Nintendo Wii U - megvan a tízmilliós mérföldkő

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 29.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését, ebből derült ki, hogy az elmúlt negyedévben hazavitték a tízmilliomodik Wii U-t is. Persze a konzol szénája ettől még nem áll jól.

Nyereséggel zárta az elmúlt negyedévet (április-június) a Nintendo, ezúttal 1,14 milliárd jenes üzemi eredmény és 8,28 milliárd jenes nettó profit jutott a 90,22 milliárd jenes árbevételre, noha tavaly veszteséges volt a cég ugyanebben az időszakban. A forgalom éves szinten 20,8 százalékkal nőtt.

Eladások a bemutatkozás óta

A Nintendo sem Wii U-, sem 3DS-fronton nem teljesített látványosan jobban vagy rosszabbul a tavalyi év első negyedéhez képest, így máshol, a cég belső folyamatainál, esetleg az Amiibóknál kell keresni annak az okát, hogy idén javultak a számok.

A Wii U-ról ugyan elmondhatja a cég, hogy több mint 10 millió darab talált gazdára a konzolból, valójában a negyedéves számok még mindig lehangolóak: az elmúlt három hónapban alig 470 ezer Wii U fogyott, így az is nyilvánvaló, hogy az olyan exkluzívokkal, mint a Splatoon, elsősorban a már meglévő felhasználói bázist tudják megmozgatni a kiotóiak. A Splatoonból egyébként 1,62 millió példány kelt el, Wii U-játékból pedig 4,55 millió kópia fogyott összesen a negyedévben. Az üzleti év végéig 3,4 millió Wii U-n szeretne túladni a Nintendo, ez kemény feladatnak ígérkezik.

A 3DS-ből 1,01 millió darabot vittek haza a vásárlók, a 3DS-es játékokból pedig 7,92 milliót.

21.
21.
szakallaskan
20.
20.
isti89
http://hu.ign.com/m/dragon-quest-xi/5689/news/nintendo-nx-re-is-erkezik-a-dragon-quest-xi

Szerintem ez azèrt elèg sokat segít az NX-el kapcsolatos kèrdèsek tisztázásában.
19.
19.
Szmöre10
#17: Hát a ps-4-et és az x box one-t is 2013-ban leplezték le és év végén ki is jöttek úgyhogy van rá esély, hogy 2016-ban jön, persze nem biztos:)
18.
18.
Norbiii
#16: Megkeresnek, én meg levélben segítek, és válaszolok a feltett kérdésekre! :) Pl: Megéri-e, érdemes-e, meddig lesz támogatva, hogyan kell beállítani, tudsz-e jó árban ajánlani...vagy olvastam a blogjaidat és kedvet kaptam hozzá stb....Szóval mindenféle.
17.
17.
Norbiii
Meg ami nekem még kínai:

