus minden, minek is vitázom itt Veled. Na csövi!
54.
54.
hurkagyurka2
Nem tudom, meddig csúszik még a Gamekapocs színvonala, de elég mélyen van már most is. Admin! Néha nem ártana beleolvasgatni a kommentekbe, mi megy itt... A személyeskedés legalja, úgy látom már tök mindegy miről szól az aktuális blog, csak arra jók, hogy legyen valami miatt beszólogatni a másiknak... Tényleg ezért vagytok itt EMBEREK??? Olvassátok el a cikket, ha nem értetek hozzá, ne szóljatok bele. Ismeritek a régi bölcsességet: "Olvass többet, beszélj kevesebbet."
További szép napot!
53.
53.
Yami
#52: Én teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy te mit akarsz mondani. Neked nem sikerült már a múltkor sem felfognod hogy ez engem nem érdekel. Vagy hogy a te nyelvezetedre is átfordítsam: lesz*rom.
Nem fogok itt finomkodni az idiótákkal, holmi szociális konvenciók miatt vagy azért mert a te kicsi lelki világod ezt nem viseli.

Amúgy megint tévedsz, én nem azokat célzom, akik nem azt favorizálják amit én (ez már megbocsáss de te vagy). Én leginkább azokat szoktam elküldeni melegebb éghajlatra akik hülyeséget vagy valótlant állítanak illetve nem tudják, hogy miről beszélnek.

A régi xboxos hírről meg annyit, hogy én ott megfogalmaztam egy senki számára nem címzett általános véleményt, hogy miért tetszettek az Xbox One eltörölt szolgáltatásai. Erre te meg néhány hozzád hasonló elkezdtetek leugatni. Én kérek elnézést hogy akkor nem hunyászkodtam meg és takarodtam vissza anyámba ahogy valamelyikőtök javasolta.
52.
52.
Huntsman
#51: Még nem néztem utána fake-e. Nincs semmi bajom azzal, ha neked van igazad ebben. A vitám veled arról szól, hogy mindenkit csak minősítesz. Tudod lehet úgy is kijavítani valakit, hogy közben pl nem barmozod le. Csak ezt Te a szociális érzékenységed hiányában nem tudod véghez vinni. Sőt szerintem fel se tudod fogni mit akarok itt én mondani neked. Olyan ez mint mikor egy pszichopatától vár az ember együttérzést( nem képes rá).
Régebbi xboxos hírekre meg annyi, hogy tény, ps-t favorizálom és tény, hogy belekötöttem msbe ( ami szívem joga szerintem, mit gondolok). Arra akarok célozni, hogy én mindig a céget, gépet kritizáltam, erre jöttél Te és azt idiótázod, hülyézed aki Neked célozva semmi durvát nem írt, annyi volt a hibája, hogy nem azt favorizálja amit Te.
51.
51.
Yami
#48: Vannak fokozatok, az lényegtelen hogy te ezt elismered vagy sem.
Amúgy jelenlegi formájában az első mondatoddal azt fejezed ki, hogy te egy "jogos kommentre", "apád fasza"-val válaszoltál. Ezt vegyem szublimális elismerésnek? :D

Csak olvasom a kommentjeidre adott reakciókat.
49.
49.
Yami
#43: A 900p tényleg nem szabvány ráta, nem tudom hogy sikerült a Crytek-es fiúknak összehozni. Ráadásul skálázás szempontjából sem túl szerencsés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...