Battlefront II - az EA reagált a kritikákra

  • Írta: Shifty
  • 2017. október 13.
  • Hír
A Star Wars: Battlefront II publikus bétatesztje után világossá vált, az Electronic Arts a pay-to-win modell bevezetésével igyekszik pótolni a kiesett szezonbérletből befolyt összegeket. A rajongók felháborodtak, a kiadó pedig reagált.

Ahogy azt a nemrég publikált bétatesztünkben is említettük, ha valaki gyorsan szeretné beszerezni a legjobb fegyvereket és Star Cardokat, elég lesz, ha a zsebébe nyúl és megvásárolja a különböző, egyébként teljesítményünk után is osztogatott ládákat. Természetesen a pay-to-win nemigen nyerte el a rajongók tetszését, így az Electronic Arts nemrég magyarázkodásra kényszerült.

Mindezt a játék hivatalos oldalán közölt friss blogbejegyzésben tették meg, amiben kihangsúlyozták, hogy a ládák rengeteg mindent rejtenek majd, így a kártyák mellett győzelmi pózokat, fegyvereket és emote-okat is. Elmondásuk szerint a most látott rendszer nem a végleges volt, a legütősebb kártyákat ugyanis csak bizonyos achievementek teljesítésével tudjuk feloldani. Emellett persze lehetőségünk lesz a játékban szerzett valutából, illetve valódi pénzből vásárolt kristályok felhasználásával is ládákat nyitogatni, ahogy különböző, akár napi kihívások is segítségünkre lesznek ebben.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy ha olyan tárgyat vagy kártyát kapunk, amivel már rendelkezünk, akkor helyette a fejlesztésekhez szükséges nyersanyaggal gazdagodunk. Ami viszont a legfontosabb, hogy a különböző fejlesztések, beleértve a kártyákat és a fegyvereket is, csak akkor lesznek elérhetőek, ha elérünk egy bizonyos szintet, ami azt is előrevetíti, hogy nagyon sokat kell majd a játékkal játszani, ha a legjobb kártyákkal akarunk rendelkezni.

A Star Wars: Battlefront II november 17-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
68.
delphijos
#67: " A Sony annó az X360 idejében röhögött meg elitélte a fizetős multit."

Azért ez nem egészen igaz. A Sony azt csinálta, mivel le volt maradva a box mögött, hogy "jófejkedett" az ingyenes multival, hátha átcsábít embereket. Pont ugyanúgy, mint ahogy most az MS "jófejkedik" ( BC, stb... ) és ez most piedesztálra van emelve. Persze hogy jó dolog felhasználói szemmel, csak mindíg azt mondom hogy ezek nem valódi jófejkedések , hanem mindíg oka van.....
67.
Fakjee
#66: Félreértesz nem őket hibáztatom, viszont ők is tehetnek róla hogy Sony gépen van.
Nem a Sony a mumus. Ezt az MS kezdte el. Nincs ferdítés, a lényeg hogy jelenleg a sony tábor a legnagyobb ha valakik akkor ők tudnának tenni egy össznépi hőbörgéssel,de nem fognak. A Sony annó az X360 idejében röhögött meg elitélte a fizetős multit. A Sony tulajok röhögtek hogy a sok hülye fizeti. És most fizetik ők is mint a kisangyal.:)
66.
delphijos
#65: "a fizetős multit is nyelik ahogyan a többi Sony szemétséget is."

Most nem azért, de Live-on már az előző gen-ben is fizetős volt a multi. Nem értem miért kell ferdíteni, és úgy csinálni ( már sokadjára ) hogy a Sony a szemét gonosz mumus. Amikor ugyanolyan multi mint a többi, szerintem nem is rosszabb mint bármelyik másik.
65.
Fakjee
#62: Nem ez volt a lényege, hanem az hogy jelenleg ott a legnagyobb a vásárlóbázis most. Ha valahol lehetne lázadni akkor ott lehetne,de nem fognak, a fizetős multit is nyelik ahogyan a többi Sony szemétséget is.

NMS pc-n refundolták a végén 8 óra után is a vásárlók nyomására. Sony vason még refundra sem voltak hajlandóak, a vásárlók meg hagyták.

