Dark Souls III - ez már tényleg a hivatalos gépigény

 • Írta: Shifty
 • 2016. március 23.
 • Gépigény
Bár tavaly decemberben már kaptunk egy Dark Souls 3-gépigényt, a From Software nem sokkal később meg is cáfolta azt. Most viszont maga a stúdiótól érkezett egy új, most már tényleg hivatalos rendszerkövetelmény.

Korai volt az öröm, hiszen a Dark Souls 3 korábban napvilágot látott rendszerigénye a közelében sincs annak, mint amit most a From Software hivatalosan is bemutatott. Ugyan az igények kielégítése nem teljesíthetetlen, azért a változások így is szembetűnőek.

A Dark Souls III április 12-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A bejelentés mellé egyébként a premier előtti utolsó hangulatfokozó is befutott. Ezt fent találjátok.

Minimum rendszerkövetelmény:

 • OS: 64-bites Windows 7 (SP1) Windows 8.1 vagy Windows 10
 • Processzor: Intel Core i5-2500 (3,3 GHz) vagy AMD FX-6300 (3,5 GHz)
 • Memória: 8 GB RAM
 • GPU: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti / ATI Radeon TM HD 6870
 • HDD: minimum 20 GB


Ajánlott rendszerkövetelmény
:

 • OS: 64-bites Windows 7 (SP1) Windows 8.1 vagy Windows 10
 • Processzor: Intel Core i7-2600 (3,4 GHz) vagy AMD FX-8350 (4 GHz)
 • Memória: 8 GB RAM
 • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 / ATI Radeon HD 7850
 • HDD: minimum 20 GB
20.
Lovy11
Én a korábbiakat nem szerettem, viszont a Bloodborne nagyon adta. Ez megint jónak látszik, szép a grafika is, odatették magukat nagyon
18.
zozo76hun
#10: egy jo 980ti-vel jarnal jobban, ott nem kell nagyon szarakodni a bealitasokkal. egy darabig... :)
16.
Stranger
#10: Hogyne indulna el rajta? Azon a kártyán minden elfut még egy ideig.
#11 Belépőszint 35 ezerért? Jó tudni.
Nem gépigény leírásokból kell kiindulni.
15.
#13: Nem a kitartással lenne a baj, az rpg játékokat mindig hamar megunom. Lehet tényleg YT videónézés lesz belőle.
13.
PAtr0n
#12: A helyzet az, hogy nem lesz elég csak most erőt venni magadon, és belekezdeni.
Miután belekezdtél, és minden túlzás ellenére már kétszézhuszadjára láttad a YOU DIED feliratot, na oda kell lelki erő ahhoz, hogy ne verj szét valamit.
De hidd el, a kitartás és gyakorlás akkora sikerélményekkel fog előbb utóbb megajándékozni, amit még lehet nem éreztél játékban. ;)

Ettől a videótól meg kirázott a hideg. Még a 2-őt nyüstölöm, már a vége felé járok, de most kicsit behúztam a kéziféket, és rágyúrtam a bonfire ascetic-ok elégetésére minden pontnál. Kell a loot, sok fegyót meg armor szettet ki szeretnék még a vége előtt húzni. :)

12.
#2: Akkor nem vagyok egyedül, plusz mellé FX-8350 van :D

Mivel nem vagyok jó a műfajban, nem igazán játszok ilyen játékokkal, viszont ez a videó megerőszakolt. Azok a bossok, te jó ég! Egyszer már csak erőt veszek magamon és nekifutok ennek a sorozatnak.
11.
Heldengeist
#10: Játék céljára belépőszintű kártya mindig bátor vállalkozás volt.
10.
KeXxX
Nem rég vettem egy 750 Ti-t de már kezdem azt érezni, hogy hiba volt mert gyakorlatilag semmi nem fog elindulni rajta..
9.
Necreon
Bőven vállalható. i7 2600k, 8Gb RAM és AMD 6970 van a 4 éves configomban, 4 évvel később senki ne mondja hogy min és recommended között egy 4 éves config nem vállalható. Sőt, az ilyen gépigényeknek örülhetünk igazán, nem az elszállt ubis warneres 4-6Gb VRAM szemétre való munkájának amit optimalizálásnak csúfolnak.
8.
GODL1KE
Processor AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor
Manufacturer AMD
Speed 3.8 GHz
Number of Cores 4
Video Card NVIDIA GeForce GTX 760
Manufacturer NVIDIA
Chipset GeForce GTX 760
Dedicated Memory 2048 MB
Total Memory 4.0 GB

szerintem kimaxolok mindent, DS-eknek sosem volt nagy gépigényük. Amitől inkább félek az a Division, áprilisban megvenném, ezzel a vassal jó a high medium. Akinek van tapasztalata The division-hoz hasolnó vassal az írjom rám pls!
7.
hedzsooo
Az új videót azért köszönjük
6.
hedzsooo
#3: Az ilyen "híreket" szerintem is kár átvenni kapásból és kiposztolni itt...

Legalább akkor már egy rendes, rövid cikk lenne erről a gépigényről, nem csak 1 copy+paste... Ezzel csak építő jellegű kritikát szerettem volna itthagyni, mert nem a GK az egyetlen oldal természetesen, amelyiknél ez történik, hanem kb. az összes oldal ugyanezt működi...
Szóval ha már át is lett véve ez a hír is külföldről szélsebesen, legalább a cikkben benne lehetett volna a laikus olvasók számára, hogy bizony érdemes fenntartásokkal kezelni ezt a gépigényt. Pláne, ami az ajánlott VGA-nál lett leírva. Ahogyan már előttem mások is írták, a GTX 970-est a HD 7850-el párhuzamba hozni azért némi kétséget vethet fel azokban, akik értenek picit a Gaming PC konfigokhoz...
5.
Heldengeist
#4: Ennyire biztos nem. Ismerem HD7850 erejét és képességeit, olyat használok 2 éve 1GHz-re húzva. Közelebb áll az új játékok minimum követelményéhez, mint az ajánlotthoz. Ha erősen AMD optimalizált, akkor is hihetőbb volna HD7970-et rakni a GTX970 mellé és még ott is van egy jó 30% teljesítményrés a két kártya között, amit eltüntettek.
4.
skyzero
Biztos amd kártyákra lett optimalizálva.
3.
Megmondókapitány
A japán oldalukon említést sem tesznek Radeon HD 7850-es kariról, minimum szinten sem, nem hogy a gtx 970 mellett ajánlott szinten :D
Ilyet kiírni...
2.
mestermagyar
HD7850. Az èn kicsikém. *o*
1.
Heldengeist
Tehát egy golyós számológépen is elmegy. Az ajánlott követelmény videokártyái azért eléggé furcsán hatnak - nem mintha a minimum egy súlycsoportban lenne de ott legalább nincs akkora különbség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...