E3 2016: PC Gaming Show - LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2016. június 13.
  • Rendezvény
Link másolása
Idén sem maradnak dedikált konferencia nélkül a PC-s játékosok. A PC Gaming Showról természetesen élőben blogolunk majd, amit érdemes olvasnod a livestream nézése közben. Így teljes az élmény, ugye?

22:22 - Itt a vége. Ez bizony elég megterhelő volt, sok érdektelen játék bemutatóját néztük végig, rengeteg felesleges dumával, termékelhelyezéssel - az igazán ütős címek pedig hiányoztak. Az adás is jóval hosszabb lett a kelleténél. Gyorsan kapcsoljatok a Ubisoft bulijára!

22:12 - Elérkeztünk az utolsó játékhoz. Warren Spector az OtherSide Entertainment veterán designere mesél nekünk a System Shock-sorozatról, és úgy általában a játékfejlesztés során szerezett tapasztalatairól. Mint mondja, a pénz a konzolban van, de nem szabad elfelejteni a PC-ket sem a testreszabhatóság miatt. Szépen összeszedett duma, van is benne igazság, a kiadók gonoszak, sok pénz kell egy jó játékhoz és így tovább. A változás nem mostanában lesz. A közönség néhány tagja már húzza a lóbőrt. Ezt egy cikkben is megoszthattad volna velünk, Warren bácsi! MIÉRT NEM INKÁBB A SYSTEM SHOCK 3-BÓL MUTATSZ VALAMIT? Ja, hogy abból még semmi sincs kész?

22:06 - Még nincs vége ennek a roppant érdekfeszítő közvetítésnek. Mindegy, a Deus Ex: Mankind Divided elég fontos cím ahhoz, hogy figyeljünk rá. Egy kis PC-s gameplayt láthatunk róla, a meleg fényekkel operáló napnyugta elég kellemes hangulatot teremtene, ha épp nem harcolnánk. A különféle augmentációkat elsütve úgy irthatjuk az ellenfeleket, ahogy szeretnénk. Lopakodhatunk, vagy durván oda is csaphatunk. De ezt már mindenki tudja.

22:03 - Új játékmóddal bővült a Warframe, mégpedig az arénaharccal, a fókusz a csapatmunkán lesz, a nyitott pályákon nem is nagyon tudnánk elbújni. Ha beütöd a PCGAMINGSHOW2016 kódot a hivatalos oldalon, ajándék ingame cuccok ütik a markodat.

22:02 - A Mage of Mystralia egy aranyos felülnézetes akció-RPG, bájos piros ruhás hősnővel. A játék jövőre érkezik.

21:58 - A műsor végén befutott a Mirage: Arcane Warfare gameplay bemutatója is, egy trailerrel megfejelve az egészet. Itt a mágia kéz a kézben jár az acéllal, a közelharc csontrepesztően kegyetlen, a végtagok repkednek mindenfelé, ha nem blokkolsz, gyorsan véged van. A béta nyáron élesedik, a végleges változat pedig ősszel.

21:55 - Az Insurgency fejlesztője kap szót a New World Interactive-től. A csapat következő alkotása a második világháborúban játszódik - az első trailer az olasz hadszínteret mutatja be. A Day of Infamy is multis cucc lesz, bár a grafikára még rá kell gyúrniuk a srácoknak. Az Early Access-változat júliusban élesedik.

21:50 - És akkor a Microsoft konferenciáján leleplezett Halo Wars 2 is helyet kap a műsorban. Dan Ayoub, a 343 Industries illetékese mesél arról, hogy miként lehetséges, hogy egy alapvetően konzolos játék Windows 10-en is tiszteletét teszi. Az egész a redmondi cég politikájának köszönhető, de az okokat már ismerjük. Sokkal érdekesebb, hogy miként vizsgázik mozgásban a stratégia. Szerencsére elég meggyőzően, épületeket húzunk fel, erőforrásokkal játszadozunk és persze harcolunk is - az egész roppant látványos. Az sem mellékes, hogy a Halo Wars 2 meghálálja az egeret és a billentyűzetet.

