E3 2016: Ubisoft-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: Shifty
  • 2016. június 13.
  • Rendezvény
Alig tíz perc múlva kezdetét veszi a Ubisoft konferenciája is, ahol reményeink szerint nem csak a már bemutatott játékok, de teljesen új, eddig ismeretlen címek is előkerülnek. Talán kapunk egy Beyond Good and Evil-folytatást is.

23:56 - Nem gondoltam volna, hogy sikerül megütni a PC Gaming Shost szintjét. A Ubisoft mindent megtett ennek érdekében, a kegyelemdöfést pedig a Steep vitte be. Köszönjük a megtisztelő figyelmet, legközelebb a Sony-konferenciáról jelentkezünk, amit fojesz fog közvetíteni. A showt egy montázs zárja.

23:50 - Kapunk gameplayt is. A játék helyszíne az Alpok lesz, amit szabadon felfedezhetünk. Az egész kicsit olyan, mintha a GoPro szponzorálta volna. A videó alapján akár csoportos mókázásra is lesz lehetőség, így a társaság egy része síelhet, egy másik pedig siklóernyőzhet. Rögzíthetjük a bohóckodásokat, amiket aztán szabadon tekerhetünk, lassíthatunk. Saját szabályokkal rendelkező kihívásokat generálhatunk, amelyekre aztán meginvitálhatjuk barátainkat is. Premier decemberben.

23:46 - És akkor ahogy azt már megszokhattuk, Yves a show lezárásaként bemutatja a kiadó legújabb játékát. Ez pedig egy sportjáték, méghozzá olyan, amiben extrémsportokat próbálhatunk ki. Van itt síelés, bázisugrás, wingsuit, snowboard és siklóernyőzés is. A játék neve Steep

23:40 - A Watch Dogs 2 DLC-k pedig egy hónappal előbb jönnek PlayStation 4-re. És akkor a végére még egy trailer a játékról.

23:38 - Színpadon Yves Guillemot, aki további részleteket árul el a Watch Dogs 2-ről. Lényegében a Sonyval kötött üzletről van szó, aminek eredménye, hogy a Sony Pictures készíti a Watch Dogs-filmet.

23:27 - Akkor itt az idejeWatch Dogs 2-nek. A felvezetés erősen emlékeztetett a Mr. Robot-sorozatra. A már látott kedvcsinálók után kapunk egy teljesen új játékmenet-bemutatót. Már csak óvatosan merjük leírni, de a játék egyébként nagyon jól fest, a lazább hangulat pedig kifejezetten jól áll neki. Most épp egy épületbe törünk be, természetesen a biztonsági rendszert kijátszva. Ezúttal tényleg mindent meghekkelhetünk. Hősünk nem volt elég elővigyázatos, lebukott, de a lövöldözős, fedezékrendszeres lövölde is hozza a kötelezőt.

23:22 - A film december 21-én kerül mozikba. És kaptunk egy új trailert is, amiben többek között Fassbender és a rendező mesél a munkálatokról.

23:21 - Lassan Aisha "csinos" piros cipője is érdekesebb lesz, mint a show.

23:20 - Assassin's Creed nélkül nincs Ubisoft konferencia. A téma ezúttal nem egy új rész lesz, hanem a moziváltozat.

23:16 - A színpadon a Red Lynx csapatának képviselője, illetve a Blood Dragon kreatív igazgatója. Hatásos belépőt láttunk, aminek a vége egy közös projekt, ami egy Trials/Blood Dragon crossover. Ez a Trials of the Blood Dragon.

23:13 - A Grow Home kísérleti projektnek indult, mégis elég jól fogyott, így ma bemutatkozik a folytatás, a Grow Up. BUD még mindig baromi vicces figura, a második rész előzetese pedig arra enged következtetni, hogy a Ubisoft ezúttal kicsit több pénzt pumpál a folytatásba. Premier most augusztusban, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

23:11 - A viking seregek a szamurájokat rohanják le. A partraszállást követően megkezdődik az ostrom. Főhősünk a japán sereg tagjai után jól képzett szamurájokkal is összecsap. Első ránézésre ez eddig Ryse újratöltve. Úgy néz ki, hogy a parry és a védekezés QTE-szekvencia keretében működik majd. A végére persze jut egy bossfight is, ahol egy jól megtermett, agilis szamurájt kell kivégeznünk. A játék 2017. február 14-én jelenik majd meg.

