E3 2015: Ezeket a játékokat várjuk mi

Link másolása
Gyors közvélemény-kutatást végeztünk a szerkesztőségben, és összeszedtünk egy tízes listát, rajta azokkal a játékokkal, amelyekre mi a leginkább kíváncsiak vagyunk az idei E3 kapcsán.

A játékszabályok nagyon egyszerűek voltak. Minden szerkesztőségi tag adott egy szubjektív tízes listát, és ezt összesítettük egy Nagy Tízes Listává. Természetesen tíz hely nagyon kevés ahhoz, hogy minden érdekességet felsoroljunk rajta, így fordulhatott elő, hogy egy csomó, egyébként szintén felmerült (de kisebb súllyal vagy ritkábban előfordult) cím rá sem fért.

Említhetnénk még itt a Halo 5-öt, a Kingdom Come-ot, a Dark Souls III-at, a Metal Gear Solid 5-öt, az XCOM 2-t, a Mirror's Edge-et vagy akár a The Last Guardiant is (mert mi mindig reménykedünk), de ha tíz helyünk van, hát tíz helyünk van. Íme, a listánk:

10. Gears of War

Az biztos, hogy lesz Gears of War az idei E3-on, csak még nem tudjuk pontosan, hogy milyen formában. A remastert most sem ússzuk meg, az első rész felújítva tér majd vissza Xbox One-on, a nagy kérdés viszont az, hogy előkerül-e egy trailer erejéig Black Tusk (izé, The Coalition) új generációs Gearse. Ha tavaly dupla adag Halót kaptunk, idén a Gears of Warból kérnénk kettőt!

9. Star Wars: Battlefront

Ha a Star Warsot és a Battlefieldet összehozzák, ráadásul mindezt a DICE teszi, az a szerkesztőségünk számára maga a mennyország. A multiplayer-orientált sorozat rebootja az eddigiek alapján kifejezetten ütősen fest, űrcsaták ide vagy oda, ha Lord Vader társaságában törölhetjük el a lázadókat a föld színéről, az nekünk mindent megér.

8. Uncharted 4: A Thief's End

Habár az Uncharted-sorozat PlayStation 4-exkluzív része már nem jelenik meg idén (kellett a hely a remaster-kollekciónak?), ha kapunk egy új gameplay anyagot a folytatásról, és az ráadásul valamivel változatosabb is lesz, mint a PlayStation Experience-en levetített demó, akkor mi már elégedettek leszünk.

7. Star Wars (Visceral)

Ez a cím talán a listánk legfurcsább tagja, mivel gyakorlatilag minimális az esély rá, hogy bejelentik majd az E3-on. Talán az új film miatti rajongásunkkal vagy a közelmúlt pletykáival magyarázható, hogy nagyon kíváncsiak lettünk, milyen Star Wars-anyagot raknak össze a Dead Space fejlesztői. Ez a Mercenaries-felállás izgalmasnak tűnik.

6. Deus Ex: Mankind Divided

Végre folytatódik a Deus Ex is, hiába tudunk azonban viszonylag sokat az új részről, gameplayt még nem láttunk belőle, és a megjelenési dátumát sem ismerjük. Az E3-on viszont gameplay demó egészen biztosan lesz, és nagyon nagy eséllyel azt is el fogja mondani a Square Enix, hogy mikor számíthatunk rá. A kiadó saját konferenciát tart idén.

5. Mass Effect 4

Az új Mass Effect ugyan nem közvetlen folytatása lesz az eredeti trilógiának, így a négyes szám is hiányzik majd mellőle, de az egyszerűség kedvéért nevezzük így egyelőre. A játékról a tavalyi év óta csepegteti az infókat a BioWare, és ha túl sokat nem is mutat majd belőle, az valószínűnek tűnik, hogy végre kapunk hozzá egy normális trailert.

4. Doom

Idén a Bethesda is saját konferenciát tart, ahol az új Doom lehet az egyik főszereplő. A játékról gyakorlatilag semmit sem tudunk, csak az a biztos, hogy azért készült ilyen sokáig, mert újra kellett kezdeni a fejlesztését. Ha úgy okoskodunk, hogy az új verziót már meg merik mutatni a készítők (értsd: odadörgölhetik a VR-ező John Carmack orra alá), akkor muszáj jónak lennie. Mondjuk a legutóbbi teaser nagyon biztató volt.


