Microsoft: nagyot estek az Xbox-részleg bevételei

  • Írta: Shifty
  • 2020. január 31.
  • Biznisz
Link másolása
Végéhez közeledik a jelenleg futó konzolgeneráció, ez pedig az eredményekre is hatással van. A Microsoft aktuális negyedéves beszámolója szerint nagyon nagyot zuhantak az Xbox-részleg bevételei.

A Microsoft is megtartotta a második negyedéves pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült, hogy a játékrészleg komoly veszteségeket könyvelt el. Ez a kiesés azonban nem nagyon rázta meg a redmondiak előző negyedéves eredményeit. A beszámoló szerint a teljes cég 36,9 milliárd dollár bevételt ért el, ami 14 százalékos növekedést jelent, és amiből a profit 11,6 milliárd dollár.

A játékrészleg már nem büszkélkedhetett ilyen eredményekkel, így 21 százalékos zuhanás jellemezte az előző negyedévet, ami nagyjából 905 millió dollár mínusznak felel meg. A Microsoftot nem érte váratlanul a hatalmas esés, szerintük a karácsonyi árleszállítások és az amúgy is kisebb kereslet miatt csökkentek a bevételeik - így például a hardveres eladások 43 százalékkal estek vissza.

Nem teljesítettek jól a különböző tartalmak és szolgáltatások sem, itt ugyanis 11 százalékos csökkenés történt, ami nagyjából 295 millió dolláros kiesést jelent. Mat Piscatella, az NPD elemzője szerint ez a Fortnite-ból származó bevételek csökkenésének vagy a gyengébben teljesítő Red Dead Redemption II-nek tudható be.

Eközben az Xbox Live-előfizetések száma még tovább emelkedett. Pontos adatunk nincs, ahogy arról sincs információnk, mennyien fizetnek elő az Xbox Game Passre, de a pénzügyi beszámolón elhangzott, hogy az előző negyedévben megduplázódott az előfizetők száma.

93.
93.
user101
Uncsi.... :)
Elavult.... :(
és már most visszafogják a fejlődést, pedig meg sem jelentek... :(
halál a konzolra ! :)
91.
91.
ADMlN
https://imgur.com/AfyuhpZ
“komplex”
“kaotikus”
oké, srácok :D
89.
89.
delphijos
#86: A UI sebessége mondjuk X-en teljesen rendben van, a store app ami “döcögős” tud lenni. Mondjuk annyira nem mint ps3-on a store, mert az fostalicska volt.
88.
88.
Duken
#86: A ps4 pro menü rendszere is rohadtul be tud lassulni. Ezen nagyon kéne változtatniuk.
87.
87.
#86: Csak én gondolom úgy, hogy ezt ki lehet kapcsolni a netflixnél?
86.
86.
PaprikaJancsi
#85: Mondjuk szerintem, így, hogy már mindkét konzolt használom, a PS4 rendszere szerintem sokkal kaotikusabb, és lassabb is, mint az Xbox-é. Persze én mindkét esetben a sima, nem pedig a Pro/X teljesítményéről írok. Az mondjuk, szomorú, hogy akkor az X esetében is kicsit megakasztja a rendszert az automatikusan elinduló videók. (Mondjuk én személy szerint utálom az automatikusan elinduló videókat, leginkább Netflix-nél idegesítő)
85.
85.
delphijos
#72: Elég nehéz pár szóban leírni, litániát meg nem akarok, amúgy meg ez full szubjektív , nem is vitatémának szánom. A csempés megoldás ugyan variálható, de nekem annyira nem jön be ( Win-ben sem ) A store-ban automatikusan elinduló videók is , látványosak, de még X-en is csak lassítják a felületet, ami szerintem egy ilyen gépen lehetne gördülékenyebb. De mondom, ez nagyon szubjektív, csak úgy érzem egy játékgépnek nem kell ennyire komplex UI.
84.
84.
#82: Mint az elején mondtam, nem felesleges vitát akartam, mégpedig azért, mert a szóban forgó játékok amúgy is nagyon jól néznek ki. Nem is állítom az ellenkezőjét, csak annyit, hogy kicserélték a bevilágítást. Az egy nagyon erőforrás igényes dolog és nagyon sokat is számít. De. Ez van, akár látni akarjuk, akár nem, attól még most jön a következő generáció, ami állítólag jobb lesz ebben. Nekem ez marha jó hír, mert úgy nézhetnek majd ki a játékok, mint a trailerekben. Meg marha rossz hír, mert ezt én sem úszom meg gépfejlesztés nélkül.
83.
83.
Marcus88
#80: Köszi a videót,szépen látszik minden!
82.
82.
Marcus88
#76: Nem értem mit akarsz ezzel a 2014 decemberi 720p Youtube videóval,mikor a játék végleges verziója 2016 elején jelent meg,minimum 2-3 szebb mint itt!