21:48 - Újabb fizetett hirdetést nézhetünk meg a Razer zöld és fekete gamer cuccairól.

21:43 - A Dual Universe a Novaquark alkotása, melyben építhetünk és repkedhetünk az univerzumban. Minden bolygót bejárhatunk benne töltés nélkül, ha egyszer űrhajót építettünk, de amúgy bármit megépíthetünk benne, ha szeretnénk. Eléggé komplexnek néz ki az anyag, sok a kérdőjel is, illetve az első játszható verzió csak 2017 folyamán érkezik. Addig fél szemmel figyeljünk rá.

21:42 - Az biztos, hogy az Overlandb eléggé szokatlan posztapokaliptikus stratégia, az első trailer magáért beszél. Megjelenés június 13-án.

21:37 - A következő játékban már az agyunkat is meg kell dolgoztatnunk. Egyfajta puzzle-shooterrel van dolgunk sci-fi környezetben. A feladataink a tárgypakolgatásról és a pontos célzásról szólnak. A The Turing Test ráadásul eléggé pofás látvánnyal bír.

21:33 - A Bohemia Interactive kreatív direktora mesél most egy kicsit az ArmA 3 jövőjéről. Jön a trópusi dzsungellel tarkított új sziget, és persze új járművek és fegyverek is. Ez az Apex névre keresztelt frissítés. Az erdőben nyilván az álcázás is könnyebb, de azért nyitottabb küzdelmekre is sor kerül. A hangulat kicsit a Crysist juttatta eszembe. A frissítés július 11-én érkezik.

21:30 - Jason Coleman, a Sparkypants Studios munkatársa mutatja be az ormótlan tankokkal és robotokkal operáló RTS-t, a Dropzone-t, melyben egy meccs nem tart tovább 15 percnél. 

21:25 - A Layers of Fear készítői új horrorjátékon dolgoznak, ez az Observer; a teaser sajnos túl rövid, de annál félelmetesebb. A Bloober Team illetékese mesél egy kicsit az anyagról. Belső nézetes cyberpunk cím, amelyben meghackelhetjük más emberkék elméjét, high-tech hologramokkal is összeakasztjuk a bajuszt, a narratívát pedig direkt úgy alkotják meg, hogy a frástz hozza ránk. Rendesek! Most jön a gameplay. Egy lepukkant bérházban járunk, ahol a környezet olykor valós időben változik, a fények mindenesetre elképesztőek, de nem lehet nem észrevenni a SOMA hatását. Hősünk rácsatlakozik egy alvó lány elméjére a videó végén. Erre érdemes lesz figyelni.

21:23 - Még egy premier, ez pedig a Paradox és az Obsidian közös alkotása, amely egy sötét fantasy világot mutat be. Klasszikus, izometrikus nézetből játszható RPG lesz, amelyben a gonosz oldalt szolgáljuk ezúttal. Ez a Tyranny.

21:22 - A Superhot VR-előzetesét üdvözölhetjük most, amely ugyanolyan, mint az alapjáték, csak a kezünk kerül előtérbe.

21:19 - A Tripwire srácai új játékot jelentenek be, amit az Oculus Riftre szánnak. Durva horrorjáték lesz, közelharcra és lövöldözésre kihegyezve. Ez a Killing Floor: Incursion. A mészárlás precíz kivitelezéséhez nyilván szükség lesz az Oculus Touchra is.

21:14 - John Gibson, a Tripwire-től a Killing Floor 2-ről beszél nekünk. Jönnek az új tartalmak megállíthatatlanul, fegyverek, karakterek, perkök, pályák és zombik. A trailer elég szépen összefoglalja a Bullseye-csomag lényegét, melyben zúzós metál zenére írtjuk a holtakat. A frissítést ebben a percen élesíti Gibson. A hétvégéig bárki kipróbálhatja a kooperatív módra kihegyezett shootert a Steamen.