3. Rise of the Tomb Raider

A bronzérmesünk a Rise of the Tomb Raider lett. Ha csak ideiglenesen is Xbox-exkluzív, az biztos, hogy a Microsoft gondoskodik a játék körüli felhajtásról - egy előzetest például már kaptunk is róla a közelmúltban, hétfő este pedig jöhet az első gameplay demó. A cím elvileg novemberben érkezik.

2. Tom Clancy's The Division

Mert mi sosem bírunk magunkkal. Igen, Ubisoft, igen, biztos, hogy csúnyább lesz, ha megjelenik, és igen, sok folytatása lesz majd, de továbbra is tartjuk, hogy erre a játékra megéri várni. Ugyan a The Division már nem jelenik meg idén, abban biztosak lehetünk, hogy a Ubisoft konferenciáján ez a cím lesz a főszereplő - talán egy végleges dátumot is kapunk majd.

1. Fallout 4

Ki nem találtátok volna, igaz? Kevés olyan játék van, aminek a bemutatkozását ennyire vártuk (és ezen kevesek között a Half-Life 3 is ott van), de most végre megtörtént: a Fallout 4 már megkapta az első előzetesét, sőt az eddigi jelek szerint idén már meg is kaparinthatjuk a posztapokaliptikus Bostonban játszódó címet. Lássuk a gameplayt!

És most ti jöttök: a ti listátok hogy néz ki?

54.
54.
drat576
GW2 Heart of Thorns
Mass Effect 4
Fallout 4
Mirror's Edge - Catalyst
Doom 4
Tomb Raider
NFS
53.
53.
A Pulyka
7.Tomb raider
6.Mad max
5.Red dead ?
4.Mass effect 4
3.No man´s sky
2.God of war
1.Uncharted 4
51.
51.
giga321
Mirror's Edge. Más nem érdekel per pill.
50.
50.
logic5
MIRRORSZ EDZS!!! :D Jöhetne már :D
49.
49.
Hunszi
Kövezzetek meg, de én amit a legjobban várnék az egy Red Dead Redemption Remastered, az előző genben csak a miatt akartam konzolt venni, sajnos ez nem történt meg, most van egy PS4em, így nagyon örülnék neki. Idén nem vagyok különösebben semmire kíváncsi másképp, azt várom, hogy lepjenek meg, valami új IP-vel.
48.
48.
dzsiádzsó
#46: Egy kis nosztalgia: https://www.youtube.com/watch?v=xqAsWkPvSZc :)
47.
47.
dzsiádzsó
#45: Így nézve igazat adok neked, valóban cél a rebootnál a nagyobb közönség elérése volt, ugyanakkor Te is írtad a sorozat utóbbi részei harmatosak voltak, bár én az Anniversaryt és az Underwolrd-öt is simán szerettem, de az eladások nem igazolták, hogy mások is. Az új rész egyetlen hibája lehet az, hogy TR-nek híják, simán az Uncharted is be tudott futni új névvel, hasonló stílussal a piacra, így nézve fáj, hogy elvették a régi TR-eket. Bízzunk benn a mostani játék kicsit több puzzle-t és sírt tartalmaz majd. Szerintem valahol meg kéne találni az aranyközéputat.
46.
46.
Stranger
#45: Óra helyett író. *
Ne kérdezd miért írtam azt. (Én sem tudom)
45.
45.
Stranger
#42: Tényleg nem volt rossz akciójáték, csak miért kellett ebből is azt csinálni, így is van elég. Más néven kellett volna kiadni, nem csak kisz@rni hogy "ez most reboot". Ez nem ilyen egyszerű ha több milliós rajongóbázis van egy sorozat mögött. Szerintem semmi szánalmas nincs egy barlangban ugrálni és denevérekre lövöldözni, legalább volt benne változatosság. Most már a rengeteg lehetőség közül az ugrabugrálás is ki van lőve. (Butítás) Mondjuk az utolsó részekkel voltak gondok, de hát 1 évet kaptak a fejlesztésre szerencsétlenek, bezzeg ezt a sz@rt 5 évig nyúzták. Amúgy milyen karaktereket építettek fel? Nekem a sztoriból, párbeszédekből és karakterekből ilyen tiniknek szánt twilight hangulat jött át csak. Ez egy hivatalos borítókép a képregényből :https://goo.gl/7U4jmo
Szvsz ez mindent elmond az irányvonalról. Halkan megsúgom, hogy az óra szívesen csinált volna lezbisztorit az egészből.
44.
44.
kamgecam
10.Új Metroid
9.No Man's Sky
8.Zelda
7.Persona 5
6.Ratchet and Clanck
5.Mario Galaxy 3
4.Gears of War
3.Doom
2.Uncharted 4.
1.Horizon (guerrilla games új IP-je)
és a Jolly Joker ,a győztes pedig nem más mint a:
-THE LAST GUARDIAN


