GTA V - pszichológus nyilatkozik a Hír24-en

  • Írta: zoenn
  • 2013. szeptember 26.
  • Videó
Link másolása
Ahogy arról a Hír24 magazin beszámolt, az első három nap alatt egymilliárd dollár bevételt termelt a Grand Theft Auto V. Oké, ezt eddig is tudtuk, viszont most egy magyar nyelvű riportot nézhettek meg a Rockstar játékáról.

GTA-vonatkozású összeállítással jelentkezett a Hír24. Ez azért meglepő, mivel videojáték még nem nagyon szerepelt a magyar médiában, természetese a szaksajtón kívül. Vagyis igen, amikor valami botránnyal hozzák összefüggésbe, vagy pénzügyi rekordot dönt. A GTA V-öt 66 milliárd forintból fejlesztették, s a megjelenés után három nappal már 220 milliárd forint bevételt ért el.

Az alábbi videóban megszólalnak a hozzáértők, a hazai gamer sajtó java, illetve pszichológusok és más mókusok is.

87.
87.
K3nz0
Ez a videó meg a végén teljesen egyértelmű, hogy megrendezett, és azért ez a "hír" nem kis marketingértékkel bírt a játéknak.
86.
86.
K3nz0
A játék nem azért 18-as karika, mert annyira húdeerőszakos meg húdebrutális, hanem mert valósághű, és könnyen párhuzam vonható a való világgal. Ha pl űrhajóban kéne ufonautákat szabdalni plazmalácfűrészfejszével, akik a saját vérükbe fulladva a belüket rágcsálják kevésbé lenne veszélyes pszichológiailag, mint ez a játék, mert kevésbé van benne realitásérzete az embernek.

(hallkan jegyezném meg csak a kúltúráltabbaknak, hogy irónikus azért hogy emberek azt bizonygatják, hogy mennyire nem agresszívak és "normálisak" és egy ellenszenves hozzászólástól meg habzik a szájuk...)
85.
85.
Berencsit
#4: Az volt, csak Hír24-es Gamer srácok megvágták kicsit...
84.
84.
Skyer
#82: Igaz, 5 éves lehet húzós volt. De egy 10-nek lazán odaadnám, ha nincs semmi diagnosztizált baja.
82.
82.
Dugong
#79: Nincs gyereked igaz?
Egy öt éves pontosan tudja hogy mit lát, és elmebeteg az a szülő, aki engedi játszani egy gta-val. Nem az a kérdés, hogy látja-e a különbséget egy gyerek a játék és a valóság közt. Persze, hogy látja, de ez nem jelenti azt, hogy jó hatással van a lelki fejlődésére.
Nem véletlenül jelzik a játékokon, hogy hány éves kortól ajánlják. Persze, hogy nem a játékkal van a baj. A GTA 18+-os játék. Jó lenne ezt mindenkinek fölfogni.
81.
81.
Elyas
àh csak az Outlast miatt làtod igy :D
79.
79.
Skyer
Értelmes embernek, aki nem antiszociális balf*sz, autista, vagy retardált, annak nyugodtan kezébe lehet adni, mindegy hány éves. 5 éves is megkaphatja, mivel ő még nem fogja fel mit lát, 10 évesnek is oda lehet adni, mert ő már látja a különbséget RL és a játék között. Ha nem, akkor tuti valami gond van a gyerekkel, és nem a játékkal.

