E3 2016: Ubisoft-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: Shifty
  • 2016. június 13.
  • Rendezvény
Link másolása
Alig tíz perc múlva kezdetét veszi a Ubisoft konferenciája is, ahol reményeink szerint nem csak a már bemutatott játékok, de teljesen új, eddig ismeretlen címek is előkerülnek. Talán kapunk egy Beyond Good and Evil-folytatást is.

23:56 - Nem gondoltam volna, hogy sikerül megütni a PC Gaming Shost szintjét. A Ubisoft mindent megtett ennek érdekében, a kegyelemdöfést pedig a Steep vitte be. Köszönjük a megtisztelő figyelmet, legközelebb a Sony-konferenciáról jelentkezünk, amit fojesz fog közvetíteni. A showt egy montázs zárja.

23:50 - Kapunk gameplayt is. A játék helyszíne az Alpok lesz, amit szabadon felfedezhetünk. Az egész kicsit olyan, mintha a GoPro szponzorálta volna. A videó alapján akár csoportos mókázásra is lesz lehetőség, így a társaság egy része síelhet, egy másik pedig siklóernyőzhet. Rögzíthetjük a bohóckodásokat, amiket aztán szabadon tekerhetünk, lassíthatunk. Saját szabályokkal rendelkező kihívásokat generálhatunk, amelyekre aztán meginvitálhatjuk barátainkat is. Premier decemberben.

23:46 - És akkor ahogy azt már megszokhattuk, Yves a show lezárásaként bemutatja a kiadó legújabb játékát. Ez pedig egy sportjáték, méghozzá olyan, amiben extrémsportokat próbálhatunk ki. Van itt síelés, bázisugrás, wingsuit, snowboard és siklóernyőzés is. A játék neve Steep

23:40 - A Watch Dogs 2 DLC-k pedig egy hónappal előbb jönnek PlayStation 4-re. És akkor a végére még egy trailer a játékról.

23:38 - Színpadon Yves Guillemot, aki további részleteket árul el a Watch Dogs 2-ről. Lényegében a Sonyval kötött üzletről van szó, aminek eredménye, hogy a Sony Pictures készíti a Watch Dogs-filmet.

23:27 - Akkor itt az idejeWatch Dogs 2-nek. A felvezetés erősen emlékeztetett a Mr. Robot-sorozatra. A már látott kedvcsinálók után kapunk egy teljesen új játékmenet-bemutatót. Már csak óvatosan merjük leírni, de a játék egyébként nagyon jól fest, a lazább hangulat pedig kifejezetten jól áll neki. Most épp egy épületbe törünk be, természetesen a biztonsági rendszert kijátszva. Ezúttal tényleg mindent meghekkelhetünk. Hősünk nem volt elég elővigyázatos, lebukott, de a lövöldözős, fedezékrendszeres lövölde is hozza a kötelezőt.

23:22 - A film december 21-én kerül mozikba. És kaptunk egy új trailert is, amiben többek között Fassbender és a rendező mesél a munkálatokról.

23:21 - Lassan Aisha "csinos" piros cipője is érdekesebb lesz, mint a show.

23:20 - Assassin's Creed nélkül nincs Ubisoft konferencia. A téma ezúttal nem egy új rész lesz, hanem a moziváltozat.

23:16 - A színpadon a Red Lynx csapatának képviselője, illetve a Blood Dragon kreatív igazgatója. Hatásos belépőt láttunk, aminek a vége egy közös projekt, ami egy Trials/Blood Dragon crossover. Ez a Trials of the Blood Dragon.

23:13 - A Grow Home kísérleti projektnek indult, mégis elég jól fogyott, így ma bemutatkozik a folytatás, a Grow Up. BUD még mindig baromi vicces figura, a második rész előzetese pedig arra enged következtetni, hogy a Ubisoft ezúttal kicsit több pénzt pumpál a folytatásba. Premier most augusztusban, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

23:11 - A viking seregek a szamurájokat rohanják le. A partraszállást követően megkezdődik az ostrom. Főhősünk a japán sereg tagjai után jól képzett szamurájokkal is összecsap. Első ránézésre ez eddig Ryse újratöltve. Úgy néz ki, hogy a parry és a védekezés QTE-szekvencia keretében működik majd. A végére persze jut egy bossfight is, ahol egy jól megtermett, agilis szamurájt kell kivégeznünk. A játék 2017. február 14-én jelenik majd meg.

23:04 - Az megvan, hogy amikor a szamuráj, a viking harcos és a harcos amazon összecsap? Elképesztően hangulatos a játék CG-trailere. A történet főgonosza Apolion és az ő Black Stone légiója lesz. Végre a kampányból is kapunk ízelítőt. Most a vikinggel ismerkedhetünk meg.

