Cory Barlog PC-re hozná a God of Wart

  • Írta: szlav
  • 2019. november 4.
  • Hír
Link másolása
A 2018-as év játékát kizárólag PlayStation 4-en élvezhettük, a God of War tervezője azonban szívesen látná a munkáját a PC-s játékosok képernyőin is. Kár, hogy ez a döntés nem az ő kezében van.

Az egyre népszerűbbé váló crossplay-funkciók és a ritkuló exkluzív címek mellett úgy tűnik, hogy bomladoznak a platformok közötti falak, de vannak olyan határok, amelyekből a Sony egyszerűen nem hajlandó engedni. Üzleti szempontból mindez érthető, hiszen a jelenlegi konzolgeneráció nyertese nem utolsó sorban a fantasztikus exkluzívjainak köszönheti a sikereit, ezzel azonban egy mesterségesen fenntartott kerítést állít, amellyel rengeteg potenciális vásárlótól fosztja meg a fejlesztőstúdiókat.

Cory Barlog, a 2018-as God of War atyja beismerte, hogy ő személy szerint nagyon szívesen elhozná PC-re is a többszörösen díjnyertes játékát, ez azonban egy olyan lépés, ami messze meghaladja az ő hatáskörét. "Ahogy az napról napra bebizonyosodik, én nem Kojima vagyok" - ezzel a mondattal zárta a tweetjét, reagálva a hírekre, miszerint a kifejezetten PS4-re szánt Death Stranding PC-re is megjelenik majd 2020 nyarán.

Nem érdemes egyelőre tehát a God of War PC-s változatára várni, Barlog ugyanis egyelőre nem találta meg azt a szuperfegyvert, amivel Kojima mattot adott a Sony fejeseinek. Mi mindenesetre bízunk abban, hogy előbb-utóbb megváltozik a jelenlegi helyzet, addig is pedig a master race figyelmébe ajánljuk a Red Dead Redemption 2-t, amely holnap, azaz november 5-én végre PC-n is elérhetővé válik.

30.
30.
frankdelgado
#29: Nèzegetem, hasznàltat nem veszek. tavaky 69 maki volt a mèlypont...
29.
29.
A Pulyka
#28: Szerintem nala mar csak te sirsz tobbet. Menjel vegyel mar egy telecsokizott pejesnegyet magadnak.
28.
28.
frankdelgado
Eladbak egy csomo gow ot pc-re ès Barlog negint tud a twitteren egy jót sírni. Ne sajnàljàtok tőle....
27.
27.
csoki0619
Ő nem Kojima, ebben igaza van. A stúdiót sem Balrog productions-nek hívják egyelőre. Ráadásul az egyik egy belsős stúdió, a másiktól pedig ideiglenes exkluzivitást vásároltak, gondolom nem kevés pénzért. Ez a kijelentés Balrogtól elég nagy butaság volt. A körte és az alma esete.
26.
26.
Juha
Itt szerintem egyértelműen annyiról van szó, hogy a Sony tudtommal jelentősen megtámogatta a fejlesztőket (lehet a GoW-nál pont nem, nem néztem utána), cserébe biztosan visszacsorog valami (MINDEN eladás után).
Ha kikerülne pl. Steam-re, akár 2 év után is, akkor a következő részt vagy nem támogatnák annyira, vagy egyáltalán nem, mivel a "kételkedők" kivárnának úgyis, hogy hiába konzolex-nek lett eladva, csak jött PC-re is (lásd RDR2), és nem biztos, hogy egy-két cím miatt beruháznának egy új konzolra, ha pl. annak az árából egy erős-közepes PC-re is fejleszthetnének a jelenlegiből.
Magyarul egy ilyen cím (ameddig megmarad tényleg húzónévnek minőség terén) elengedése öntökönszúrás lenne a Sony részéről, még a 2-3 éves ex-szerződésekkel is szerintem.
Persze én csak a gazdasági oldalt nézem most, a fan-faktor lehet pont ellentétes lenne.
23.
23.
Peat7599
22.
22.
DarkLord
Cory , persze, hogy elhozná. Neki az csak jót tenne, több emberhez eljutna, több pénz csúszna a zsebébe, stb. neki csak előnye lenne belőle. De én sem tartom a sony részéről , hogy meglépnék ezt a dolgot. Ez egy húzó cím (én is emiatt meg az UC miatt vettem anno ps-t) nem szabad és nem is kell kiengedni ezt a játékot. Így is lassan már minden játék kiszabadul az ex burokból egy-egy játék maradjon meg annak és ne hódoljanak be a cross meg a nép akaratának. Én támogatnám, mert nekem aztán mindegy, hogy 1 vagy 2 év múlva kiadják pc-re én addigra már 2-3-szor végigtoltam megjelenéstől számítva...
21.
21.
user101
Átnéztem a PS4 kínálatát és azt kell, hogy mondjam ( egyébként nagyon jó ): De a GoW-t sosem kedveltem mert ez a kaszabolós izé amúgy nem a zsánerem, de egy H0D-t el tudnék viselni a gépen... ahogy egy Days Gone-t is... :)
20.
20.
Marcus88
#18: Csak jól mondtam,ha az elején úgy rendezik akkor ezek sem jöttek volna.
Kojima ment volna amerről jött a másiknál meg olyan szerződést írnak.
Tudták ők előre,hogy mi lesz.
19.
19.
kryszisz
#15: Hát azok ugye 3rd party címek, azoknál semmi akadálya nem volt/lesz PC-n kiadni, ahogy azt crytek is mondja, azok nem a Sony-n múlnak. De a Santa Monica, meg még jó pár stúdió saját cég, ott természetesen övék az utolsó szó.:)
18.
18.
crytek
#15: Pont nem ő csepegtet mert egyikhez se sok köze van hogy jönnek pc-re... Ha a Strandingel azt mondja a Sony Kojimának ha nem csak a mienk lesz kojima el se készíti nekik... Detroitnál meg lejárt a céggel a szerződés..
15.
15.
Marcus88
Azért meghúzza a sony a határt,nem lesz itt habzsi dőzsi.
Egy kicsit csepegtetett a Detroit meg Strandingel,de a komoly húzó címeket nem fogja engedni.
12.
12.
crytek
#5: Aha system seller

