Dawn of War 3 - véres háborúba indulunk

  • Írta: Shifty
  • 2016. május 4.
  • Hír
Link másolása
Tegnap formálisan is bemutatkozott a Warhammer 40.000-univerzumban játszódó Dawn of War-sorozat harmadik epizódja, amiről a bejelentést követően el kezdtek szállingózni az első részletek is. Ezeket most egy csokorba gyűjtöttük.

A Dawn of War 3-ban három különböző frakcióval, az űrgárdistákkal, az eldarokkal és az orkokkal vághatunk majd neki a kampánynak, amiben mindhárom faj ugyanazért a rejtélyes fegyverért küldi mészárszékre katonáit. Az űrgárdistákról egyelőre annyit tudtunk meg, hogy náluk lehet majd a táblajátékhoz hasonló stratégiát a legjobban érvényre juttatni, többek között egységeiknek is köszönhetően. Lesznek láncfűrészes, sima pisztolyos katonáink, míg a heavy egységek már rakétavetővel aprítanak a harcmezőn. Az igazi nehézfiúk viszont a Dreadnoughtok és az Imperial Knightok lesznek. Előbbieket különböző kiegészítésekkel vértezhetjük fel, míg utóbbiak köztes átmenetek lesznek a gyalogos minititánok és a megadreadnoughtok között. Az előző rész hőse, Gabriel Angelos is visszatér, mégpedig csapataink élén. Speciális képességei is lesznek, így légi csapást hívhat és hatalmas kalapácsával bármikor lecsaphat.

Az eldarok alapegységei a Guardianok és a Wraithguardok lesznek, és bár tűzerőben elmaradnak az űrgárdisták egységeitől, sokkal agilisebbek, így gyorsabban reagálnak majd a váratlan helyzetekre. Persze akadnak majd ütőképes katonáik is, mint például a Howling Bansheek, akik sikolyokkal megtorpanásra kényszerítik az ellenfelet, illetve méretes kardjukkal is rendet tudnak tenni a nagyobb csoportok között. Aztán ott lesznek a Falcon gravitációs tankok, amik ütős lebegő harcijárművekként vethetőek be, amolyan nehéztűzérségként, míg a Jetbike-ok kisebb méretűk miatt fürgeségük miatt lehetnek veszélyesek. Végezetül pedig érdemes megemlékezni az előzetesben is felbukkanó Wraithknightokról, akik szintén kardforgatóként fognak borsot törni az orrunk alá.

A harmadik frakció az orkoké lesz, akik minden formában és méretben jelen lesznek. Ott vannak a Gretchinek vagy Grotok, akik lényegében goblinszerű lényekként támogatják a nagyobb egységeket, illetve gyorsítják fel az építkezéseket, ha pedig úgy alakul, a felderítésben is jeleskednek. A Deff Dreadek és a Killa Kanok pedig az orkok heavy egységeiként lesznek halálos pusztítók.

Ami a Dawn of War 3 játékmenetét illeti, az egyszerre hordozza majd magán az előző két rész sajátosságait. Így egyszerre lesz a hangsúly az ellenőrző pontok elfoglalásán és a taktikázáson. egységeink fejlesztésén. Ez utóbbi kifejezetten a kiemelt hősöknél, az úgynevezett Elite-eknél lesz fontos, akikkel akár a teljes csata kimenetelét is meg lehet majd fordítani. Visszatér a fedezékrendszer is, igaz kicsit módosult formában. Az adott területet ellenőrző egységek ugyanis előnyből indulnak, sokkal ellenállóbbak és kitartóbbak lesznek, mint azok, akik rajtuk ütöttek.

A játék multiplayer módjáról a hivatalos Steam-adatlap árult el néhány érdekességet. Innen megtudtuk, hogy az egymás elleni küzdelmek mellett csapatok is összecsaphatnak majd, de ha nem bírunk az ellenféllel, akár kooperatív módban is megpróbálhatjuk legyűrni egymást. Itt is hangsúlyos szerep jut majd a hősöknek, amiből arra lehet következtetni, hogy a Dawn of War 3 az alapok mellett a ma népszerű MOBA-stílus jellegzetességeit is magán hordozza majd.

A harmadik Dawn of War 2017-ben jelenik meg, kizárólag PC-re.

2.
2.
kastorhun
Nem igen játszottam még DoW játékkal, de kicsit elkezdett érdekelni, egyszer majd bepótolom, és állítólag egész jó lett az 1,2.
1.
1.
PAtr0n
Juppi jeee! Minden információt közöljetek a játékról, az utóbbi 5 év egyik legjobban várt játéka számomra! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...