Spider-Man: Miles Morales - irány a Pókverzum!

  • Írta: szlav
  • 2020. október 31.
  • Videó
Sejtettük, hogy így lesz, és szerencsére nem kellett csalódnunk. A Spider-Man: Miles Morales ifjú Pókembere megkapja a 2018-ban bemutatott Into the Spider-Verse kosztümét is.

Az elmúlt évek egyik legkiválóbb animációs filmje, a Pókember: Irány a Pókverzum végre a mozinézőknek is megmutatta, hogy ki is az a Miles Morales. Szinte kötelező volt tehát, hogy az Insomniac legújabb játékában a brooklyni hálószövő is megkapja a filmes felszerelését.

A fejlesztők azonban néhány lépéssel tovább mentek a kötelezőknél. Az Into the Spider-Verse kosztümjét felöltve Miles teljesen új mozdulatokat kap, az ütései nyomán szövegbuborékok ugranak fel, az animációi pedig szándékosan 12 fps-sel mozognak majd, ezzel fejet hajtva a képregényfilm jellegzetes stílusa előtt.

Az imént látott ruha, illetve a fehér T.R.A.C.K. suit a Spider-Man: Miles Morales előrendelői bónuszai lesznek, de ezzel nem válnak exkluzív tartalommá - a jelek szerint bárki feloldhatja majd őket a hozzájuk tartozó kihívásokat teljesítve.

A Spider-Man: Miles Morales november 19-én érkezik PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

31.
Kawada
Ó pedig olyan kiváncsi vagyok milyen kreténséget írtál...
26.
Kawada
#24: Én viszont nem érzem átnevelésnek. Ott van pl. a "buzi mesekönyv", amit Dórink ledarált, hogy így 3000-szer több példányban keljen el, mint egyébként elment volna. Na de mindegy is... A lényeg, hogy szerintem az, hogy vannak mesék, amik mondjuk egy leszbikus hercegnőről szólnak, vagy tolókocsis cigányokról, vagy egy nagyorrú zsidó kisfiúról, akit ezért csúfolnak és neki milyen rossz, teljesen rendben van. Érzékenyítsünk. Rendben van. Erről egyébként lehet persze értelmesen vitatkozni, de egy gyerek, ha tetszik ha nem, nem lesz buzi attól, hogy elolvasnak neki egy ilyen mesét, persze ennek megfelelő feldolgozásához kell egy szülő is, aki tud vele ezekről beszélni, hogy "emberek vannak ilyenek is, olyanok is", blablabla... De ezek legyen önálló, kreatív történetek, meséljenek el valamit. De az, amikor meglévő klasszikus meséket írunk át. Létező karaktereket változtatunk meg csak azért, a píszi szemüvegen keresztül kevésbé b*ssza a szemünket, na arra azt mondom, hogy menjenek a p*csába.
25.
Kawada
#24: "Ez a Miles Morales nem mondom (aki egyébként marha szimpatikus) hogy nem ezért jött létre amit te mondasz, de mégsem izzadtságszagú mint ahogyan a TLOUS2-ben Ellie és a másik csaj karaktere."

Ezzel amúgy tökéletesen egyetértek. Semmi bajom nincs a karakterrel. Én kb. úgy vagyok vele, hogy ha ettől érzi magát többnek vagy kevesebbnek, hogy van-e néger pókember, vagy nincs, akkor ott már rég gond van. :) De nem rémlik, hogy lenne fordított esetben asztalcsapkodás és megfelelési kényszer. Értelmesen kellene ezekről a problémákról beszélni általánosságban. Ahogy pl. a nők társadalmi egyenlőségét sem fogja előrébb vinni azt, hogy többletjogokat akarunk nekik adni, mint valami fogyatékosoknak... :)
24.
godach
#12: Amikor olvastam a hsz-ed végig bólogattam, hogy igaz...igazz.igaz amit bosszantónak és marketing bullshitnek tartasz, de valamilyen szinten mégsem.
Mármint én most ugyan ezt érzem a melegek szintjén, ami igazolódik is nagyon sok sorozatban és játékban, de vannak kiváló példák amikor tényleg ilyen karakterről identitásról van szó és nem csak azért van benne hogy legyen.

Ha azt nézem, akkor ezen szuperhősök idejében még a női egyenjogúsággal is gond volt, nem hogy a faji elfogadással. Így nem is születtek "fekete" karakterek. Ez a Miles Morales nem mondom (aki egyébként marha szimpatikus) hogy nem ezért jött létre amit te mondasz, de mégsem izzadtságszagú mint ahogyan a TLOUS2-ben Ellie és a másik csaj karaktere. (Pedig még arra sem mernék mérget venni, hogy Ők nem e divatból lettek így megcsinálva).