21:12 - A Dontnod új alkotásáról van szó, ez a Vampyr, amiből már igazi gameplayt láthatunk. Eddig ez a show csúcspontja, komor és sötét hangulat uralkodik rajta, hősünk össze is csap az ellenfeleivel, ám rövideket teleportálva kitér a lesújtó kardok elől.

21:09 - A Serious Sam VR: The Last Hope előzetesét nézhetjük meg, a rajongók megnyugodhatnak, a shooter szemlátomást hű marad a korábbi részekhez. Ádáz akció, folyamatosan özönlő ellenfelek és vérfürdő vár ránk. Ja, és VR-támogatás.

21:05 - Lisa Su, az AMD igazgatónője a színpadon. Nem csupán új és jobb hardvereket ígér, hanem a szoftveroldalt is rendbe teszik. Egy videóban az id Software illetékesei beszélnek arról, miért jó választás egy Radeon-videokártya. Főleg egy új, az RX 400-as sorozat, amit Su asszony be is mutat. pontosabban kettőt, az egyiket VR-ra szánja a cég, a másikat eSportra.

21:01 - Azt tudtátok, hogy a Yahoo is eSport-közvetítésekre állt rá? Fizetett hirdetést láthattok, lapozzunk.

20:55 - CliffyB kompetitív multis játékából is láthatunk egy akciódús előzetest. A LawBreakers vegytiszta multis élményt kínál, az alfatesztre már lehet jelentkezni. A designer-fenegyerek is eljött az eventre. A műsorvezető meg is dicséri a tornacsukáját. A mozgás roppant dinamikus az FPS-ben, nyusziugrás, vetődés - szóval minden olyan dolog benne lesz, ami alapnak számít egy arénaharcra kihegyezett címeben. Az alfateszt során odafigyelnek a játékosok visszajelzéseire is. Az Overwatchtól eltérően ez egy sokkal modernebb alkotás. A hét végén küldik ki a meghívókat az alfatesztre.

20:54 - A Deck13 szerepjátéka, a The Surge is megmutatta magát egy sötét tónusú trailerben - a végén egy rövidke gameplayt is kaptunk. Brutális.

20:49 - A TaleWorlds Mount & Blade 2: Bannerlordja a következő bejátszás tárgya. Masszív középkori csaták várnak ránk az akció-stratégia-szerepjáték hibridben. A politikára, a harcokra és az építkezésre is oda kell figyelnünk, de még várostromokat is levezényelhetünk. A single-ben egyszerre több száz egység lehet a képernyőn. A világnak saját gazdasága van, amit a játékosok tevékenysége is befolyásolhat. Az sem mellékes, hogy elég pofásan fest a Bannerlord.

20:48 - Az Other Ocean alkotásában egy gigantikus rendőrrel ismerkedhetünk meg. A játékos oda-vissza pakolgatja az emberkéket a tengerparton, egyfajta istenszimulátorral van dolgunk. A grafika kissé elnagyolt, a karakterek karikatúraszerűek, és a szövegek is bugyuták. A Giant Cop ősszel érkezik VR-eszközökre is.

20:41 - A Studio Wildcard alapítói ülnek le most a fotelbe az ARK: Survival Evolved kapcsán. Folyamatosan érkeznek az új tartalmak, funkciók és térképek a túlélőjátékhoz. Kapunk egy Titanosaurus névre keresztelt óriási dinót is, akit egyfajta mozgó erődként kell elképzelni, mert a hátán tényleg az van. A készítők továbbra is támogatják a modokat, például egy szerepjáték-konverzió is készül hozzá. Ami a hivatalost modokat illeti, érkezik egy olyan darab, amellyel különféle állatokat is irányíthatunk az ARK-ban. Békát, medvét, farkast és még majmot is.