5 év után ki az anyám veszi majd a játékot meg hozzá az elavult konzolt mert az új már a piacon van?Elég volna 5 év múlva is kihozni mert az már biztos többszörösen többet hoz mint konzolt eladnak vele.
11.
11.
prodigy1990
A Sony ezt sosem engedné, mert akkor búcsút is mondhatna a Playstation eladásoknak.
10.
10.
godach
#7: Ööö ezt csinálja lényegében az Ms Csak azonnali exkluzivitással.
7.
7.
Duken
#5: Pár évvel később simán kiadhatnák. Így két legyet egy csapásra. System seller is mert akinek nagyon kell úgyis megveszi nem fog egy másfél évet várni eá, meg a pécés eladásokból is profitálnak, amit a játékfejlesztésre tudnának fordítani, így még több exkluzív jönne.
6.
6.
sanyikatarzan
#1: Még a Sony a gyöpös? Neked aztán kurva mindegy, hogy lesz-e, mert úgyse veszed meg. Vagy megy a torrent mint ahogy eddig, aztán játszod magad?
5.
5.
kryszisz
#1: Az egyik legnagyobb ex címük, hülyék lennének multiplatformmá tenni. Nem bántásból, de jó sz@r vállakozó lennél, ha kiadnád a kezed közül a jól tejelő branded/terméked, ami eladja a sokkal drágább cuccod. Végtére is egy system seller címről van szó vagy mi.
4.
4.
"a kifejezetten PS4-re szánt Death Stranding PC-n is megjelenik majd"

A DS-el az a helyzet, hogy már a fejlesztés tervezésének az elején teljesen nyilvánvalóan és hivatalosan bejelentették 2015 Decemberben, miután a Konami-nál megszűnt a Kojima Productions '15 Júliusában és függetlenül újjáalakult a fenti néven az év végére, hogy az új játékuk PS4-re és PC-re fog megjelenni.

Kojima visszatérésének a módja az általa nem kifejezetten favorizált Sony-hoz vélhetően már az első tárgyalások során le lett fektetve és a Sony eredetileg is engedélyezte a majdani Death Stranding megjelenését PC-re is (de Xbox-ra nem). Míg Balrog-éknál nyilván már az elején kőbe volt vésve, hogy egy all time PS4-PS5 exkluzíz játék elkészítésére kérték fel őket. Meg is lehet tenni ilyen kijelentéseket Kojimáék részéről, hiszen azt látjuk, hogy a sajtó 3-4 évvel ez előttre sem emlékszik vissza a saját maguk által lehozott hírekre.
2.
2.
zozo76hun
#1: annyi minden van pc-n, mit sirsz egy-ket (egyebkent kurvajo) ex miatt?
1.
1.
crytek
Gyöpös Sony miatt sosem lesz ilyen.
Esnek az eladások ,hogy valamivel ismét a címlapokon kell lenni?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...