A többit nem tudom miért nekem írod,ugyan ezeket írtam lentebb. Abszolút túlfújt lufinak tartom ezt most.
64.
delphijos
#50: "No sok lootbox nyitogatast neked, izombol tamogasd meg ezt az elkepzelest, ebbol csak jo sulhet ki."

Egy másik hírnél már írtam hogy konzolon én hanyagolom az fps-t, szóval ez nekem kimarad. Amúgy nem azt mondtam hogy ez a f..sza, de szerintem is jobb mint a DLC ( főleg egy multi lövöldénél , ha nem veszed meg őket, szép lassan kiesel a játékból , mert 5 percenként lesz egy pálya ami nincs meg ). Harmadrészt meg továbbra is az a véleményem hogy mivel random a loot, és minimális előnyt jelent, túl nagy miatta a hiszti.
63.
adamsfamily
Nem tudom ki,hogy van vele.De a fizetős dolgok mellett ami irritáló a játékban az az,hogy a járművek nincsenek jelen a pályán,hanem külön karakterként funkcionálnak.A régi Battlefrontban tökéletesen volt megoldva a jármű kérdés.Nem értem,hogy miért nem lehetett ugyanazt a megoldást használni.
62.
madSci
#61: Így van, mindenről a PS4-tulajok tehetnek.
Ja, nem, csak mondtál egy hülyeséget.
Valaki esetleg utána is akar olvasni pontosan ennek az egész lootboxos sztorinak, vagy csak véleménye van a semmiről? Béta egyébként megvolt? Láttad magát a játékot?
(Tények: No man's sky pc-re is volt, ugyanannyian vették meg ők is. De nevezhetjük őket átvágott embereknek, és akkor kimaxoltad a naiv áldozathibáztatást. Mikrotranzakció számtalan játékban volt, többek közt a sokak által istenített BF1-ben is, arról meg nem beszélünk, hogy a BF2 valójában egy 120 dolláros játék volt a dlc-s szétszabdalásért, most ugyanezt 60 dollárért megkapod. A lényeg, hogy most megint legyen min csámcsogni. A sorozatjátékok pedig a tömegeknek szólnak, akik minden platformon ott vannak.)
61.
Fakjee
#60: "Semmifele forradalom robbantas nincs"

Pedig jó lenne ha lenne,tényleg én sem tartom jónak, csak ez még nem izgat és ezt ebben a formában inkább látom mint a dlc-ket. De tenni nem tudunk úgy sem, a nagy hullám ígyis úgyis megveszi.
Az a baj a fő vásárlóközösség a konzol ott is a ps tulajok. Egy No Mans Sky-t le tudtak velük nyeletni egy ilyet aztán végképp elengednek. Össznépi hőbörgés sosem lesz. Ezért tartunk a fizetős multi a dlc eső a season pass a mikrontranzakciók és az önismétlő újulni képtelen direktbe 1-2 évente gyártott sorozatjátékok világában.
60.
kindzsal
#56: Senki nem allitotta, hogy az EA kezdte volna el, de talan ekkora hordereju cim meg nem viselte magan. Unlock es Boost kozott is van kulonbseg. BF3 ban is voltak mar Shortcut DLCk, de azok nem adtak sebzesszorzot es pont a lutri teszi inkorrekte a dolgot.

Lenyeg nalam ennyi, az isten ne adja, hogy ezen felbatordva a tobbiek is atvegyek ezt, amig skinek pozok hangulatjelek vannak a dobozban nem erint a dolog, amint elokerulnek a "DMG bosster autoaim falonatlatas es baratai" addigra keso, mert most neked ez csak egy "tulfujt lufi" masnak meg "ordog a falon".

Semmifele forradalom robbantas nincs ez is egy velemeny, mint a tied, hogy szerinted ez total rendben van sot van akin mulna kicsit tobb hasonlot is tenne bele, mert o csak nagyokat kacag annyira majer.

