Anime-sorozat készül az Ingress alapján

  • Írta: szlav
  • 2018. július 9.
  • Cooltúra
Link másolása
A Niantic első nagy áttörése a mobilos kiterjesztett valóság piacán az Ingress nevezetű sci-fi volt. A Netflix jóvoltából pedig hamarosan a tévéképernyőkön köszönhet majd vissza a különös program világa.

Nem a Pokémon Go találta fel a spanyolviaszt, ha az augmented reality-játékokról van szó, a világhírű szörnygyűjtögetős játék előtt ugyanis a Niantic egy másik mobilos applikációval építette fel azt a hálózatot, amelyre később nagyban épült Pokémon Go rendszere is.

Az Ingress 2012-ben jelent meg, s egy olyan sci-fi világba kalauzolt el bennünket, ahol két ellenséges frakció küzd a világot átszövő misztikus energiák felett. A valódi világban portálok megnyitásával, s különböző területek elfoglalásával erősíthetjük a csapatunkat; ezek a portálok persze a fontosabb emlékműveknek, épületeknek vagy egyéb tájékozódási pontoknak feleltek meg. Ezt az infrastruktúrát később a Pokémon Go is átvette. 

A Variety magazin értesülései szerint a Netflix és a japán Fuji TV közreműködésével akár idén októberben megjelenhet az az anime-sorozat, amely a tévénézőket is bevezetheti majd az Ingress világába. A történet három fő karaktert követ majd: Makoto egy rendőr, aki bizonyos tárgyak puszta érintésével belelát azok múltjába, Sarah átlátja majd a téridő fonalait, Jack pedig egy titokzatos férfi, akiről eddig nem sokat tudni. A három főhős sztorija pedig befolyásolja majd a jelenleg is kibontakozó Ingress Prime történéseit.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...