Persze még érdekel az új Mgs,DS3,Fallout 4.SW Battlefront,Dishonored 2,meg jó lenne a God of War 4 is de szinte nulla százalék az esélye hogy ott lesz.
43.
43.
Gykrizsi
#41: Nem értem az első felét. Egy csomó játék van, ami kap GOTY kiadást, de sosem kapott semmiféle díjat, csak telepakolják a dlc-kel.
42.
42.
dzsiádzsó
#40: Nekem akkor is bejött, pedig én is a régi TR-eken nőttem fel, persze lehet úgy is nézni, hogy egy ügyességi kalandjátékból egy akció TPS-t csináltak, de akkor is az a legjobb TPS volt számomra abban az évben, ahogy megírták, ahogy scriptelték, amilyen karakterekkel építették fel, nálam bőven a legjobbak közé tartozott. Néha egy sorozatnak kell a reboot, és denevérekre lövöldözni egy barlangban ugrálva szintén unalmas. Lehet jobb lett volna nem TR néven hozzák ki a dolgot, én szívesen játszanék régi stílusú TR-el is, meg az új is jöhet, meglátjuk az új részben mennyivel lesznek hűbbek a régi gyökerekhez.
41.
41.
dzsiádzsó
#39: De az azt jelenti, hogy egy neves újság (weboldal) díjazta a játékot :D, most már érted miért nem érv, na mindegy... :D

Nem temetném a Fallout 4-et, de kétségtelen, hogy grafikailag és izgalmakban sem volt jeles az első trailer, én Skyrim trailere után sokkal izgatottabb voltam, ez valóban nem pakolt semmi újat rá még az eddigiekre, de 1,5 nap után kiderül mi lesz a Fallout 4-el, nekem az se baj, ha a 3. rész feltupírozott Skyrim motorral.
40.
40.
Stranger
#34: Még azt is kivették? Miért mit még? Egyébként azért kellett megváltoztatni a célzást mert a játék 90%-a hentelésről szól. Baromi unalmas lett volna végig egy gombot nyomvatartani. A játék nehézségi szintje pedig szintén kimerül a tűzharcok nehézségében.
39.
39.
Gykrizsi
#37: Az hogy GOTY dobozban jön, nem jelent semmit, de egy VGA-n, vagy neves újság (weboldal) adja neki, az igen is számít. És a három felsorolt játék közül a Division és az Uncharted nem is kihívója (előbbi minősége igen kérdéses még, utóbbi meg nagyon más tészta), RDR 2-ről még szó sincs (persze lehetséges).