23:04 - Az megvan, hogy amikor a szamuráj, a viking harcos és a harcos amazon összecsap? Elképesztően hangulatos a játék CG-trailere. A történet főgonosza Apolion és az ő Black Stone légiója lesz. Végre a kampányból is kapunk ízelítőt. Most a vikinggel ismerkedhetünk meg.

22:58 - Végre elhagyjuk a VR-játékokat. Jön a For Honor.

22:50 - És akkor jön a Star Trek: Bridge Crew VR-játék. Zoenn már megemlékezett róla itt. A Star Trek-mozifilmek és sorozatok szereplői áradoznak a játékról, ami lényegében az Enterprise kapitányává tesz minket. És ha ez nem lett volna elég a videóban, akkor Levar Burton most a színpadon is elmondja majd ugyanazt.

22:48 - Rendben, léphetnénk tovább a rendes játékokra?

22:43 - Áttérünk a VR-játékokra. A sort a már bemutatott Eagle Flight VR nyitja. A bemutatott videó egy PvP-demó. Lényegében egy Capture the Flag játékmódról van szó, amiben el kell kapnia a csapatoknak a megjelölt zsákmányt.

22:38 - Xbox One-on június 28-án, PlayStation 4-en és PC_n pedig augusztus 2-án jelenik meg a DLC. A Ubisoft Club-tagok a premier napján Splinter Cell-, Rainbow  Six- és Ghost Recon-kosztümökkel gazdagodnak. És zárásként bemutatkozik a Survival DLC is.

22:36 - Jön a The Division, és valószínűleg annak első DLC-je, azUnderground.

22:33 - Mindazok, akik megvásárolják a The Fractured But Whole-t, ingyen megkapják az első részt. Premier december 6-án lesz esedékes. Végezetül pedig kapunk egy történetmesélős kedvcsinálót.

22:31 - Trey és Matt a harcrendszerről mesélnek, így kiderül, hogy a folytatásban a táblajátékok ihlették az összecsapásokat. Végre szabadabban mozoghatunk. Látszik, hogy sokat javítottak ezen a szegmensen az első rész óta. Sokkal szabadabb és változatosabb lett a harc, ahol a csapattagokat is bevonhatjuk és a kombók is hatékonyabbnak tűnnek.

22:30 - De szerencsére kapunk még látnivalót. A történet narrátora Cartman. Mondanom se kell, csak úgy repkednek a bizarr South Park-poénok.

22:28 - A színpadon Trey Parker és Matt Stone. Elárulják, hogy a történet lényegében a Marvel-féle Polgárháború koppintása lesz. A gyerekek frakciói közötti polgárháború lesz a téma. Most pedig kapunk egy kis gameplayt. Ez nem lett túl tartalmas, de legalább kiderült, hogy eltérő képességű karakterek közül válogathatunk (tank, speed, stb.)

22:24 - Robogunk is tovább. A folytatásban végre bemutatkozik az új South Park-játék, a South Park: The Fractured But Whole.

22:22 - Egy másik csapattag végre helikopterre ült, így a levegőből is követhető az üldözés. A küldetés sikerrel járt, a csapattagok elégedettek. A kissé langyos bemutató végén kiderült, hogy a játék 2017. március 7-én jelenik meg.

22:20 - Nem lenne rossz, ha a csapattagok csevegése élőben zajlana, így az előre felvett beszélgetés eléggé mesterkélt. A hangsúly persze nem ezen van. A csapat egyik tagja épp most bukott le, az őrök azonnal akcióba léptek, így látszólag a küldetés is halálra van ítélve. Akciódús üldözés veszi kezdetét, miközben a csapat egyik tagja lemaradva csak most pattan fel egy motorra.

22:18 - Csapatunk egy kis faluba hatol be. Egy ott található laptop segítségével derítik ki, hol található a kartell egyik drogdílere. Miután megvan a helyszín, helikopterre szállunk, míg a csapat másik fele terepjárón érkezik a helyszínre. Most a mesterlövész tisztítja meg a terepet, hogy a többiek csendben behatolhassanak. Jól összehangolt támadással újabb őröket iktatnak ki. Miután ezzel is megvannak, egy drón segítségével méri fel a csapat a további helyzetet. Jól látható, hogy az egész várost ellepték az őrök, így nem lesz könnyű dolguk, ha le akarják vadászni a drogdílert.

22:12 - A színpadon a játék vezető dizájnere, aki konkrétan ugyanazokat meséli el, amiket már eddig is tudtunk. De legalább végre kapunk egy kis gameplayt is.

