Battlefront II - az EA reagált a kritikákra

  • Írta: Shifty
  • 2017. október 13.
  • Hír
A Star Wars: Battlefront II publikus bétatesztje után világossá vált, az Electronic Arts a pay-to-win modell bevezetésével igyekszik pótolni a kiesett szezonbérletből befolyt összegeket. A rajongók felháborodtak, a kiadó pedig reagált.

Ahogy azt a nemrég publikált bétatesztünkben is említettük, ha valaki gyorsan szeretné beszerezni a legjobb fegyvereket és Star Cardokat, elég lesz, ha a zsebébe nyúl és megvásárolja a különböző, egyébként teljesítményünk után is osztogatott ládákat. Természetesen a pay-to-win nemigen nyerte el a rajongók tetszését, így az Electronic Arts nemrég magyarázkodásra kényszerült.

Mindezt a játék hivatalos oldalán közölt friss blogbejegyzésben tették meg, amiben kihangsúlyozták, hogy a ládák rengeteg mindent rejtenek majd, így a kártyák mellett győzelmi pózokat, fegyvereket és emote-okat is. Elmondásuk szerint a most látott rendszer nem a végleges volt, a legütősebb kártyákat ugyanis csak bizonyos achievementek teljesítésével tudjuk feloldani. Emellett persze lehetőségünk lesz a játékban szerzett valutából, illetve valódi pénzből vásárolt kristályok felhasználásával is ládákat nyitogatni, ahogy különböző, akár napi kihívások is segítségünkre lesznek ebben.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy ha olyan tárgyat vagy kártyát kapunk, amivel már rendelkezünk, akkor helyette a fejlesztésekhez szükséges nyersanyaggal gazdagodunk. Ami viszont a legfontosabb, hogy a különböző fejlesztések, beleértve a kártyákat és a fegyvereket is, csak akkor lesznek elérhetőek, ha elérünk egy bizonyos szintet, ami azt is előrevetíti, hogy nagyon sokat kell majd a játékkal játszani, ha a legjobb kártyákkal akarunk rendelkezni.

A Star Wars: Battlefront II november 17-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

64.
delphijos
#50: "No sok lootbox nyitogatast neked, izombol tamogasd meg ezt az elkepzelest, ebbol csak jo sulhet ki."

Egy másik hírnél már írtam hogy konzolon én hanyagolom az fps-t, szóval ez nekem kimarad. Amúgy nem azt mondtam hogy ez a f..sza, de szerintem is jobb mint a DLC ( főleg egy multi lövöldénél , ha nem veszed meg őket, szép lassan kiesel a játékból , mert 5 percenként lesz egy pálya ami nincs meg ). Harmadrészt meg továbbra is az a véleményem hogy mivel random a loot, és minimális előnyt jelent, túl nagy miatta a hiszti.
63.
adamsfamily
Nem tudom ki,hogy van vele.De a fizetős dolgok mellett ami irritáló a játékban az az,hogy a járművek nincsenek jelen a pályán,hanem külön karakterként funkcionálnak.A régi Battlefrontban tökéletesen volt megoldva a jármű kérdés.Nem értem,hogy miért nem lehetett ugyanazt a megoldást használni.
59.
#57: Igazság szerint semmit sem tudunk kezdeni vele. A dlc-ket egyenesen rühellem, viszont én is megveszem mert szeretem a játékot 100% tartalommal játszani. Ez van.
57.
hadzsime
#49: Nem sok multis lövöldével játszom/szeretnék játszani, szóval nekem ez itt tényleg az első.
Na mindegy, hiába verem a földhöz a seggem, akkor is ez lesz, csak szinte már látom magam előtt, hogy ez a dolog is úgy el fog kurvásodni mint a "DLC" és akkor is normális dolognak fogják tartani az emberek, ha érezhető előnyöket lehet majd vásárolni.
52.
kindzsal
#50: Ott a World of Tanks premium ammo, gondolom az is korrekt, hisz nuansznyi a kulonbseg a simma loszerhez kepest.

Az vegkepp szomoru, hogy nalad ugyanaz egy soundtrack es egy bonusz sebzes erteke egy jatekon belul...
50.
kindzsal
#47: A Forzaban jar +10% sebesseg a jarganyaidhoz? Az korrekt lenne egy autversenyes jatekban? Vagy a fociban mondjuk +20% talalti rata a jatek elejen? Ez korrekt szerinted? Nem a bonusz a problema, hanem eddig egy AAA jatekban fel sem merult a P2W fogalma (sot meg a F2P jatekok 90%ban sem), es ezt most te veded, mitobb azt mondod ez milyen remek. Es mindezt egy gambling systemben, ami onmagaban gaz ez esetben.

