HWSW: Kitette a Steam Machine-ok szűrét a Valve

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 3.
  • Hardver
Link másolása
A cég nappaliba szánt gamer PC-it csendben vezette ki a Steam hardveres aloldaláról. A gépek gyártóik oldalán még elérhetők, a kezdeményezésnek ugyanakkor ezzel lényegében befellegzett - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Lassan elköszön egykor szép reményű, nappaliba szánt gamer PC-itől a Valve, a Steam Machine néven ismert, külső gyártókkal közösen készített gépek eltűntek a Steam online boltjának kirakatából, illetve belső menüiből is. A csendben lezongorázott változtatást először a GamingOnLinux portál vette észre március 30-án, a Valve így vélhetően az elmúlt hetekben tüntethette el a termékeket az oldalról.

A Steam felületéről ezzel a PC-k teljesen eltűntek, noha azért a cég nem gyomlálta ki egészen a hardvereket online boltjából, a Steam Controllerek, a HTC Vive VR-szemüveg, illetve a Steam Link házon belüli játékstreaming készülékek továbbra is megvásárolhatók annak felületén. A Steam Machine-oknak ugyanakkor a vállalat búcsút intett, noha a piacról a gépek még nem távoztak teljesen, gyártóik termékpalettáján továbbra is megtalálhatók - a Valve meghátrálása után valószínűleg csak idő kérdése, hogy utóbbiak is kivezessék portfólióikból a készülékeket.

De miért nem tudták bevenni a gépek a konzolok által uralt nappalit? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

6.
6.
markoci555
az egy dolog hogy drága volt, de egy halom steames játék nem is futott rajta, röhej volt az egész
3.
3.
mestermagyar
Lehet hogy rájöttek arra hogy ez az egész koncepció rosszul van felépítve.

1. Ha konzolt akartak volna felfuttatni, akkor nagyon keményen dömpingelni kellett volna a gépeket. A Microsoftnak is vért kellett izzadnia mire kiépítette az Xbox játékosbázisát.
2. Ha oprendszert akartak volna felfuttatni, akkor egy Steamnél többet tartalmazó linux disztrót kellett volna letenniük az asztalra. Azt tudjuk hogy vannak sikersztorik (Android, ChromeOS), csak ezek specializálódtak annyira hogy ne vegyék generikus linuxnak amit le akarnak nyomni a torkodon.
2.
2.
MrLentoFan
Hát ha jó pár embernek így lehetne ötöse a lottón....
1.
1.
zozo76hun
jol tette, hulyeseg volt. mondjuk nemelyik azert elegge jol nezett ki, jol kilehetett volna valtani vele egy ormotlan-otromba pc-t, de ilyen dragan amiert adtak nem erte meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...