Szóval a fene se tudja. Valamilyen szinten "átnevelésnek" érzem én is, de most ott van pl a The Boys aminek a két évadját egy hét alatt ledaráltam, és ott a buzi az tényleg buzi, a leszbi meg tényleg leszbikus. Nem keménykedő nő, nem férfiasan viselkedő, szóval teljesen korrekt. Ezzel nincs baj, de persze értem miről beszélsz.
22.
Kawada
#21: Hát sikerült fején találni a szöget. Utánanéztem, valóban nem mexikói... Puerto Rico.-.. bocs... USA sztereotípiák szerint ők nem narkós mihasznák, hanem kurvák és stricik... Tessék már a lényegre koncentrálni. Pont rossznak adod itt a píszí leckét, attól még, hogy észreveszem ezeket a tendenciákat, nem érzem hadüzenetnek a fehér-keresztény-ősturáni kultúránk ellen... A karakter lényege ettől még vajmi keveset változik a létrejötte szempontjából... És attól még, hogy ezt belátjuk, nem leszünk Adolf reinkarnációk. Ha egy ilyen kommentre te így reagálsz, bocsi, de az elmebeteget a tükörben keresd... Ha klasszikusan fehér karakterekből csinálunk feketéket, az barátom pont az vasúti sínt használja, mint a csajosított Ghostbusters, Ocean's eleven és Amerikai pite. Csak épp máskor indul a vonat, és talán 2 megállót megy plusszba.

Úgyhogy nyugodj meg, attól megnyugszol...
21.
SLi
#12: nem minden latin származású ember mexikói, miles meg főleg nem, tessék csak böngészni a világatlaszt egy kicsit hátha megvilágosodsz
"nem tudok nem píszí agymenésre gondolni közbe."
akkor valószínűleg elmebeteg vagy
19.
Kawada
#16: Szerintem a komment, amire reagáltál, a karaktert érinti magát. Na de mindegy is. Általánosan fel szokott merülni ez, hogy "néger pókember... úúú", és sokan (ahogy te is), bele szokták építeni a válaszba, hogy "na te sem ismered az univerzumot". Na de legalább érintettük így is, úgy is. :)
18.
DollSyndrome
#17: Szerintem kár erőlködnöd.
17.
Yanez
#14: Te sem láttad a mozit, ugye? Mindenképp sasold meg!!!! Így pókember animációja még jobban adja!
16.
Yanez
#12: De ki a bököm a tököm beszélt a karakter eredetéről és annak mivoltáról? Én annyit jegyeztem meg, hogy aki most hall először Miles Moralesről, az nincs képben a pókember univerzummal vagy úgy egyáltalán a karakterrel. Erre pedig a te kommented is jó példa, hiszen igazolja, hogy Miles már 9 éve létezik a képregényekben, és kb két éve a vásznon.
15.
Marcus88
#12: Majd folytatják azt is,szerintem ha nem lett volna gen váltás ez lehet el sem készül.
Így két év alatt ezt behúzták majd jöhet a második rész Peterrel!
14.
Viktor_The_Best
Bocsanat nem olvastam el a cikket, hogy 12fps-el fut spiderman. De ki a franc fog igy akadozva jatszani egy pokemberrel???
13.
Viktor_The_Best
Csak nekem akadozik/toredezik pokember animacioja a videoban??? Nagyon furcsa!
12.
Kawada
#11: Yanez... Miles Morales egy 2011-ben létrehozott karakter, és kb. Obama beiktatásakor merült fel az ötlete. Tedd a szívedre a kezed, és röhögés nélkül írd le, hogy nem píszí szarságok miatt csináltak egy fekete pókembert az univerzumba. :) És ez tök független attól, hogy egyébként én játszottam a Pókemberrel, szerettem, nagyon élveztem és Morales (Nem elég, hogy fekete, mehikánó is kell legyen féllábbal ugyebár az usában) karakterével sem volt egyébként semmi bajom. Nem fogok a kardomba dőlni azért sem, mert lett egy fekete pókember, de egyszerűen nem tudok nem píszí agymenésre gondolni közbe. Ettől még ezzel is fogok játszani, én kurva jó lesz, persze. Csak b*sszák meg, hogy nem Peter sztoriját folytatják, aki kb. az első Pókember karakter volt, aki nem egy félfogyatékos, idegesítő cringe karakter volt. :)
10.
Kawada
#9: És természetesen egy Karatekölyök remake-et, ahol Mr. Miyagi magyar, mert elnyomva érzem magam.
6.
Yanez
Állati! Ez lesz a kedvenc hacukám! :)
4.
Darksiders84
Érdekes hogy Ps5-re 22 ezer mert nem teljes folytatás elvileg ezért nem kb 30 a Sackboy 27 ezer Ps4-re 23 .
2.
lesik20
#1: A cikkben le van irva hogy az első játékban megismert Miles Morales megkapja az Animáicós filmben bemutatott Miles Morales ruháját.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...