Ha az NX valóban egy Wii U-t leváltó játékkonzol lesz (?...ez sem biztos még)) és a Nintendo azt mondta, hogy 2016 nyarán mondanak róla valamit, akkor miért cikkeznek arról, hogy 2016-ban fog jönni? Én úgy képzelném el, hogy 2016-ban leleplezik, és 2017-ben piacra dobják....! Sok a kérdés az NX-el, majd meglátjuk. :)
16.
16.
p3ti
#4: Hogy segítettél nekik? Kifizetted?
15.
15.
Norbiii
#10: Én ugyanezt mondtam, hogy még semmi konkrétum nincs, csak annyit tudunk, hogy lesz valami NX, de hogy az mi, azt még nem tudni! Azonban rengeteg cikk, és a hozzászólok jelentős része is konzolként könyveli el, ezért benne van a pakliban, sőt, nagy esély van rá, de amíg nincs semmi hivatalos, addig én nem borítékolok tutira semmit! Én azért fogalmaztam most így, mert szinte mindenki arról beszél, hogy az NX, egy új játékkonzol lesz, meg valaki írta, hogy ezt már be is jelentették, de én még ilyet nem hallottam. Jövőre okosabbak leszünk! :)
14.
14.
Norbiii
#8: Vagy mind2, de az ütős lenne! :)
13.
13.
myrte
#10: Én sem emlékszem arra, hogy a Nintendo konkrétan kimondta volna, hogy ez egy új konzol lesz. Viszont minden hírből (nem pletyka) arra következtet az ember, hogy ez nem valami kiegészítő lesz a Wii U-hoz.
"In the short term, Nintendo faces a lot of problems. Mobile gaming is eroding Nintendo's handheld market, as the more casual end of the gaming spectrum is generally satisfied with free to play games that don't require 'additional' equipment (dedicated consoles instead of phones that were purchased for another purpose). I think that Mr. Iwata made the right decision to open Nintendo's IP to mobile games, but it isn't clear that they are in a position to execute. Mobile gaming is a difficult business, and great IP doesn't make a great free-to-play game. Mr. Iwata's successor will have to execute on the company's mobile strategy, and will be under a magnifying glass when their first mobile game launches later this year. In the meantime, the Wii U is clearly a bust, and Nintendo has lost third party support for the console. Mr. Iwata's successor will have to win third parties back, and will have to shepherd in the NX console next year." - Michael Pachter
12.
12.
Cipo3
#11: ezt nem ide akartam bocsi
11.
11.
Cipo3
#10: Ok utána olvastam, hogy az első telepítéskor kapott generált kulcsal lehet tisza szűz gépre telepítést csinálni ISO-val.
10.
10.
Cipo3
lehet kihagytam egy cikket, de még senki nem támasztotta alá, hogy az NX egy új konzol lenne.
9.
9.
DON GONDOCS
NA a másik nagy kérdőjel az NX vajon visszafele is kompatibilis lesz, mert nem hiszem hogy nagyon támogatni fogjáák az U-t az NX után.
8.
8.
Hunner
#6: Egy olyan hw specifikációjú gépet kell összerakniuk NX név alatt, amire minden fejlesztő tud játékot írni / portolni. Akkor jöhetne minden multiplatform cím, míg a belsős nintendo címeket hegeszthetné tovább a cég, a félkülsős-belsős fejlesztők meg (pl platinum games) csinálhatná a nintendo kompatibilis de nem mesés játékokat. Ez az egyik megoldás. A másik, hogy az NX valami akkora forradalmat hoz, mint anno a Wii ami már magában eladja a konzolt. És valljuk be, a nintendonál szeretnek kísérletezni, szóval erre nagyobb esélyt látok; csak bele ne törjön a bicska. Lehet két sikertelen gép egymás után, már nekik is sok lenne...
7.
7.
Mr.Dead
#6: Ez oké, de az csak nekem furcsa, hogy szinte minden exluzìvnak ők a szereplők? (Legalábbis a GK-s cikkben szinte mindegyikben ott voltak)
6.
6.
Norbiii
#3: Egyetértek, sajnos sok embernél tényleg így van. Az igények megváltoztak, de remélem a Nintendo kitart a Mario és társai "féle" játékoknál, mert én ezek miatt vagyok N-es: Egy jó kis Donkey Kong, Mario, Yoshi, Toad stb....! És ha úgy alakul persze ezek mellé jöhetnének más címek is, amik más közönséghez (is) szólnak, de a fő irányvonal az ne változzon! Bevallom én félek ettől, nem akarom, hogy a Nintendoból, Ps, vagy Xbox legyen...
5.
5.
Uborka2
#4: Oks köszönöm! Én úgy tudom hogy jövõ E3 be mutatják és az ünnepi szezonra ki is adják de ezek csak pletyák.
4.
4.
Norbiii
#2: Az NX-et jövőre jelentik be, és 2017-re érkezhet, elvileg! Szóval ha tetszenek ezek a játékok, és szeretnél egy Wii U-t akkor hajrá!

Ha segítség kell, írj üzenetet, segítek, már sok embernek segítettem N konzolt vásárolni! :)
3.
3.
PaprikaJancsi
#1: Hát azt kell mondjam ez a WiiU soha nem indulna be, a Super Mariok, a Smash Bros és a Splatoon is adott neki lökést (meg persze még sok más). Egyik lökésre sem indult el igazán. Az igények nagyon megváltoztak. Az emberek nagy részének már fontosabb egy-két Fps mint maga a játék.
2.
2.
Uborka2
#1: Én is gondolkodom a WiiU megvételén de hogy jövõre érkezik az NX nem tudom hogy meg érné-e.Pedig Bayonetta, MK8, Splatoon, Mario3D World,+amiibok. Mindenesetre remélem hogy a következõ Nintendo konzol eléri a Wii eladásait és játék felhozatalban gazdagabb lesz mint elõdei.
1.
1.
Norbiii
Talán beindulna a Wii U, csak addigra késő lesz/lehet, mert jön az NX! Biztosan vannak olyanok is, akik terveztek Wii U-t venni, de lehet megvárják az NX-et, és bevallom én is, hogy nagyobb lelkesedéssel vásároltam a Wii U játékokat, egészen az NX bejelentésig, azért így rosszabb, hogy tudja az ember, hogy a Wii U hamarosan a háttérbe lesz szorítva.... A 10 millió mindenesetre szép, de lehetne jóval jobb is! A tendencia persze picit jobb, de ez még nem elég!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...