22:58 - Végre elhagyjuk a VR-játékokat. Jön a For Honor.

22:50 - És akkor jön a Star Trek: Bridge Crew VR-játék. Zoenn már megemlékezett róla itt. A Star Trek-mozifilmek és sorozatok szereplői áradoznak a játékról, ami lényegében az Enterprise kapitányává tesz minket. És ha ez nem lett volna elég a videóban, akkor Levar Burton most a színpadon is elmondja majd ugyanazt.

22:48 - Rendben, léphetnénk tovább a rendes játékokra?

22:43 - Áttérünk a VR-játékokra. A sort a már bemutatott Eagle Flight VR nyitja. A bemutatott videó egy PvP-demó. Lényegében egy Capture the Flag játékmódról van szó, amiben el kell kapnia a csapatoknak a megjelölt zsákmányt.

22:38 - Xbox One-on június 28-án, PlayStation 4-en és PC_n pedig augusztus 2-án jelenik meg a DLC. A Ubisoft Club-tagok a premier napján Splinter Cell-, Rainbow  Six- és Ghost Recon-kosztümökkel gazdagodnak. És zárásként bemutatkozik a Survival DLC is.

22:36 - Jön a The Division, és valószínűleg annak első DLC-je, azUnderground.

22:33 - Mindazok, akik megvásárolják a The Fractured But Whole-t, ingyen megkapják az első részt. Premier december 6-án lesz esedékes. Végezetül pedig kapunk egy történetmesélős kedvcsinálót.

22:31 - Trey és Matt a harcrendszerről mesélnek, így kiderül, hogy a folytatásban a táblajátékok ihlették az összecsapásokat. Végre szabadabban mozoghatunk. Látszik, hogy sokat javítottak ezen a szegmensen az első rész óta. Sokkal szabadabb és változatosabb lett a harc, ahol a csapattagokat is bevonhatjuk és a kombók is hatékonyabbnak tűnnek.

22:30 - De szerencsére kapunk még látnivalót. A történet narrátora Cartman. Mondanom se kell, csak úgy repkednek a bizarr South Park-poénok.

22:28 - A színpadon Trey Parker és Matt Stone. Elárulják, hogy a történet lényegében a Marvel-féle Polgárháború koppintása lesz. A gyerekek frakciói közötti polgárháború lesz a téma. Most pedig kapunk egy kis gameplayt. Ez nem lett túl tartalmas, de legalább kiderült, hogy eltérő képességű karakterek közül válogathatunk (tank, speed, stb.)

22:24 - Robogunk is tovább. A folytatásban végre bemutatkozik az új South Park-játék, a South Park: The Fractured But Whole.

22:22 - Egy másik csapattag végre helikopterre ült, így a levegőből is követhető az üldözés. A küldetés sikerrel járt, a csapattagok elégedettek. A kissé langyos bemutató végén kiderült, hogy a játék 2017. március 7-én jelenik meg.

22:20 - Nem lenne rossz, ha a csapattagok csevegése élőben zajlana, így az előre felvett beszélgetés eléggé mesterkélt. A hangsúly persze nem ezen van. A csapat egyik tagja épp most bukott le, az őrök azonnal akcióba léptek, így látszólag a küldetés is halálra van ítélve. Akciódús üldözés veszi kezdetét, miközben a csapat egyik tagja lemaradva csak most pattan fel egy motorra.

22:18 - Csapatunk egy kis faluba hatol be. Egy ott található laptop segítségével derítik ki, hol található a kartell egyik drogdílere. Miután megvan a helyszín, helikopterre szállunk, míg a csapat másik fele terepjárón érkezik a helyszínre. Most a mesterlövész tisztítja meg a terepet, hogy a többiek csendben behatolhassanak. Jól összehangolt támadással újabb őröket iktatnak ki. Miután ezzel is megvannak, egy drón segítségével méri fel a csapat a további helyzetet. Jól látható, hogy az egész várost ellepték az őrök, így nem lesz könnyű dolguk, ha le akarják vadászni a drogdílert.

22:12 - A színpadon a játék vezető dizájnere, aki konkrétan ugyanazokat meséli el, amiket már eddig is tudtunk. De legalább végre kapunk egy kis gameplayt is.

22:10 - Na végre, belecsapunk a lecsóba. Máris itt a Ghost Recon: Wildlands. Ismét CG-trailert kapunk, ami a már ismert történetbe enged betekintést. Mint ismert, ezúttal egy drogkartellt kell felszámolnunk Bolíviában.