Itt most nem arrol van szo, hogy a benabb jatekosokat segitik (arra mondjuk egy normalis matchmaking kene), hanem hogy olyan eszkozt adnak a jo jatekosok kezebe is, ami igencsak unbalanced lesz/lehet.

Ujra megkerdem minek ez a "csekely" elony? Ez nem RPG, itt nem leszel erosebb, de gyakorlassal ugyesebb, profibb. Tehat minek?

No sok lootbox nyitogatast neked, izombol tamogasd meg ezt az elkepzelest, ebbol csak jo sulhet ki.

49.
#44: Engem az lep meg, hogy számotokra ez olyan mintha most lenne először bevezetve ez a rendszer.
48.
greenmelon
#43: Ennél tökéletesebb megfogalmazás nem is születhetett volna. :D
47.
delphijos
#46: Mint írtam, az akkor miért van hogy mondjuk az nem zavar senkit hogy teszem azt a FIFA-ban vagy a Foza-ban egy csomó bónusz jár az ultramegahiper kiadásért? Itt már nem szobor, vagy soundtrack CD, stb... hanem csak extra a játékban. Miért csak egy fps-nél kell ennyire panaszkodni? Meg hogy játék közben van?
46.
kindzsal
#45: De egyaltan minek kell ez bele? Erted a CS:GOban sincs bonusz sebzes csak mert valaki kevesebbet tud jatszani vele. Az alapotlet hibazik semmi mas. A BFben is voltak Shortcut/Unlock "DLC"-k, isten lassa lelkem fizzesen erte akinek ez kell, de itt nem errol van szo.

Azt vegkepp nem ertem, hogy fordulhat az elo, hogy valaki ezt a rendszert vedi...nehany eve ezert oltek a jatekosok.

Na mindegy, ennel tobbet en nem tudok hozza tenni nekem nagyon unszimpatikus a dolog, mondjuk nem is en vagyok a celkozonsege, csak azert bosszant mert ha ez most bevalik, akkor bizony mas jatekkiadok is atvehetik ezt az viszont mar engem is erint.
45.
delphijos
#42: "De mi? Bonusz sebzes? Ezt az is megkaphatja aki 1500 orat tolt bele."

Pont erről beszélek, ha valakinek nincs ideje ezt nyomni, és ládákat nyitogatni, akkor ha nem játszik 4 napig, már minden ellenfélnek minden sz*r megvan. Én nem hiszem hogy tömegével vannak az olyan emberek akik első alkalommal belépnek, és 2000 dollárért mindent összevásárolnak. Érdekes amúgy a Forza-nál meg pont "fordítva" ment a hiszti, hogy az embereknek a pénzükért nem járt volna az örök bónusz. Pedig az hogy játék közben vásárolgatsz szerintem nem különbözik attól hogy egy drágább verziót veszel meg, amiben meg benne van.
44.
hadzsime
#43: Majd ha később eldurvulnak a dolgok és az lesz, hogy a legjobb cuccokat csak akkor fogják megkapni a játékosok, ha több száz ládát kinyitnak, mert a nyitási esélyt le viszik a béka segge alá, majd az lesz a probléma. Nyakam rá, hogy pár év múlva ez már bevett szokás lesz.
43.
Ezek szerint a szar játékosok elkezdtek panaszkodni, amiért a még szarabbak vehetnek maguknak egy kis segítséget? Érdekes, micsoda problémák.
42.
kindzsal
#41: " Annak akinek nincs ideje 1500 órát beletolni, lehet még jól is jön. " De mi? Bonusz sebzes? Ezt az is megkaphatja aki 1500 orat tolt bele. Ez nem egy MMORPG, ahol utol kell erni a tobbi jatekost, hogy egyutt jatsz veluk ez (mint irtam). Erdemes megnezni mit okozott a WOW random legendary rendszere a jatekon belul ezekkel a "kicsi" bonuszokkal. Total felboritotta a jatekegyensulyt, ami komolyan guildeknel igenis meghatarozo tenyezo volt a progressnel.

Szerintem legyen barmilyen pici is az elonyhoz juttatas, az P2W es kulonosen egy multi alapu jatekban gaz. Sok tenyezo van, de ez reszemrol egy gusztustalan huzas es gyanitom, ha ez most atmegy a jatekosok "rostajan" (miert ne menne StarWars), akkor kesobb majd durvulnak ezek a dolog.
41.
kindzsal
#32: Nem ertek egyet. Ket azonos szinten levo jatekos az egyik nullarol kezdi a masik fizeto vendgeg igenis elonyhoz fog jutni. Lehet csak piszlicsare, de elony. Nyilvan a jatekot nem a kompetitv szekcioba szanjak, en megis azt mondom egy alapvetoen egyeni kepessegekre es csapatjatekra kihegyezett jateknal barmifele kicsi bonusz megboritja az amugy is kenyes egyensulyt.

