A Forza Horizon fejlesztői dolgoznak a Fable 4-en?

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 7.
  • Pletyka
Az év elején az Xbox Live API-jánál történt egy nagyobb szivárgás, az így kikerült adatokból pedig az körvonalazódott ki, hogy a Microsoft bizony már dolgozik a Fable negyedik részén.

Nem indította jól az évet a Microsoft, nemrég ugyanis kiszivárgott az Xbox Live API SDK-ja, ami több olyan kényes információt is tartalmazott, amit valószínűleg még nem szeretettek volna a redmondiak a rajongók orrára kötni. Ezekből csemegézett a ResetEra egyik felhasználója, Klobrille is, aki a tavalyi E3-as Microsoft-konferencián bemutatott játékok listáját is előre leközölte, így ha másért nem is, ezért talán lehet alapja annak, amiről most beszámolt.

Állítása szerint ugyanis a kiszivárgott anyagok között megtalálható a Fable 4 is. A Wisdom kódnéven fejlesztett játékot állítólag egy brit fejlesztőcsapat készíti. Ez utóbbi kapcsán sokan egyből a Studio Gobo Brightonban található Electric Square csapatára gondoltak, hiszen ők nemrég megerősítették, hogy egy exkluzív Microsoft-projekten dolgoznak.

Erre cáfolt most rá a Lionhead korábbi vezető programozója, Don Williamson, aki egy friss Twitter-bejegyzésben elmondta, tudja, ki dolgozik a Fable 4-en, és érdekes döntésnek tartja, hogy pont arra a csapatra esett a választás. Egy követője rá is kérdezett, hogy Brightonban van-e a stúdió, de Williamson határozottan állítja, hogy nem, ott nincs olyan fejlesztőstúdió, aki meg tudna birkózni egy ekkora feladattal.

És itt jön be a képbe egy másik brit brigád, méghozzá a Forza Horizon-sorozattal hírnevet szerző Playground Games, akik jelenleg is egy AAA-s, nyitott világú szerepjátékhoz toboroznak fejlesztőket.

A kiszivárgott anyagok között egyébként szerepel még egy érdekes pletyka, ugyanis benne van a pakliban, hogy a Gears of War negyedik részét fejlesztő The Coalition csapata épp egy vadonatúj Perfect Dark-játékon dolgozik, valószínűleg a Rare közreműködésével.

29.
Zoli0507
#26: Semmit nem tiltogatok. Csak annyit mondtam hogy szerintem felesleges hasonlìtgatni egyiket a màsikhoz. A kettőjük multja ès jelene èg ès föld.
27.
PaprikaJancsi
#22: Azt, hogy mit mondanak, és mi az igazság nem egy és ugyanaz. De teljesen mindegy, a végeredmény a fontos, ami látva az elismeréseket messze átlagon felüli.

Viszont az, hogy itt tiltogatod, hogy hasonlítsanak hozzá valamit, bocsi, de kicsit nevetséges :D
26.
PaprikaJancsi
#22: Azt, hogy mit mondanak, és mi az igazság nem egy és ugyanaz. De teljesen mindegy, a végeredmény a fontos, ami látva az elismeréseket messze átlagon felüli.

Viszont az, hogy itt tiltogatod, hogy hasonlítsanak hozzá valamit, bocsi, de kicsit nevetséges :D
21.
kastorhun
Ez ugye most csak egy rossz vicc?
Az első része a mai napig az egyik kedvencem, pc játékosként a második rész kimaradt, és fel nem fogom hogy miért a rosszabbul sikerült 3. részt adták ki pc-re, a körökkel jobb 2. helyett.
19.
Zoli0507
#17: Jogos viszont azt nem szabad elfelejteni hogy maga a Guerilla akart vàltani ès a HZ a sajàt àlmuk volt amire a sony àldàsàt adta ès minden tàmogatàst megkaptak mind pènzben mind munkaerőben.
Ezzel ellentètben a Fable-t most rà sòztàk egy studiòra, vagy a stùdio lobbizott èrte? A microsoft ugyanùgy fogja tàmogatni őket -kis tùlzàssal, kifogyhatatlan anyagi forràssal? Vagy van egy X keret?- mint a sony a belsős stùdiòit?
18.
tsulok
#17: Főleg mert itt nem is arról van szó, hogy a jelenlegi csapat egy az egyben átáll erre. Ugyanúgy készül a következő FH, egy másik csapat készíti a Fable-t (már ha azon dolgoznak).
17.
kopic
#14: A Guerilla ezzel megtudott birkózni, pedig ők is teljesen más stílusú játékot csináltak, szóval én simán megszavazom nekik a bizalmat.
16.
Chrysh
#14: Ennek fényében viszont kijelenthetjük, hogy jó ötlet, hogy más csiszolgassa tovább ezt a szériát, nem?
15.
DaemonX
#12-13