Egyébként csak én érzem úgy, hogy kezd a GK egy elmegyógyintézetre hasonlítani?
78.
78.
47sirhc2
#29: helyes, helyes látom néha az origos kommentjeidet. örülök hogy van még egy cionista zsidó itt a gamekapcson. úgyis megvesszük rövidesen ezt a kis szar országot és eltüntetjük a keresztényeket innen.
77.
77.
SLi
#24: az igen
legbénább oltás ever
76.
76.
north
Na most, hogy mindenki kiélvezkedte magát a másikon Főleg kemuri-n akkor visszatérhetnénk a hírhez :D
Szóval nekem csak annyi a véleményem, hogy elég sok gyerek kezébe nem adnám ezt a játékot főleg nem egy brazilnak aka gibbon mert hát tudjuk milyen hatással lenne ez rájuk.
No de a lényeg, hogy megveheti bárki a gyerekének a játékot ha elég figyelmet szentel a gyereknek, hogy mikor miként játszik és milyen következményekkel jár ez. Mert gondoljunk bele, hogy érdekes lenne, ha az ovis, vagy épp a kis iskolás gyerek lerugja a másikat a mászókáról (és elhajt vele xD) a játék hatása miatt.
vagy, hogy aktuálisabb példával éljek mindjárt itt a tél lerugja a szánkóról...stb,stb
szóval megfelelelő oda figyeléssel csírájában el lehet folytani az ilyesféle megnyilvánulásokat a gyerkőcnél (durr egy saller) és nincs baj.
Ez attól is függ, hogy miként nevelik a gyereket, mit és hogyan engednek meg neki.
Az előttem szóló úriembernek üzenném aki azt írta, hogy ne engedjék Online játszani a gyereket! Ezzel teljesen egyet értek mert tényleg idegesítőek továbbá nem tudom ebből mennyi igaz de a pedofilok is szeretnek igy vadászgatni :S
Szóval a lényeg a lényeg nevelés kérdése az egész.
74.
74.
kopic
#69: Sztem irj egyet, nem biztos, hogy torolnek. Legalabb egy probat meger nem ?
71.
71.
kopic
#58: Kemuri tuti nem kulfoldi, es nem diszgrafias, mivel a nyesto6 nevu profiljaval 1-2 honapja irt egy olyan blogot, amelyben magat "istenitette".....LOL. Es helyesen is irt nagyjabol.....
Meg volt egy regebbi is "Kemuri es a palocok talalkozasa" cimme, szval ennyit errol.
70.
70.
Kharjo
#65: Készíthetnél róla egy blogot, biztos sikere lenne.
66.
66.
greenmelon
#65: Egy kemurival kapcsolatos blog... zseni vagy! :D
65.
65.
Yanez
Eléggé idegesítő és kiábrándító dolog a GK-n ez a folytonos offolás. Az ember szívesen olvasná a témával kapcsolatos kommenteket, erre állandóan csak kemuri ez, kemuri az. Csináljatok róla egy blogot és oda menjetek hőbörögni.
61.
61.
RetecH
#58: Csakhogy Kemuri nagy valószínűséggel egy troll. És nem csak ezen az oldalon csinálja ezt.
57.
57.
Tücsök112
azért vicces lesz ha nem lesz GTA V PC-re...dobna még legalább 5 millát...
az is nagyon jó hogy tesi öltözőben le-spoilerezik az egészet....
minden idők egyik legjobb játéka...semmi kétségem...
54.
54.
PrimYaz00
#40: ezzel sem értek teljesen egyet :D mert pl amikor el akadsz 1 résznél, vagy amikor multiba mindig bealáz vki, laggol, cheatel, biztos, hogy néha ragelsz :) én így bontottam már le 2 egeret :D
53.
53.
PrimYaz00
#15: én annyiban nem értek egyet, hogy a szülő nem mindig jól ítéli meg a gyermekét, azzal viszont egyetértek, hogy akár 12-13 évesen is játszhat, de nem onlineon! nem is tudom már hányszor idegesítettek fel a kis vakarcsok, a vinnyogásukkal, pofátlan beszólásukkal, vagy csak a balfasz játék stílusokkal, szóval, a szülő jó lenne, ha ezt a részt is átgondolná, hogy a gyereke lehet, hogy pont az idősebbeknek (akiknek készült a játék) rontja el az élményt.
51.
51.
roli33
És arra amúgy senki nem gondol, hogy Kemuri nem magyar? És ha nem az, ahoz képest jól ír, ha meg magyar...legalább nem bunkó.
50.
50.
Dontrip
#47: És Kemuri szólt valami rosszat hozzád? Vagy személyesen ismered? Egyik sem? Akkor menj már innen...
49.
49.
nero66
#42: Talán azért védik, mert ő nem egy tajték paraszt - elnézést a kifejezésért - mint te. Az nyilván való, hogy nagy hülyeségeket tud kommentelni, de ezért mért kell mindennek lehordani?! Ezt utálom a legjobban, mikor valaki azért b@asztat valakit mert az az ő kis elméjének nem elfogadható... Ha ő így fogalmaz, akkor így fogalmaz. Lehordhatod a sárga földik, de akkor is ilyen kommenteket fog írni, nem tudsz elleni mit tenni, csak elfogadni és békén hagyni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...