Elérhető a PS4 magyar nyelvet tartalmazó frissítése

  • Írta: gabeee
  • 2017. október 3.
  • Letöltés
Link másolása
Mától tölthető a PlayStation 4 5.00-s frissítése, amelynek hála immár anyanyelvünkön is használhatjuk a konzol menürendszerét. Az új nyelveken kívül is történtek változások szép számmal.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a PlayStation 4 legújabb firmware-frissítése tartalmazni fogja a magyar nyelvet is a konzol menürendszeréhez. Ezidáig csak tesztelték a frissítést, most azonban élesedett, így a mai nap folyamán bárki letöltheti. 

Persze nemcsak a magyar, román, cseh, vietnami, thai és görög nyelvek jelentik az újdonságot, hiszen több ponton érkeztek változások a konzolhoz. Az egészen kicsinek számító, 374 MB-os méretű firmware olyan újításokat hozott magával, mint az 1080p-ben és 60fps-sel történő streamelés lehetősége Twitch-en vagy a családi accountrendszer átalakítása.

A közösségi tartalmak is módosításokon mentek keresztül, így mostantól egyéni listákba tudjuk rendezni barátainkat, akiknek zenéket is küldhetünk üzenetben. Az értesítési rendszer is átesett némi fazonírozáson, hiszen innentől kezdve testre szabhatjuk az értesítési kezelőfelületet, ahol a színt is beállíthatjuk, és videó közben is módosíthatjuk a beállításokat.

29.
29.
Gora
Mondjuk azért a Store-t is nyugodtan belevehették volna ebbe a nagy lokalizációba :) Kicsit hülyén néz ki az összhatás. Na de mind1.
28.
28.
CitromH
#26: Legalább valamilyen formában találkozik az angollal a fiatalság, ha már az iskolában pocsék az idegen nyelv oktatás szinvonala. És az nem is lesz jobb.

Én a filmeket sem szinkronizálnám, és most biztos jön a kődobálás, de már rövid távon is haszna lenne. 15 év alatt (gyk: amíg felnő) félig megtanul az ember angolul, ha egy kicsit ráfekszik, akkor meg teljesen.
26.
26.
Én már beletörődtem(és megszoktam) hogy konzolra nagyon ritkán jönnek magyar feliratu játékok, magyar szinkronubol meg kb. 1 sincs.
Magyarosítás meg nem tudsz hozzá letölteni,
de speciel én meg úgy szerintem a többség is megérti angolul a game-ek nagy részét.
PC-n más a helyzet, kit-katt, magyarosítas letöltve, ozt cső.
25.
25.
Csoki80
Jó dolog ez. Kár, hogy sokszor a kiadók sz@rnak a játékok fordítására. A sok ezres eladásokból, csak egy pár tucat játék árát kellene odaadni azoknak a srácoknak akik a magyarításokon dolgoznak. De nem eszik a kis sz@rrágó pénzükez a köcsögök :-(
23.
23.
Gora
Mire ezt meglépték kb mindenki megszokta az angolt, kíváncsi leszek a konkurenciánál követik e a példát. De emlékszem annó PSP-n megoldottam, hogy magyar legyen a kezelőfelület, bár ott is minek? Nagyon unatkozhattam :)
22.
22.
Neo1989
Remélem nem Google translate minőség. Nem mintha angolul nem boldogulna vele kb bárki. Meg úgy általában a játékokkal.
21.
21.
Blueberry
#20: Pont hogy azért kellene ;) mert még nem tanitják őket (itt az se sokat számitana)
20.
20.
csabuszflash
Én meg egyszerűen el sem tudnám képzelni hogy magyar szinkronnal játszak egy játékot vagy nézzek egy sorozatot . Egyszerűen nem olyan jó minőségű mint az eredeti. Egy ilyen menü forsítás meg kifejezetten hasznos lehet fiatalabbak számára akik még nem tanult nyelvet mélyebb szinteken.
19.
19.
Blazkowicz
#17: STALKER Clear Sky is magyar szinkronos ;) Mit megadnék egy remastred trilógiáért, vagy egy új részért! :O :)
18.
18.
hadzsime
#17: Igen, a mai napig csodálatos :D
https://www.youtube.com/watch?v=0UGivIofhVU
16.
16.
Kalácsképű
#14: Offline valoszinuleg lesz valami, de ez egy kimondottan onlinera gyuro jateknal nem sok vigasz. A szervereket meg lelovik csutortok hajnalban.
15.
15.
delphijos
14.
14.
Yanez
#11: Amúgy csak ideiglenesen jelenik meg a demó, vagy majd hétvégén egyszerűen nem lehet tolni?
12.
12.
Darksiders84
#10: Igen biztos lenne rinya ha drágábban adnák a szinkronost mindig van nem tetszés valamiért de nem erről volt szó hanem aki örülne magyarnak biztos kifizetné a többletet.
11.
11.
Kalácsképű
#10: A demo jo, az idozitese vicc. Munkanelkulieknek tuti megfelel.
Az, hogy a platform egyik legnagyobb, legnevesebb jatekanak, ami szinte dinoszaurusz mar mint sorozat, olyan regota letezik, nem akartak publikus demot, az meg egyenesen kirohogni valo hozzaallas.

10.
10.
delphijos
#9: De rosszul ismered az embereket. Menne a sírás ezerrel. Az elöbb olvastam a GTS demónál, hogy miért nem hétvégén van. Úgy volt hogy nem is lesz. Van. De soha nem jó semmi. :)
7.
7.
hoaw
Én örülnék neki, ha több játékhoz lenne magyar felirat/szinkron. Egy élmény lenne magyar meg angol hangon is végigjátszani egy játékot.
5.
5.
Blazkowicz
#2: Ez nem attól függ, hogy van-e pénze rá a cégnek, mert nyilván van. Sokkal inkább függ attól, hogy az adott nyelv régiójában milyenek a játékeladások, mekkora a populáció és milyen a helyzete az adott országnak, ettől függően válik el, hogy mennyire éri meg a befektetett pénzt. A Magyar egy viszonylag kis piac, ezért nagyon ritka az olyan játék, amiben fellelhető ez a nyelv.
3.
3.
latis666
Igen igen megérti az ember az angolt de azért magyarul játszani hatalmas élmény. Épp a múltkor jutott eszembe hogy a Viva pinata még magyar szinkronos is volt.
2.
2.
#1: Watch dogs-hoz jött asszem.
Attól függ van-e a játékcégnek pénze rá, ez nem a Sony-tól függ, mindne játék külön eset.

https://www.fright-rags.com/products/jaws-orca-attack?variant=18437263813
1.
1.
Yanez
Sokkal jobban örülnék, ha a játékokban lehetne magyar nyelvet választani, mintsem a menürendszerben, amihez az ember már így is hozzászokott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...