Brit toplista: a 2017-es év legkelendőbb játékai

 • Írta: fojesz
 • 2018. január 14.
 • Toplista
Összesítette a GfK és a UKIE a brit játékeladásokat, kiderült, hogy mely játékok fogytak a legjobban tavaly, illetve az egyes kiadók piaci részesedését is megtudtuk. Nagy meglepetés nem történt: ismét a FIFA győzött.

Megjelent az éves brit játékeladási toplista. A GfK és a UKIE elemzéséből kiderült, hogy darabszámra 0,4 százalékkal kevesebb játékot sikerült eladni a szigetországban tavaly, mint 2016-ban (ez 23,8 millió példányt jelent), a forgalom viszont 2,1 százalékkal nőtt, és 792 millió fontnál állt meg. Külön öröm, hogy 2017-ben 5 százalékkal erősebben sikerült a karácsonyi szezon, részint azért is, mert az új Call of Duty lényegesen jobban teljesített, mint az elődje.

Az elemzők közzétették a száz legjobban fogyó (dobozos) játék toplistáját is, ebből mi az első húszat soroljuk fel alább, a teljes felhozatalt a GamesIndustry.biz oldalán találjátok meg. Ebből kiderül, hogy a korábbi évekhez hasonlóan most is a FIFA győzött, utána pedig a Call of Duty: WWII következik. A bronzérmet a Grand Theft Auto V csípte el, utána következnek csak az év nagyágyúi:

 1. FIFA 18
 2. Call of Duty: WWII
 3. Grand Theft Auto V
 4. Assassin's Creed: Origins
 5. Star Wars: Battlefront II
 6. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 7. Destiny 2
 8. Gran Turismo Sport
 9. Ghost Recon: Wildlands
 10. Horizon: Zero Dawn
 11. Mario Kart 8 Deluxe
 12. Super Mario Odyssey
 13. Forza Horizon 3
 14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 15. Call of Duty: Infinite Warfare
 16. LEGO Worlds
 17. FIFA 17
 18. Resident Evil 7
 19. Fallout 4
 20. Forza Motorsport 7


A toplista mellett a kiadók éves piaci részesedésére is fény derült. Alább az első öt helyezettet soroljuk fel, az első százalékos érték a darabszámban mért részesedést mutatja, a második a forgalomban mértet:

 1. Electronic Arts (17 százalék, illetve 22,2 százalék)
 2. Activision Blizzard (15,7 százalék, illetve 18,2 százalék)
 3. Nintendo (11,3 százalék, illetve 12,5 százalék)
 4. Ubisoft (9,8 százalék, illetve 9,7 százalék)
 5. Sony (7,9 százalék, illetve 6,9 százalék)

Ezek is érdekelhetnek

21.
Őrnagy
Az eladási listák csúcsán szinte soha nem a legjobb áll, bármilyen területet nézünk. Pl: autók,zene, könyvek stb. Ezen nem kell csodálkozni. Örülök, hogy pár minőségi játék is felkerült a listára.
15.
GAMEROD
A PUBG meg olyan mint a Pokemon Go. 3 hónapig ráizgulnak, aztán megy a süllyesztőbe. Egy egészséges ember azért annyi idő alatt már megunja, főleg ha 1-2 mappal van megáldva.
13.
kopic
Mario kart 8-11. Hely
GTA 5-3.hely

Szégyen...
11.
GAMEROD
Csőlátásúak lettek a fejlesztők és a játékosok is, ezért áll 5 éves címekből meg folytatásokból az összes lista. Semmi új, csak sorozatok mint az Izaura tévén.
2.
Gorrister
Jó néhány remek játékot sikerült végigtolnom tavaly, de elnézve ezt a listát azzal szembesültem, hogy e 20 játék közül eggyel sem játszottam.
Szóval, ha legkelendőbb játékokat nélkülözve is végig tudtam szórakozni az évet, akkor azt hiszem elmondható, hogy jó kis év volt a 2017-es.
1.
LexerTheFirst
Kiváló év mint a Nintendonak, mint a Sonynak, reméljük jövőre még jobb játékokat kapunk és végre megembereli magát a Microsoft.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...