A második rész egy mestermű. Az az a játék, amivel 16 órát toltam egyhuzamban (ezt ezen kívül csak a Fallout 3-mal tettem meg). Ami fájó, hogy játékmenet terén kicsit visszabutult az elődhöz képest (vagy legalábbis szűkült a lehetőségek száma a játékos számára), viszont a történet még az elsőnél is erősebbre sikeredett.
14.
DaemonX
A Fable első része egyszerűen csodálatos volt. Máig az egyik legjobb játék, amivel valaha játszottam. Ez bevezetett az RPG-k világába és ez volt az első játék, ami érzelmeket tudott kiváltani belőlem (elég fiatalon toltam és jó volt, hogy érthettem végre a sztorit, a magyar felirat rengeteget segített).

A második rész érdekes. Itt kezdett el a sorozat gyengülni. De itt ez még csak abban mutatkozott meg, hogy kivettek pár olyan elemet, ami jól tudta a játékosnak szemléltetni az előrehaladását, a progressziót. Ilyenek pl. a páncélok. Az első részben tök szórakoztató és kielégítő volt egyre jobb ruházatokat, páncélzatokat megszerezni. Na erre itt nincs lehetőség. Meg egyébként nem voltam kibékülve azzal a döntéssel, hogy annyi lett a Hősök Céhének, mert annyira meghatározó és emlékezetes volt az első részben - de aztán később ezt elfogadtam és talán jobb alapfelállása volt is így a történetnek. 500 év eltelt az első rész eseményei óta, most végre visszatér(nek) a hős(ök) Albion-ba. Talán ennek a résznek lett a legerősebb végül is a története, szóval lehet azt mondani, hogy összességben felér az első részhez (vagy talán jobb annál).

A harmadik rész ott lett elkúrva, hogy még tovább butították a játékmenetet. De rettenetes mértékben, teljesen elvitték a játékot casual irányba. Nagyon könnyű lett, de alapból nem lehetett meghalni, stb. Meg a történet se lett olyan erős talán, de azért az még mindig eléggé rendben volt.

Aztán meg jött a Fable: The Journey...

Az a vicc, hogy végig tök egyértelmű volt, hogy a játékosok csak egy rendes Fable játékot akarnak, ami olyan, mint az első, tehát nem csak a sztori, de a játékmenet is rendben van, erre ahelyett, hogy a készítők az első részre építettek volna, folyamatosan, módszeresen leépítették a játékmenetet, saját maguk és a széria alatt vágva a fát ezzel. Mintha szándékosan akarták volna tönkrevágni ezt az IP-t. Persze nyilván Peter Molyneux volt itt a fő felelős.

Nagyon örülnék egy 4. résznek, a PlayGround-os fejlesztőkben pedig bízom (nemrégiben toltam ki a Horizon 3-mat). Bár kérdéses, hogy mennyire tudnak majd megbirkózni egy ennyire eltérő zsánerű játék fejlesztésével.
13.
kopic
#7: A 2.resze volt a legjobb pedig. A 3, na az már tényleg szemét volt...
Angry Joe jól el is mondja miért.
12.
crytek
#7: 2 része nagyon jó pedig. Nem is értem miért nem adták ki újra mindenre...Kicsit felpimpelik a grafikát és raklap eladás lenne...
11.
PaprikaJancsi
Jöhet, a második részét imádtam :)
9.
Heldengeist
Microsoft: Szépen dolgozik ez az asztalos! Nézzük meg, tud-e úgy csempézni, mint egy kőműves mester!
8.
Geribácsi
Úgy tudom a Dirt Rally fejlesztői már csinálják a Half Life 4-et.
7.
oticasi
Az eslő rész szuper volt
A többi egy szemét...
6.
markoci555
összevissza ment hogy abbahagyják a fable-t azt tessék :)
3.
kopic
Remélem, hogy tényleg igaz a hír. De amire ebből lesz valami, az legalább 3 év.:/ Na mind1, az a lenyeg hogy készüljön végre egy Fable játék .
2.
crytek
M$ $tore így nem érdekel....
1.
imchristailor
Nem bánnék egy jó Fable játékot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...