Robot Cache - új kihívót kap a Steam?

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 17.
  • Biznisz
Link másolása
A Steam által uralt digitális játékpiac hamarosan új versenyzővel gyarapodik, ugyanis bemutatkozott a Robot Cache nevű online bolt, ahol többek között arra is lehetőségünk lesz, hogy eladjuk a digitálisan vásárolt, de már megunt játékainkat.

Hamarosan megnyitja online kapuit egy vadonatúj Steam-kihívó, a Robot Cache, ami több szempontból is igyekszik mást kínálni, mint a digitális piacot évek óta uraló nagy ellenlábas. Egyrészt mind a fejlesztők, mind a játékot vásárlók számára nagyobb mozgásteret biztosít, ami többek között abban is tetten érhető, hogy a játékosok a használt digitális játékaikat is továbbértékesíthetik.

Az alapvető újdonság az, hogy az InExile Entertainment közreműködésével fejlesztett Robot Cache az egyre népszerűbb blokklánc technológiát használja majd, így a fenntartási költségei is alacsonyabbak lesznek, ami oda vezet, hogy a fejlesztők a Steamen kapott 70 százalékos részesedés helyett akár több mint 90 százalékot is zsebre vághatnak a játékeladások bevételéből. A másik fontos újítás pedig az, hogy a játékosok a megvásárolt játékok árának legfeljebb 25 százalékát visszakaphatják.

A bolt ígérete szerint maguk a fejlesztők dönthetik el, hogy milyen áron lehet majd továbbadni a játékokat, amiből aztán ők 70 százalékot, a játékot eladó pedig legfeljebb 25 százalékot kap majd meg. Az így visszakapott összeg a Robot Cache saját virtuális valutájában, IRON-ban kerül jóváírásra, amiből aztán újabb játékokat vásárolhatunk. Fontos megjegyezni, hogy természetesen csak az oldalon megvásárolt játékokat lehet majd értékesíteni.

A harmadik és egyben utolsó nagy újdonság pedig nem más, mint a lehetőség arra, hogy mi magunk is bányásszunk IRON-t. Ez a Robot Cache további online valutával is jutalmazná, ezzel is megteremtve annak lehetőségét, hogy újabb és újabb játékokat vehessünk majd, ahogy az sincs kizárva, hogy az így szerzett IRON-t valódi pénzre váltsuk, bár ennek a részletei még nem ismertek.

A Robot Cache valamikor 2018 második negyedévében fog elstartolni.

31.
31.
user101
Gratulálok, megint egy egetrengető f@szság! Eddig is azon sírt az összes kiadó és fejlesztő, hogy túl sokba vannak a játékok és kevés a bevétel. Erre az a megoldás, hogy mesterségesen leverjük a játékok árát ? Ennyi f@szt... :(((
20.
20.
markoci555
steam kihívója egyedül a gog, miért akarnám eladni a játékaimat? Azért vettem hogy akármikor újrajátszhassam őket.
Igen, jópár játék van amik sz*rok, de azokat nem fogja megvenni senki...
16.
16.
mestermagyar
#15: Vagyis tulajdonképpen úgy jött ki hogy igen. xd
5.
5.
csongor1996
#4: A használt játékok eladásából is fognak pénzt szerezni, szóval annyira nem járhatnak rosszul.
2.
2.
A Steam kihivot? Ezen jot nevettem, koszi sracok, a nap poenja volt ;-)))
1.
1.
Juha
Tehát ha jól értem: a 20ezres játékom után a fejlesztők (ha nagyon-nagyon jófejek, és ez ritka) meghatároznak egy 10k-s használt árat. Én eladom, ebből 7k megint a fejlesztőé, én meg maximum 2500 Ft-ot látok belőle.
Ez így szerintem felejtős, marad a Steam acc-ok kereskedelme továbbra is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...