22:10 - Na végre, belecsapunk a lecsóba. Máris itt a Ghost Recon: Wildlands. Ismét CG-trailert kapunk, ami a már ismert történetbe enged betekintést. Mint ismert, ezúttal egy drogkartellt kell felszámolnunk Bolíviában.

22:05 - A Just Dance 2017 most októberben jelenik meg, szinte minden létező platformra. Jövőre pedig Nintendo NX-re is.

22:03 - Másfél órás műsorra készüljetek!

22:02 - Bár a Guitar Hero és a Rock Band visszatérése nem sikerült túl fényesre, úgy tűnik, a táncolós ritmusjátékoknak még mindig van akkora piaca, hogy megéri évről évre újabb részt kiadni. A show természetesen Just Dance-szel indul, annak is a 2017-es iterációjával.

22:00 - Lassan kezdünk. A szervezők épp eligazítást tartanak, úgyhogy már tényleg nincs messze a rajt. Reméljük, a PC Gaming Shownál izgalmasabb és tartalmasabb műsort fogunk kapni.

***

Lassan vége a nap második konferenciájának is, de ne menjetek messzire, mert 22.00-kor elrajtol a Ubisoft előadása. Remélhetőleg sok-sok érdekes bejelentést kapunk.

Itt nézd élőben a Ubisoft konferenciáját!

21.
Stranger
Nem néztem az egészet, de annyi alapján nagyon gyengusra sikeredett az ubi műsora... Eddig az MS visz mindent.
20.
azureknight0715
Ezt a Steep-et egyedül VR-ban érdemes játszani, azért elégé intenzív élmény lehet, főleg hogy edig nemigen jelent meg olyan game ami kihasználta volna a vr lehetőségeit.
19.
Drazhar
Nem mondom, látványos volt a Steep, de évek óta az első olyan új-IP aminél nem érzem azt, hogy húú ezért mennyire rohannék a boltba. Munka után kőkemény snowboard és lesiklás csatákat vívni itthon, please :D
18.
Yanez
Na az extrém sport kedvelői is kapnak végre egy jó kis játékot! Ideje volt már!
17.
mnmn1
Ez a steep nagyon tetszik. Jól nézne ki VR-ban.
16.
Cuppak
Hát nem tudom.. eddig a south parkon kívül mindegyik játék unalmas volt szerintem, ghost recontól többet vártam, ettől a watch dogs 2 gameplaytől meg elalszok
14.
Yanez
#12: Tavaly nem láttam benne semmi különöset, nem is érdekelt. De ezzel most kissé megvettek. Nekem bejön ez a harcrendszer, de hé, nem vagyunk egyformák! :)
13.
Yanez
A Grow Home első része nagyon hamar unalomba fulladt. Ez sem érdekel. Nem hiszem el, hogy inkább ezt csinálják, mint egy új Raymant, ami sokkal nagyobb sikereket ért el!
12.
Drazhar
#11: Nemár, komolyan? :D
Én már tavaly sem értettem, egy ilyen címnek hogy van egyáltalán létjogosultsága.
Kb olyan mintha az ubi is csinált volna egy Ryse-ot magának, csak más a harcrendszer, meg van a mob akibe sokat kell ütni, meg van amelyiket elsőre elkaszálod...
11.
Yanez
Na a gameplay is beszarás! Most elgondolkodtam a megvételén!
10.
mnmn1
Ez hogy az ellenségek sorban állnak még mindig nagyon gagyi!
9.
Yanez
For Honor vidi nagyon adta!!! Ubi egyvalamihez piszosul ért: a cgi-hez!
8.
mnmn1
Olyan metal gear solid beütése van..persze co-op
7.
McDuff
baszki ez a Ghost Recon állat...meg voltam győződve arról hogy ez csak egy Division lesz, csak New York helyett Bolíviában, felhasználva onnan mindent: animációkat, ballisztikát, HUD-t, mindent, de tévedtem. Sokkal több a lehetőség benne, mint vártam.
6.
Drazhar
#5: Vigyázz, a Division is ugyanezzel adta el magát, állati menő volt ahogy kapcsolatban voltak mint egy csapat - aztán tudjuk mi lett belőle :D
5.
DON GONDOCS
Tök jó hogy állandóan pofáznak így olyan életszerű, megvan a hangulata.
3.
DON GONDOCS
Ja és egy call of Juarez se ártana már.
2.
DON GONDOCS
Splinter cell és Prince of Persia legyen :D
1.
Drazhar
Azért ez a kezdés kimeríti a "kellemetlen" fogalmát. Az Ubi-ban sosem kell csalódni, mindig húznak egy ilyen táncos fertelmet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...