GC 2006: Microsoft konferencia blog

  • Írta: fojesz
  • 2006. augusztus 23.
  • Rendezvény
Link másolása
Technikai okokból sajnos csak csúszva tudjuk Nektek publikálni a délelőtti Microsoft konferencián írt jegyzeteinket. Ezúton is elnézést kérünk Tőletek a késésért.

Technikai okokból sajnos csak csúszva tudjuk Nektek publikálni a délelőtti Microsoft konferencián írt jegyzeteinket. Ezúton is elnézést kérünk Tőletek a késésért.

11:08 - Sziasztok! Már jó ideje itt ül a teljes szerkesztőség, ugyanis a Nintendo konferenciáról megérkezve szomorúan hallottuk, hogy a Microsoft partija technikai okokból csúszni fog. A helyszín egyébként egyenesen monumentális: egy mini kolosszeum közepén csücsül a több, mint 200 újságíró. Előttünk a pódium, rajta egy laptop, egy X360-kontroller és egy kormánykerék. Türelmesen várakozunk...

11:16 - Keződik! Ideje volt már, lévén mindannyian aggódtunk azért, hogy laptopjaink akkumlátorai bírják még energiával.

11:17 - A színpadon Stephan Brechtmann, a Microsoft németországi képviselője - áradozik éppen, hogy milyen király ez a Games Convention: valamelyest igazat is adunk neki, hiszen a MS showja határozottabban színesebbnek tűnik, mint az E3-as konferencia.

11:20 - A köszöntő után érkezik Chris Lewis az európai főnök, s megemlíti, hogy júniusban eladták az 1,3 milliomodik X360-t Európában. Mesélt egy sort jövőbeli terveikről, miszerint karácsonyra 10 millió gép csücsül majd különböző otthonokban szerte a világon. Sőt, Lewis egy szenzációs hírrel is szolgált számunkra: november harmadikától hivatalosan is kapható lesz itthon az X360, mint megannyi más kelet-európai országban. Sőtebb, hogy lokalizált játékok is elő-előfordulnak majd, tehát nyugodtan számíthatunk egy-két magyarul kommunikáló programra is. Nyitócímként lesz itt majd Project Gotham Racing 3, Perfect Dark Zero és Kameo: Elements of Power.

11:26 - Vendégszereplőként tűnik fel Hugues Ricour, aki bemutatja a FIFA 07 következő generációs változatát és annak trailerjét. Feleslegesen nem magyaráznék most a játékról, később értekezek róla részletesen. (Szerk.: azóta ezt megtettem, itt olvashattok róla és vetélytársáról is.)

11:33 - Megtudtuk, hogy ősszel érkezik az X360-as FIFA 07, az NHL 07, a Need for Speed: Carbon és a The Godfather. Zsír.

11:34 - Martin Bachmayer, mint marketinges mesél az Xbox Live! németországi elterjedésének: állítása szerint az X360 német tulajdonosainak ötven százaléka mindig online és aktívan kihasználja a szolgáltatásokat.

11:39 - Rich Wickham lép színpadra és beszél a Games for Windows elnevezésű MS-üzleti húzásról. Elmondása szerint a Windows a legnagyobb játékplatform, s számos játékot igazán klasszul majd csak a Windows Vistán lehet futtatni - gondolunk itt a Company of Heroes-ra vagy az Age of Conan-re. Rögtön érkezik Bill Roper a Hellgate: Londont bemutatva - szintén esküszik a legújabb Vindózra, csakúgy, mint a Crysis producere. Az ekkor bemutatott videómontázst pedig egy Flight Sim X szösszenet zárta. Tényleg ilyen jó lesz ez az operációs rendszer?

11:45 - Kiderül továbbá, hogy a Halo 2, az Age of Empires III - The Warchiefs és a Zoo Tycoon kiegészítők tökéletes futtatásához is elkél majd a Viszta.

11:47 - Újabb címeket sorolnak fel a srácok, melyek ugyan XP-n is futnak majd, ám a Windows Vista szintén előny lehet a játékosok számára: Lego Star Wars II, Broken Sword 4, The Lord of the Rings: Online és Rail Simulator.

11:49 - Újabb videómontázs: Halo 2, Alan Wake, Flight Sim X, Crysis, Age of Conan, Rail Simulator, Hellgate: London, Lego Star Wars II, Shadowrun, Zoo Tycoon 2: Marine Mania, Lord of the Rings: Shadow of Angmar.

11:54 - Következik Scott Andersen, a Flight Simulator X fejlesztője. Túl sok újdonságról nem értesültünk, viszont megtudtuk, hogy lesznek küldetések a játékban, mint például a Red Bull Challenge - eme missziót be is mutatta nekünk egy látványos demó keretében. Volt olyan meggyőző, mint az augusztus huszadikai versenyek nálunk! Természetesen e játék is a Vistára épül, s támogatja a DirectX 10-t. Megjelenés karácsony előtt.

12:00 - Gyors Crysis trailer következik - lehidaltunk.

12:01 - Gyors Forza Motorsport 2-prezentáció jön: a demóból látszott, hogy igényes munkával állunk szemben. A grafika megdöbbentő, ráadásként a megjelenés sincs már olyan messze: karácsony előtt e játékot is kezünkbe vehetjük.

12:03 - Chris Kimmel bemutatja a Viva Pinatát, mely teljesen olyan, mintha a TV-ben egy rajzfilmet néznénk. Látszólag a demó rendkívül hasonlít az E3-as prezentációra - hab a tortán, hogy e játék is karácsonykor jelenik meg.

12:11 - Végre! A Microsoft előhozakodik a HD-DVD témájával. Sok konkrétumot nem tudtunk meg a megjelenést illetően, ellenben annyi elhangzott, hogy még idén ősszel beruházhatunk egy efféle lejátszóba, ha kedvünk tartja. Zsír.

12:23 - Szó esik az XNA-ról is, a programról, mely segítségével bárki elkészítheti saját játékát. Látszólag nagyon egyszerű a szerkesztő kezelése, így minden bizonnyal sikeres lesz a cucc a játékot készíteni kívánó személyek között. Mi is várjuk sok szeretettel!

12:27 - Videómontázs a következőkből: Lost Planet, Table Tennis, Brothers in Arms: Hell's Highway, Mass Effect, NHL 2K7, F.E.A.R., Too Human, Viva Pinata, MotoGP '06, Battle for Middle Earth 2, Sonic the Hedgehog, Madden NFL 07, World Series of Poker, Saints Row, Smackdown, Enchanted Arms, Test Drive Unlimited, NCAA Football 2007.

12:29 - Pro Evolution Soccer 6-prezentáció következik: most sem fecsegnék sokat, róla együtt olvashattok majd a FIFA 07-el!

12:30 - A konferenciának vége. A Sony bulijával InGen jelentkezik majd, maradjatok velünk!
2.
2.
Vincenzo
Egy csomó játékhoz írják, hogy Vistára lesz optimizálva. De tudja valaki, hogy mikor jelenik meg a Vista?
1.
1.
Yakuza
Mikor lesz Sony konferencia?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...