HWSW: Újabb bőrt húz le gamer márkájáról az ASUS

  • Írta: zoenn
  • 2018. június 5.
  • Hardver
Link másolása
Gamer PC-re akar hasonlítani a játékosoknak szánt ROG-okostelefon, látszólag kevés sikerrel. A Computexen bemutatkozott kütyü komoly specifikációkkal bír, de ez még nem váltja meg a világot - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Tovább masszírozza az okostelefonos piacot az ASUS, amely most épp a prémium kategóriát próbálja (ismét) bevenni. Az újabb támadáshoz a játékosok köré felhúzott márkát, vagyis a ROG-ot veti be a tajvani gyártó, vélhetően annak reményében, hogy így sikerülhet megpuhítani az okostelefonokért csillagászati összegeket sem sajnáló vásárlóréteget. A hangzatos márkanév mellől persze nem spórolta le az erős hardvert a gyártó, így a ROG Phone-ba az aktuális leggyorsabb Snapdragon-chip került egy nagy adag memória, illetve egy méretes AMOLED-kijelző mellé.


Az ASUS-nak ugyanakkor nincs könnyű dolga, hisz ezt a konfigurációt gyakorlatilag bármelyik konkurens összelegózhatja magának. A cég ezért PC-s tapasztalatait latba vetve válogatott processzorokkal próbálja bolondítani a gyárilag túlhajtott termékekért szinte bármit megadó tinédzser rajongókat. Az aprólékos mérnöki munka 160 MHz-et hozott a konyhára, vagyis az ASUS ennyivel tudta feljebb csavarni a már amúgy is viszonylag magas órajelen pörgő Snapdragon 845 négy darab Kryo 385 Gold magjának csúcsértékét. Az 5,7 százalékos előrelépést minden bizonnyal senki sem fogja megérezni, a Geekbench-fanatikusok azonban élnek-halnak majd a pár száz ponttal magasabb eredményekért, és így bizton állíthatják, hogy a leggyorsabb telefonnal rendelkeznek (persze ha nem számítjuk telefonnak az Apple-logós termékeket).

Érdekelnek a további részletek és kiegészítők? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

4.
4.
delphijos
#3: “Elsőnek játékokat kéne kiadni”

Az a gond hogy ma a mobil szegmensben egyszerűen nem működik a pénzért árult játék modell. ( a GO játékoknál is olvashatod ). Aki meg tényleg “komolyan” játszani szeretne az meg utálja az f2p-t, és nem akar reklámokat sem a játékban bámulni. Ördögi kör.
3.
3.
Josi21
Ha jól számolom ez a 3. Fecske "gamer" vonalon. De kérdem, igaz maradi, meg öreg vagyok. Mi f@sz a gémer mobil. Van rá játék ? Kb 5db szóval... Nincs. Élvezhetőbb 6 collon mint 55+... Nem. Kényelmesebb... Nem. Ritkán játszok mobilon, de nekem a p10 is bőven gémer. :) Elsőnek játékokat kéne kiadni, aztán lehetne erőltetni a vonalat. Bár aki több évtizede játszik, szvsz kineveti a hasonló próbálkozásokat. Majd ha kitudom hajtogatni min 27collra, és előttem lebeg, jöhet. xD
2.
2.
Grabowsky30+
Biztos jó kis teló, csak mennyi lehet a felára annak a világítós szemnek a hátulján?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...