Ingyenes címekhez nem kell Switch Online-tagság?

  • Írta: zoenn
  • 2018. augusztus 8.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, mégsem kell Nintendo Switch Online-előfizetés az olyan népszerű free-to-play címekhez, mint a Fortnite és a Paladins. Egy hónap múlva indul a szolgáltatás, de még senkit nem figyelmeztettek ennek az ellenkezőjéről.

A Nintendo Switch Online szolgáltatása hivatalosan szeptemberben startol el. A rajt után havi 4 dollárért multizhatunk, klasszikus NES-játékokat zsákolhatunk be, illetve felhőmentést is kapunk ezért a pénzért. A jövő hónaptól tehát a legtöbb cím online módja nem fog működni, hacsak nem vásárolsz előfizetést.

A nagy kérdés most, hogy vajon a Nintendo ugyanígy jár-e el a népszerű free-to-play játékok esetében is. Néhány játékos észrevette, hogy hiába indul el hamarosan a szolgáltatás, a kiotói vállalat az ingyenes játékok eShop-adatlapján - szemben más címekkel - még nem tüntette fel, hogy Switch Online-tagság szükséges a multiplayerhez.

Ez alapján van rá esély, hogy a Fortnite, a Paladins és társai esetében marad minden a régiben, azaz hiába szükséges internetkapcsolat a játékok futtatásához, előfizetés már nem kell hozzá. Ha ez igaz, akkor a Nintendo a Sony politikáját követi majd; az Xbox Live-on Gold-tagsághoz kötik az online free-to-play címek futtatását.

3.
3.
godach
Bevallom, több évtizede van Nintendo konzol a házban mindig, de az online felülete sosem érdekelt. PS+ és Gold előfizu is mindig volt, mostanában ezt felváltotta a Humble Monthly és a PC-re vásárlás. Csak az exkluzívokat veszem meg, vagy valami nagyon nagy akcióban a multiplatform (nem meglévő játékokat).
A lényeg, hogy a Nintendo túlárazása miatt sem a digitális játékok sem pedig az online felület nem érdekelt és most sem érdekel. Főleg úgy, hogy konzolonként hagyják el az online felületet és alkotnak újat. Nekem meg bármennyire is "ciki" fontosak a profiljaim.

(egyébként, tényleg, azokkal a vásárlásokkal amit beszüntetett online felületeken vett meg az ember, azokkal mi lett?)
1.
1.
MzperXD
Mario kart 8 se lesz játszható online ezentúl, ha nem fizetek érte? Elég sok játékban van már online mód, furcsa lenne, ha utólag nem működnének előfizetés nélkül..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...