22:05 - A Just Dance 2017 most októberben jelenik meg, szinte minden létező platformra. Jövőre pedig Nintendo NX-re is.

22:03 - Másfél órás műsorra készüljetek!

22:02 - Bár a Guitar Hero és a Rock Band visszatérése nem sikerült túl fényesre, úgy tűnik, a táncolós ritmusjátékoknak még mindig van akkora piaca, hogy megéri évről évre újabb részt kiadni. A show természetesen Just Dance-szel indul, annak is a 2017-es iterációjával.

22:00 - Lassan kezdünk. A szervezők épp eligazítást tartanak, úgyhogy már tényleg nincs messze a rajt. Reméljük, a PC Gaming Shownál izgalmasabb és tartalmasabb műsort fogunk kapni.

***

Lassan vége a nap második konferenciájának is, de ne menjetek messzire, mert 22.00-kor elrajtol a Ubisoft előadása. Remélhetőleg sok-sok érdekes bejelentést kapunk.

Itt nézd élőben a Ubisoft konferenciáját!

21.
21.
Stranger
Nem néztem az egészet, de annyi alapján nagyon gyengusra sikeredett az ubi műsora... Eddig az MS visz mindent.
20.
20.
azureknight0715
Ezt a Steep-et egyedül VR-ban érdemes játszani, azért elégé intenzív élmény lehet, főleg hogy edig nemigen jelent meg olyan game ami kihasználta volna a vr lehetőségeit.
19.
19.
Drazhar
Nem mondom, látványos volt a Steep, de évek óta az első olyan új-IP aminél nem érzem azt, hogy húú ezért mennyire rohannék a boltba. Munka után kőkemény snowboard és lesiklás csatákat vívni itthon, please :D
18.
18.
Yanez
Na az extrém sport kedvelői is kapnak végre egy jó kis játékot! Ideje volt már!
17.
17.
mnmn1
Ez a steep nagyon tetszik. Jól nézne ki VR-ban.
16.
16.
Cuppak
Hát nem tudom.. eddig a south parkon kívül mindegyik játék unalmas volt szerintem, ghost recontól többet vártam, ettől a watch dogs 2 gameplaytől meg elalszok
14.
14.
Yanez
#12: Tavaly nem láttam benne semmi különöset, nem is érdekelt. De ezzel most kissé megvettek. Nekem bejön ez a harcrendszer, de hé, nem vagyunk egyformák! :)
13.
13.
Yanez
A Grow Home első része nagyon hamar unalomba fulladt. Ez sem érdekel. Nem hiszem el, hogy inkább ezt csinálják, mint egy új Raymant, ami sokkal nagyobb sikereket ért el!
12.
12.
Drazhar
#11: Nemár, komolyan? :D
Én már tavaly sem értettem, egy ilyen címnek hogy van egyáltalán létjogosultsága.
Kb olyan mintha az ubi is csinált volna egy Ryse-ot magának, csak más a harcrendszer, meg van a mob akibe sokat kell ütni, meg van amelyiket elsőre elkaszálod...
11.
11.
Yanez
Na a gameplay is beszarás! Most elgondolkodtam a megvételén!
10.
10.
mnmn1
Ez hogy az ellenségek sorban állnak még mindig nagyon gagyi!
9.
9.
Yanez
For Honor vidi nagyon adta!!! Ubi egyvalamihez piszosul ért: a cgi-hez!
8.
8.
mnmn1
Olyan metal gear solid beütése van..persze co-op
7.
7.
McDuff
baszki ez a Ghost Recon állat...meg voltam győződve arról hogy ez csak egy Division lesz, csak New York helyett Bolíviában, felhasználva onnan mindent: animációkat, ballisztikát, HUD-t, mindent, de tévedtem. Sokkal több a lehetőség benne, mint vártam.
6.
6.
Drazhar
#5: Vigyázz, a Division is ugyanezzel adta el magát, állati menő volt ahogy kapcsolatban voltak mint egy csapat - aztán tudjuk mi lett belőle :D
5.
5.
DON GONDOCS
Tök jó hogy állandóan pofáznak így olyan életszerű, megvan a hangulata.
4.
4.
Yanez
3.
3.
DON GONDOCS
Ja és egy call of Juarez se ártana már.
2.
2.
DON GONDOCS
Splinter cell és Prince of Persia legyen :D
1.
1.
Drazhar
Azért ez a kezdés kimeríti a "kellemetlen" fogalmát. Az Ubi-ban sosem kell csalódni, mindig húznak egy ilyen táncos fertelmet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...