Egyébként nem vágom miért olyan nagy szám a Fallout 4. A 3.-ban több száz órám van, még egy cipőt is vettem a fallout-os, de nekem ez a 4 nagyon nem tűnt érdekesnek. Egy újracsomagolt 3. résznek tűnik, csak a hangulata inkább New Vegasra hasonlít egyenlőre. A grafika meg olyan rajzfilmszerűnek tűnt, ami nekem nagyon nem jött be. Lehet, hogy nagy játék lesz, de ez amit láttunk, engem csöppet sem győzött meg.
38.
38.
KeXxX
1. God of War (talán a 4, rész?)
2. Uncharted 4
3. Metal Gear Solid V
4. Dishonored 2
5. Until Dawn
6. Gran Turismo 7
7. Need for Speed
8. Mafia 3
9. Tomb Raider (remélem, hogy jön PS-re)
10. Black Ops 3
37.
37.
dzsiádzsó
#36: Jövőre még komolyabb kihívói lehetnek, Red Dead Redemption 2, Division, Uncharted. Másrészt ez nem az Oscar gála, 100 helyről megkapja egy csomó játék az év játéka címet, és egy éven belül 3-4 játék is GoTY Editionnal szereti Doboz borítóját befedni, tehát ez nem érv, mond meg a tesódnak ;) Ott a Fallout 3, nekem GoTY van belőle, ha jól emlékszem, meg GoW-ból is ja, meg GTA IV is az lett, CoD MW-ről nem is beszélve, amúgy még az is változik melyik amgazni mikor adja ki az adott évre vonatkozó nyerteseit, na mindegy.
Amúgy meg pár nap múlva kiderül.
36.
36.
Gykrizsi
Egyébként beszélgettem a tesómmal anno, és azt mondta, szerinte nem fog idén megjelenni a Fallout 4. Azt állította, hogy a Bethesda szereti az év játéka címet, és most kétséges lenne egy Witcher 3 mellet, így lehet megvárja, míg a következő évbe csúszik, ott nincs ilyen erős kihívója. Lehet benne valami.
35.
35.
dzsiádzsó
#29: RDR 3-ra nem sok esélyt látok :(
Bár valóban ebben az évben lesz valami hír vele kapcsolatban, ha meg nem is jelenik, de R* évek óta kihagyja a show-t.
Egyébként jöhetne előtte még egy Bully 2!
Valahogy így ellenék egy évig: Forza 6, Tomb Raider ősztől télig, utána Fallout 4 Bully nyárig, aztán jöhetnek a kimaradt címek, meg a késett játékok Uncharted pl.
34.
34.
dzsiádzsó
#26: Még az automata célzást is kivették az előző részben, tehát sztm Te látod rosszul, könnyű játéknak meg nem mondanám, ellen példa a GTA, ahol a kocsi már nem törik és 200-al bármilyen kanyar beveszel, mert a tinik sírtak, hogy a IV-ben 2x kellett egy küldetést megcsinálni, na ez a tinire butítás nálam...
33.
33.
piskóta
A sorrend teljesen lényegtelen
Mirror's Edge 2
A következő Metró rész
Az, amit a GSC Gameworld kalapál (STALKER fejlesztői)
Windwalkers
Új Need For Speed
Nálam csak ez az öt, de remélem azért lesznek meglepetések is.
32.
32.
Formula1fanatic
#11: Pedig idén májusig a csúsztatás bejelentése előtt még úgy volt, hogy 2015 ősszén jelenik meg. Egy AAA címnél már tavaly ilyenkor simán tolják a reklámba a dellát. Viszont ez egy játékosok által támogatott KS cím, amit akartak elérték a fejlesztők, külön a reklámra nem akarnak nagyon költeni. Ennek kissé ellentmond az idei E3-as szereplés, hogy milyen kaliberű lesz azt nem tudom. Az már az egyszerű felhasználó sajátossága, hogy nem néz jól körbe a piacon. Majd talán most többen felfigyelnek rá.
31.
31.
gyaloghuszar
remélem nem fogtok elküldeni a francba :/
de ha nem is top10 listában de megosztom veletek mi érdekel az E3-ról :)
Black Ops 3
Need for Speed
The Division
Battlefront(bár sose játszottam a korábbiakkal de érdekel mit hoz ki belőle a DICE)
Mirror's Edge
Forza 6
meg minden újdonság :)
29.
29.
Killerbee
Fallout 4 (top)
Red Dead 3
Mass Effect 4
Division
Doom 4
Mirror's Edge
kb.
28.
28.
Raptor X
Fallout 4 miatt veszek egy One-t, utána egy hónapra antiszocializálódom. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...