Jo jatekot hozza.
59.
#57: Igazság szerint semmit sem tudunk kezdeni vele. A dlc-ket egyenesen rühellem, viszont én is megveszem mert szeretem a játékot 100% tartalommal játszani. Ez van.
58.
Fakjee
#57: Volt már jó sok MMO-ban, volt már online fps-ekben, volt már Battlefield játékban is.
Amíg csak ennyit adnak benne addig felesleges hőbörgés,és inkább ez mint hogy kétszer többet fizess ha teljes játékot akarsz (season pass).
Az jó hogy ekkora felbődülés van,bár túl van tolva. De nyilván ennél komolyabb lesz a felbődülés ha ez a rendszer pofátlanodna és tényleg olyan cuccot vehetnél pénzért amivel valós komoly előnyre tehetsz szert és amit megszerezni alapból szinte lehetetlen.
57.
hadzsime
#49: Nem sok multis lövöldével játszom/szeretnék játszani, szóval nekem ez itt tényleg az első.
Na mindegy, hiába verem a földhöz a seggem, akkor is ez lesz, csak szinte már látom magam előtt, hogy ez a dolog is úgy el fog kurvásodni mint a "DLC" és akkor is normális dolognak fogják tartani az emberek, ha érezhető előnyöket lehet majd vásárolni.
56.
Fakjee
#55: Mint mondtam ez rég nem a belépője.
Túlfújt lufi,évek óta van lehetőség online AAA címekben pénzért unlockolni.

Igazatok van kifuthat ez is, de jelenleg nem pofátlan a rendszer, sőt sokkal szimpatikusabb mint a fix unlock ami feltünt pár régebbi online stuffban.
Mondtam azért kell bele mert bevétel amivel pótolják a dlc - season pass bevételeket. Sokan vannak akik türelmetlenek 1-1 stuff unlockolására,még ha az nem is jobb mint mondjuk az alapfegyver,pusztán az a kedvencük.

Dlc-zés rég elkezdődött,nem az evolve-al az jól be is bukott megérdemelten.

Mondtam addig örüljetek amíg nem F2P van na majd akkor jön el a P2W kánaán...Ez a mobilgamingnak köszönhető nagyban.
Lehet oldalakat teleírni arról milyen szemét húzás ez az EA-tól, nem ők kezdték el,nem ők járatják a csúcsra főleg nem a Bfront 2 megoldásában. De még mindig inkább ez, mintsem a season pass - dlc eső hogy duplaárat fizess a játékokért ha teljesen élvezni akarod. Próbálhatsz forradalmat robbantani, esélytelen.
55.
kindzsal
#53: Az elvrol van szo, nem is feltetlen konretan SWBF2 rendszererol, hogy ez lehet a belepoje a AAA geming P2W megoldasok beepitesenek.
54.
kindzsal
#51: A Lootboxozas az egy masik resz (nem kedvelem ez van), OWben is van lootbox kinyitod csinos vagy egyedi stb. Total mas egy skinpakk es a plusz sebzes. Maga a P2W eddig is letezett, senki nem allitotta az elenkezojet.

Engem sem a SWBF2 erdekel, mint irtam is felolem aztan instan win starcardokat is osztogathanak jo penzert, hanem ahova ez ki is futhat. DLC-zes is igy kezdodott(evolve valaki?) most meg hol tart es akik megy a siras hogy bezzeg regen...

Es ha a tobbi gyoker kiado azt latja ebben van penz, pillanatig ne hidd, hogy a kovetkezo multiplayer jatekukban nem fog ez megjobban megjelenni.

De komolyan valaki megvalaszolja nekem, ha kb semmit nem szamit (pedig de), akkor minek ez bele? A szar jatekos nem lesz tole jobb a jo jatekosan viszont elonyt ad az amugy is szar jatekossal szemben. Miert jo ez?
53.
Fakjee
#52: Pont ezaz hogy ilyen előnyökről szó sincs a Bfront 2 esetében,iszonyatosan túlfújjátok.
52.
kindzsal
#50: Ott a World of Tanks premium ammo, gondolom az is korrekt, hisz nuansznyi a kulonbseg a simma loszerhez kepest.