Ha sony túrbózná a gameplayeket akkor a Days Gone-nál megtette volna.
Ott látszok már a megjelenés előtt,hogy nem kerül a legszebb exek közé és a végeredmény is az lett! Nem lettünk átbaszva!

God of Warnál butítás 5 perce ezen röhögök!
Na jó inkább hagyjuk is ezt.
80.
80.
Vis Major
#76: Semmi balhè nem volt az UC4 "butìtàsànàl". Màrcsak azèrt sem mert nem igazàn volt "butìtàs". (Èrdemes a kommenteket is olvasgatni, a video alatt amit linkeltem)
https://youtu.be/HCNyuomzVu8

Legalàbb ne 720p videot linkelnèl amin "semmi" nem làtszik.
79.
79.
Duken
#76: Se a gow-nál se a pókinál nem volt downgrade. Balhé az volt pár xbot között de a digital foundry is kiröhögte őket és lazán bizonyította a hülyeségüket amikor analizálták a grafikát. Uc4-nél mi volt az?
76.
76.
#56: és #60 Marcus88

Nem vitának szánom és alapból nem is reagálnék rá, de itt lent ez a videó pl, 2014-es, tehát már ti is élhettetek, amikor ez téma volt. Lehet, hogy a Gamekapocs nem hozta le hírnek, de az Uncharted 4 butításánál is ugyan olyan balhé volt, mint a Dad of War-nál és a Pókembernél. És ezek csak az elmúlt pár évből vannak, a Killzone 2-nél kvázi CGI rendert adtak le E3-on játékmenetnek. Nagyon is notóriusak ebból a szempontból.

https://www.youtube.com/watch?v=2QKKsD8lv8U

De ezt most tényleg nem a vér kedvéért, vagy bántásnak. Más is csinálja, wacsdogsz, wicser 3, stb. Ha meg ezek vannak, akkor igenis érdemes szót ejteni róla.
72.
72.
ADMlN
#29: Most már őszintén érdekel mit értesz a feleslegesen túlbonyolított UI alatt, mert voltak szörnyű dashboardjai a One-nak, de a jelenleginél csak az lenne egyszerűbb ha egy vertikális listában felsorolnák a játékok neveit.
60.
60.
Marcus88
#56: Tényleg erős túlzás volt amit írt!
A sony nem nagyon szokott butítani játékot.
Több játékukra is mondták már,hogy na ez biztos nem így fog kinézni,aztán mégis olyan lett,nem hiszem,hogy épp most kezdenék ezt el ennél a játéknál.
Amit ki lehet sajtolni még ebből a gépből azt kihozzák maximálisan,biztos nagyon szép lesz a játék!
59.
59.
Duken
#54: Nem kap semmit a fejére. Ds tényleg megosztó és nekem se adta. De c3-al összehasonlítani?...Nagyon elfogulatlannak akarja mutatni magát azért írta, egyébként kawada józanabbul gondolkodik csak fél hogy elfogultnak fogja nevezni valamelyik majom. Pedig nem kéne félnie. Megfigyeltem. Ezen az oldalon azok a legelfogultabbak akik állandóan ezzel vádolnak meg másokat. Majd pont ezektől veszem a szívemre. :D Kinőttem már ebből.
56.
56.
Duken
#49: Azért az ND már tett le az asztalra és általában a játékaik jobban néznek ki véglegesben mint ahogy előzetesekben mutatják. De legalább ugyanúgy, ha psen futott ha nem. Erre azt írni hogy meséket találnak ki a “psesek”( bár hogy ez mit jelent azt nem tudom, a buta emberek címkéznek így) arra utal hogy nem vagy tisztában alapvető információkkal és nem ismered a stúdiót akik a TLoU2-tőt csinálják.
49.
49.
#46: Mert pár PS-es abszolút hülye meséket talál ki a valóságról? Ugyan már, persze, idegesítő, főleg, ha mondasz rá valamit, aztán még téged néznek hülyének. De már a PS3 rajtja utáni kb második évtől kialakult nagy létszámban lévő egyeseknél ez a PS4 generáción is átívelő tömény butaság. Nyilván, ha az ember részvényekről meg bevételről beszél, vagy arról, hogy ha mondjuk egy konzolból kevesebbet kell gyártani, akkor az a gyártónak is olcsóbb, akkor azonnal te leszel a hülye. Sokan csak addig látnak el, hogy van egy olcsó kacat tv játék és van hozzá egy használt lemez (ilyen 12 cm-es lemez: a XX. század első felében a mágnesszalagos kazetta mellett alkalmazott adathordozó) és ezzel azt hiszi, hogy ő, meg a kedvenc vállalata állnak az evolúció élén, mindenki más meg csak simán hülye.