Az is igaz, hogy eddig sem voltak feltetlen azonosak a feltetelek (ahogy magad is emlitetted net, vas, stb), de eddig a "focipalya" mindenkinek ugyanolyan volt tehat a szolgaltaton nem mulott az eselyegyenloseg. Most viszont igen.

Az meg a masik, hogy ez igenis a P2W kapuja. Nyilvan nem kivanom az ordogot a falra festeni, de anno a DLC-k is hasonlo modon kezdtek el "befutni".

Viszont kerdem en, ha nem is szamit ez a kis elony, akkor minek hergelik vele a jatekosok egy reszet?
40.
hadzsime
#38: "az Ovivacsiban meg milyen fapados már a grafika, egy indie játék is jobban néz ki, brühühü. Miért nem csinálnak olyan fotórealisztikusat, mint az EA?....."

Láthatóan, nem szereted az OW-t, én pedig sohasem voltam grafikabuzi, szóval inkább ne kezdjünk ezen veszekedni, mert nem sülne ki belőle semmi jó.
Azért azt hoztam fel példának, mert az is egy multis lövölde, ami ingyen tartalmakkal bővül és ládákat lehet vásárolni, csak ugye a ládák tartalma különbözik.
38.
madSci
#35: Jó, de akkor rinyáljunk azon is, hogy az Ovivacsiban meg milyen fapados már a grafika, egy indie játék is jobban néz ki, brühühü. Miért nem csinálnak olyan fotórealisztikusat, mint az EA? És még kampány sincs benne, volt pofájuk ezért ennyi pénzt elkérni? Ráadásul nincsenek benne X-wingek sem.
36.
Grabowsky30+
Teljesen mindegy, mert ha a csalókat nem tudják valahogy kiiktatni az sokkal jobban szétk...ja a játékot, mint pár játékos aki a fizetését bf2 ládákra költi!
33.
hadzsime
#30: Nézd, én akkor is "sírnék", ha megduplázná a sebzését és akkor is ha 0.0001%-al növelné. Az előny az előny.
Na mindegy, nem fogom felakasztani magam emiatt, csak meglepett, hogy az emberek nagy része leszarja a dolgot annyival, hogy: "jó, de csak apró előnyhöz jutnak."
32.
delphijos
#27: De ez nem P2W szerintem. Olyan játék nekem sem kell ahol az előrejutáshoz gyakorlatilag MUSZÁJ fizetni, mert úgy van megcsinálva. De itt tényleg piszlicsáré előnyhöz lehet jutni. Félreértés ne essék, én nem akarok semmit venni, de én nem érzem ezt konkrétan ennyire húsbavágó problémának. Olyan mintha azon háborogna az ember hogy a másiknak van pénze jobb vasra, gyorsabb netre. Mert amit itt lehet venni majd, az kb. ennyi előny. Vagy mlg ennyi sem.

30.
ollie92
#28: Nem azért fog leszedni, mert jobb cucca van, hanem mert jobb, mint te. Csak a bénák a pay2win-re sírnak. Minimális előnyt biztosítanak a star cardok. Fegyvereket meg lehet craftolni, de lehet ládában is találni. Betában majd az összes meg is lett.
28.
hadzsime
#24: Akkor velem lesz a baj, mert engem érdekelne.
Kompetitív játékban biztosítanak előnyt, pénzért. Jó...minimális előnyt és az is lehet, hogy szart kap a pénzéért, de akkor is előny.
Én biztos felkapnám a vizet, ha XxxPussyDestroyer2005xxX ellen azért veszítenék tűzharcban, mert jobb csúzlija van.

Nem sokat számít? Lehet.
Irigy geci vagyok? Talán.
Hotel? Trivago.
27.
kindzsal
Szamomra az a szomoru, hogy anno a DLCket is lenyomtak az emberek torkan most mar termeszetes aztan a lootboxok is egesz hamar atszaladt es ma mar szinte termeszetes egy teljes aru jatekban es mar jonnek a hangok akik tulajdonkeppen a P2W rendszert is elfogadjak mert hat...

Dobbenet.
26.
NemecsekErno
Engem leginkább a "győzelmi pózok" miatt érdekel a dolog.
Mert "győzelmi pózok" nélkül mit sem számít az egész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...