20:40 - A Klei Entertainment új játékának premierje látható. Ismét egy 2D-s alkotást láthatunk, Oxygen Not Included címmel. Rövid és szinte semmi nem láttunk belőle.

20:38 - A háttérben egy Space Marine-nek beöltözött figura áll, csoda, hogy a fejlesztők tudnak beszélni a játékról. A pályák sokkal nagyobbak lesznek, mint korábban, a rombolhatóságra is odafigyeltek a srácok. Amit láttunk az csak egy kis szelete egy sokkal nagyobb küldetésnek.

20:34 - A Relic Entertainment srácai a színpadon, akik a Warhammer 40.000: Dawn of War III-at hozták el nekünk. Először mozog a brutálisan kinéző RTS. Az átvezetőben űrgárdistánk olykor egyedül, máskor csapatban csapnak össze az ellenséggel. Az utánpótlás az égből jön egy óriási mecha személyében, aki szépen átlavíroz a gazfickók seregén. Az effektek totál látványosak, a robbanások megrázzák a pályát. Azt hiszem a DoW-rajongók összetehetik a kezüket, remek folytatást kapnak.

20:30 - Elrajtoltunk, egy Day nevű figura lesz a host, Ünnepeljük a PC Gaminget, majd egy bejátszást láthatunk nem csak PC-s játékokból. Ügyes. Van itt ArmA 3, The Witcher 3, és Rocket League is. Úgy látszik, a talkshow feeling meglesz idén is.

20:19 - Jelenleg a speedrunokra kihegyezett felvezető megy, Elég érdekes, ha már láttad a Microsoft bejelentéseit.

***

A sok konzolos és multiplatform rendezvényen kívül bizony szükség van egy kimondottan PC-s játékosoknak szánt műsorra. A PC Gamer és az AMD immáron második alkalommal rendezi meg a PC Gaming Show-t, ahol jobbára független csapatok játékaival ismerkedhettek meg. Új videók, bejelentések és más hasznos infók várnak a Master Race képviselőire.

A közvetítés 20:30-kor indul, mi is akkor indítjuk a blogot. Nyomkodjátok sűrűn a böngésző frissítésgombját!

Itt nézd élőben a PC Gaming Showt!

19.
19.
Chrysh
#18: Ezt innentől kezdve minden alkalommal beollózom neki

+111111111
14.
14.
crytek
Elég gyászos volt a show :(
13.
13.
Galdech
Hát gyerekek... kövezzetek meg, de eddigi látottak alapján nem tűnnek valami szépnek a játékok nekem UC4 után, sőt. Viszont hajnali Sony konferencián ott lesznek top címek :D

AMD-nél ez az RX 480 ha igazak a cuccai, akkor viszont népkártya lehet belőle.
10.
10.
mnmn1
#8: Ja, vagy 50 ember lelőttek egy homoszexuális klubban.
9.
9.
McDuff
amúgy imádom hogy a PC gaming showt kell nézni a legszarabb minőségben :D ez akkora irónia hogy rá lehet pakolni.
8.
8.
McDuff
vki árulja már el miért van mindenkin vmilyen "kokárda"...történt vmi esemény?
5.
5.
mnmn1
Hát én most kapcsoltam ki.
4.
4.
Necreon
#3: Ugyanazt mutatták ami ide is korábban kiderült, csak időközben levették. Ha azt láttad, láttál mindent. De pre-alpha, úgy is néz ki.
3.
3.
Drazhar
Ezt most kihagyom szerintem, okádni tudnék a Twitch csodás minőségétől, majd megvárom feltöltve a videókat. A DoW3-ból konkrétan szart se láttam olyan pixeles 'high'-on -.-
2.
2.
Necreon
Az MS konferencián nem hangzott el a Tekken 7-nél, de LESZ PC-RE. Kikerült a trailer youtube-ra vetítés után a hivatalos Tekken csatornára és a címben már listázzák a PC-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...