VR-játékban gondolkodik a Resident Evil fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2015. október 14.
  • Hír
Link másolása
A Capcom közzétette az elmúlt évre vonatkozó pénzügyi jelentését, ami alapesetben nem annyira érdekes, ám szó esett benne a cég jövőbeli terveiről is. Ebből tudjuk, hogy a Resident Evil fejlesztője VR-játékot készít.

A japán kiadó legújabb éves pénzügyi jelentése kitért a cég jövőbeli terveire is. Jun Takeuchi, a Resident Evil-csapat vezetője elhintette, hogy a stúdió jelenleg a VR-játékokra fókuszál, mert szerinte a jelenleg a virtuális valóság a legérdekesebb dolog a piacon.

Mit jelent ez? Elképzelhető, hogy a következő Resident Evil-játék támogatni fogja a VR-szemüvegeket is. A Capcom már az idei E3-on bemutatta a Kitchen névre keresztelt VR-demót, s már az is biztos, hogy a japánok olyan engine-t fejlesztenek, amely képes lesz 60 fps-sel, 1080p-ben renderelni a játékokat, mely a VR-címek esetében különösen fontos.

A jelentésben nem térnek ki a készülő játékokra, de Takeuchi utalt rá, hogy "az igazi horrorélményt csak egy VR-szemüveggel tapasztalhatjuk meg". Mi ez, ha nem egy felhívás keringőre?

A Capcom Division 1-es csapata jelenleg a Resident Evil 2 remake-jén dolgozik.

8.
8.
patka21991
Nekem a Resi6-ban nem a célzás közbeni mozgással volt bajom. A lövöldöző zombik jobban zavartak.
7.
7.
DON GONDOCS
#6: Amikor én a re3al kezdtem még nem volt 4 rész így utána pótoltam az 1-2 részt. de már a 4 se tetszett, ugye az alap megjelenéskor még nem volt egér támogatás. Az 5 nagyon tetszett de az már nem volt igazi resi, de mint akció játék kifejezetten jó volt, mellesleg ez volt az utolsó resi ami megőrizte az alapokat hogy nem cézás közben nem lehet mozogni. A 6 részt hazavágta a hitbox és a qte.
6.
6.
Lizard0828
Akkor aki a Resi 3-mal kezdte a sorozatot, annak merően ajánlom az első két rész végigjátszását is. Csalódás az nem fog érni titeket azt garantálom.
Ez 1. résznek van is HD Remake-je.
Amúgy nálam még a 4. rész belefért, a többi viszont már szörnyű volt:)
5.
5.
DON GONDOCS
#4: Zombi pinata az a dead islandekben volt :), mondjuk coppban jók ezek a zombis játékok (dead rising, l4d, ORC) de egy idő után már csak ráun az ember.
4.
4.
piskóta
#2: Szintén zenész. Én is a resi 3-al kezdtem a "zombis pályafutásomat" és rögtön bele is szerettem, sajnos azóta sem találtam hozzá hasonlót érdemben. A mostani zombis játékok meg már csak arról szólnak, hogy: üsd a zombit amíg meleg, hadd potyogjanak ki belőle az xp pontok. Most komolyan, mintha szülinapos lennék( Amerikában van ilyen szokás, csak cukorkákkal). Ez meg nekem nem jön be. De a Capcom eme húzására kíváncsi vagyok.
3.
3.
DON GONDOCS
Múgy tuti hogy az Resident Evil: The Darkside vagy umbrella Chronicles lesz vr támogatással ahogy a capcomot ismerem.
2.
2.
DON GONDOCS
#1: Én a resi 3al találkoztam először és ezis maradt a kedvencem, de már azis elég akciódús volt, elég nagy volt a fegyverválaszték és lőszerből sem volt hiány, valamint elég rövid is volt. Bár a puzzle egész jók voltak és az időnként felbukkanó döntési helyzetek vittek egy kis színt a játékba már nem voltál annyira kiszolgáltatott mint az előző részekben. Amúgy egy tps resi3 remaket énis megnéznék.
1.
1.
piskóta
Resi VR-ben? Ez akkor FPS nézetet jelent. Vagy nem? Mindenesetre odáig lennék a gyönyörtől, ha pl. Resi 3 jönne FPS nézetben VR-rel, ami nem a hülye hentelésről szólt, hanem az ijesztő környezetről és a túlélésről. De valószínűleg majd ez is a mai trend szellemében fog készülni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...