Apex Legends - konzolon csakis kontrollerrel

  • Írta: szlav
  • 2019. július 22.
  • Hír
A Respawn minden tekintetben igyekszik elérni azt, hogy az Apex Legends csataterén mindenki egyenlő esélyekkel indulhasson a győzelemért. Épp ezért hamarosan lecsapnak a konzolokon egérrel és billentyűzettel játszókra.

Ha két hasonló tudású játékost egymásnak eresztünk egy online lövöldében úgy, hogy az egyikük kezébe egeret, a másik fél mancsába pedig kontrollert adunk, akkor az esetek döntő többségében az első játékos kerül majd ki győztesként. Habár a konzolgyártók, különösen a Microsoft egyre nyíltabb utat engednek a PC-s perifériák használatának, tény, hogy bizonyos kompetitív játékok esetében ez megbolygathatja az egyensúlyt.

Nem véletlen tehát, hogy a fejlesztőcsapatok előtt szabadon áll a lehetőség, hogy az általuk készített játékokban egyszerűen letiltsák az egér és billentyűzet használatát. Így tett a Respawn is az Apex Legends esetében, de mégis vannak olyan játékosok, akik ezt megkerülve, bizonyos exploitokat kihasználva átverik a rendszert.

A stúdió azonban már keresi a módot arra, hogy észleljék ezeket a játékosokat, árulta el a játék egyik közösségi menedzsere a Redditen közölt update-ben. A poszt nyilvánvalóvá teszi, hogy a Respawn egyáltalán nem nézi jó szemmel az efféle módon szerzett előnyt, így már aktívan tesztelik azt a rendszert, ami lecsaphat ezekre a felhasználókra.

A stúdió egyre komolyabb figyelmet fordít a csalók kiszűrésére; nemrégiben érkezett a hír, miszerint a játék a jövőben egyszerűen egymásnak eresztheti majd a cheatereket.

12.
FURY380
Jó lenne ha tiltanák a XIM/Cronusmax-os egeres csalókatc, gusztustalan amit művelnek és még büszkék is az így elért eredményekre. Szánalmas majmok.
11.
Kacat
Magyar Apex Legends Közösség: https://discord.gg/NbtYjJ8
1500+ tag / Átlag 300+ online
Szint & Rank alapú csapatkeresők
Stream & Videó megosztás
PC/PS4/XBOX
10.
delphijos
#8: Ez már bocs de hülyeség. A kontrolleres konzolos dönthessen hogy akar-e “egeresek” ellen menni. Ha nem, akkor olyanokkal nem teszi össze....
9.
Ultimate
#4: 500e forintért olyan gépet raksz össze ami nem csak ezt de a következő konzolgenerációt is keresztülhúgyozza....
Bf5-höz sem kell 200e ha te one x szinten akarsz mocorogni benne...
8.
zoli12i
Nagyon helyes. Offline és egyéb játékoknál oké a bill+egér, de online módban ne is legyen.
7.
Kawada
#6: Nyilván vannak címek amikre nem igaz... Mármint a 100fps plusz évekig... De pont ilyesmi gépem van és a BF5 multiban megy 110fps-t stabilan, nem igen megy alá.

Az egér+bill pedig nem egy jó élmény. Egy mai legszarabb streaming szolgáltatás szerintem jobban működik, mint a legjobb ilyen megoldás jelenleg, ami pedig nem olcsó.
6.
Kawada
#4: 300.000 opyan gépet veszel, amivel bőven elvagy még 2-3 évig 1080p high/ultra beállítással, bőven 100fps fölött. One X és a pro még megjelenésekor se volt ennek közelében sem, csúnyább címekkel sem. Emlékszem, a pentium 1-et anno 280k körül vette a család. Sokkal kevéssé volt időtálló és gondolom ma ez megfelelne vagy 5-600k-nak. Ha 4k-ban, 144hz-ben gondolkodik az ember, persze, kurva sokba kerül. De 1080p-t lazán kiszolgál egy 300k körüli gép évekig, és jóval sokoldalúbb mint egy konzol.

Félreértés ne essék. Teljesen világos a konzol előnye, praktikussága stb. De kompromisszumos megoldás, ami kompromisszumokat ha elfogad az ember, a gép se kerül eszeveszettül többe.
5.
Ultimate
Az emulált, gamepadként felismert egér bill kombót ami egyébként sosem lesz 100%-ig olyan mint az igazi egér bill, de mégis durva előnyt ad? Sok sikert.....
4.
MzperXD
Inkább engednék a billentyűzet+egér használatát az összes játékban konzolon és mindenki szabadon eldöntheti mit használ. Így a konzol egy jó alternatíva lenne a drága pcvel szemben. Egy billentyűzet+egér olcsón beszerezhető bárkinek. Bizonyos játékokban a kontroller a jobb, de ezt mindenki maga eldönti. Egy BF5-öt futtató gép minimum 200e, de egy jó 500+e. Egy xbox one x bf5-el már 150e ből simán meg van. Csak a billentyűzet nem használható.. :(
3.
Darksiders84
Rengeteg az error Ps4-en S2-be sajnos előtte lehetett indulni rendesen.
2.
strike19
Az AUTÓAIMOT nem akarják betiltani.
Battlefrontba mindig idegesített PS-n.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...