Az vegkepp szomoru, hogy nalad ugyanaz egy soundtrack es egy bonusz sebzes erteke egy jatekon belul...
51.
Fakjee
#46: "De egyaltan minek kell ez bele? "

Hogy behozzák az anyagi veszteséget amit a DLC és a Season pass hiánya okoz.
És még mindig ott tartunk hogy pénzért random ládákat nyitogathat. Lehet beleöl a játékos tízezreket,de semmi olyat nem kap ami bármiféle előnyt jelentene. Akinek ez megéri nyitogasson.
Nem védi senki a rendszert. Csak túlfújjátok. Ez a rendszer nem itt debütál,régebbi játékokban is volt már lehetőség unlockolni pénzért, ráadásul ott fixen fix cuccokat,nem random holmit dobáló ládákat. Úgy csináltok mintha több ezer órákat kéne tolni a játékot azért a cuccért amiért más 500 forintot kifizet és halálba küld mindenkit. Szó nincs ilyesmiről, megközelítőleg se.
50.
kindzsal
#47: A Forzaban jar +10% sebesseg a jarganyaidhoz? Az korrekt lenne egy autversenyes jatekban? Vagy a fociban mondjuk +20% talalti rata a jatek elejen? Ez korrekt szerinted? Nem a bonusz a problema, hanem eddig egy AAA jatekban fel sem merult a P2W fogalma (sot meg a F2P jatekok 90%ban sem), es ezt most te veded, mitobb azt mondod ez milyen remek. Es mindezt egy gambling systemben, ami onmagaban gaz ez esetben.

Itt most nem arrol van szo, hogy a benabb jatekosokat segitik (arra mondjuk egy normalis matchmaking kene), hanem hogy olyan eszkozt adnak a jo jatekosok kezebe is, ami igencsak unbalanced lesz/lehet.

Ujra megkerdem minek ez a "csekely" elony? Ez nem RPG, itt nem leszel erosebb, de gyakorlassal ugyesebb, profibb. Tehat minek?

No sok lootbox nyitogatast neked, izombol tamogasd meg ezt az elkepzelest, ebbol csak jo sulhet ki.

49.
#44: Engem az lep meg, hogy számotokra ez olyan mintha most lenne először bevezetve ez a rendszer.
48.
greenmelon
#43: Ennél tökéletesebb megfogalmazás nem is születhetett volna. :D
47.
delphijos
#46: Mint írtam, az akkor miért van hogy mondjuk az nem zavar senkit hogy teszem azt a FIFA-ban vagy a Foza-ban egy csomó bónusz jár az ultramegahiper kiadásért? Itt már nem szobor, vagy soundtrack CD, stb... hanem csak extra a játékban. Miért csak egy fps-nél kell ennyire panaszkodni? Meg hogy játék közben van?
46.
kindzsal
#45: De egyaltan minek kell ez bele? Erted a CS:GOban sincs bonusz sebzes csak mert valaki kevesebbet tud jatszani vele. Az alapotlet hibazik semmi mas. A BFben is voltak Shortcut/Unlock "DLC"-k, isten lassa lelkem fizzesen erte akinek ez kell, de itt nem errol van szo.

Azt vegkepp nem ertem, hogy fordulhat az elo, hogy valaki ezt a rendszert vedi...nehany eve ezert oltek a jatekosok.

Na mindegy, ennel tobbet en nem tudok hozza tenni nekem nagyon unszimpatikus a dolog, mondjuk nem is en vagyok a celkozonsege, csak azert bosszant mert ha ez most bevalik, akkor bizony mas jatekkiadok is atvehetik ezt az viszont mar engem is erint.
45.
delphijos
#42: "De mi? Bonusz sebzes? Ezt az is megkaphatja aki 1500 orat tolt bele."

Pont erről beszélek, ha valakinek nincs ideje ezt nyomni, és ládákat nyitogatni, akkor ha nem játszik 4 napig, már minden ellenfélnek minden sz*r megvan. Én nem hiszem hogy tömegével vannak az olyan emberek akik első alkalommal belépnek, és 2000 dollárért mindent összevásárolnak. Érdekes amúgy a Forza-nál meg pont "fordítva" ment a hiszti, hogy az embereknek a pénzükért nem járt volna az örök bónusz. Pedig az hogy játék közben vásárolgatsz szerintem nem különbözik attól hogy egy drágább verziót veszel meg, amiben meg benne van.
44.
hadzsime
#43: Majd ha később eldurvulnak a dolgok és az lesz, hogy a legjobb cuccokat csak akkor fogják megkapni a játékosok, ha több száz ládát kinyitnak, mert a nyitási esélyt le viszik a béka segge alá, majd az lesz a probléma. Nyakam rá, hogy pár év múlva ez már bevett szokás lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...