Itt van pl ez a cikk meg a last of us 2. Volt belőle egy CGI render, meg egy agyonszkriptelt egy darab megcsinált pálya, az sem PS-en futott, az óta semmi, most meg oda van írva a sajtóban a cikkbe, hogy úgy néz ki megint nagyot fog gurítani a játék. Előre eldöntött hülyeségek, megvan ezeknek a saját rajongó tábora. Sokan szeretik az amerikai pankrációt is és komolyabb sportnak találják, mint a boxot, vagy az MMA-t. Nem kell vele foglalkozni, hiába fárasztó, hadd éljen mindenki a saját kis világában.
47.
47.
Duken
Am remélem összeszedik magukat. Kéne valami versenytárs a sonynak hogy ne lustuljanak el és továbbra is nyomasák és még többett a minőségi system-seller exeket. Mindenfélét. Jöhet Nyarlako kedvence, 2D-s platformer lenge öltözetű szép hölgyekkel,xD nekem Bloodborne 2 azt jó van! :)
43.
43.
delphijos
#42: Te neg a kommentet RENDESEN , mert nem is erről beszélt .... hanem pont a Sony vezér nyilatkozatáról....
42.
42.
Őrnagy
#39: Nem lesz Xbox exkluzív, mert pc-re is kijön. Nem lesz next gen exkluzív, mert a régi konzolokkal is kompatibilis lesz. Csak végig kell olvasni a cikkeket.
41.
41.
tsulok
#39: Shaw Layden beszélt erről egy interjúban. Azt mondta, hogy kevesebb, de nagyobb játékok készítése a cél.
De ez nem egy új dolog, ezzel indokolta azt, hogy miért nem tartottak E3 konferenciát. Már a generáció elején/közepén átálltak erre az irányra. A GOT pl hat évvel a First Light után fog megjelenni. AAA játékból szerintem kb ugyanannyi fog megjelenni, mint ebben a generációban. Viszont nem lesz annyi kisebb játék. A What remains of Edith Finch is exkluzívnak indult, de végül inkább lepasszolták.
39.
39.
Vis Major
#34: Màr meg nem mondom hol olvastam de ez megmaradt bennem mert nagyon felhùztam a szemöldököm erre az "ùj irànyvonalra" vagy "cèlra". Ha jòl emlèkszem közvetlen elnökkè vàlasztàsa utàni első sajtòtàjèkoztatòn beszèlt erről.
37.
37.
adamsfamily
#32: Nem azt mondták,csak szokás szerint a magyar sajtó nem tud fordítani.Azt mondták,hogy nem next gen exkluzívok lesznek a játékok,hanem még 1-2 évig cross gen exkluzívokat adnak ki.A series x megjelenésével együtt érkezik a Halo infinite is,amit one-ra is kiadnak.Ennyi a történet és lényegében a szokásos "jajj nincs exkluzív" rinya megint fel lett fújva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...