Cyberpunk 2077 - jár a fejlesztőknek a bónusz

  • Írta: szlav
  • 2020. december 13.
  • Biznisz
Link másolása
Sajnos a videojátékiparban számos helyen bevett szokás, hogy egy bizonyos projekt fejlesztői csak akkor kapják meg a fizetési bónuszaikat, ha a játék elér egy bizonyos határvonalat a kritikusok körében. A Cyberpunk 2077 esetében ez nem így lesz.

A Bloomberg jelentése szerint a CD Projekt RED változtat az iparban már megszokott struktúrán, miszerint a fejlesztőcsapat tagjai csupán akkor kaphatnak extra anyagi kompenzációt a munkájuk után, ha a végtermék kiemelkedően jól teljesít a kritikusok körében. Ezt a lengyel stúdió eredetileg egész egyszerűen oldotta meg; a Cyberpunk 2077-nek 90 pontot kellett volna elérnie a Metacriticen, s habár a játék a cikk írásakor éppen ezen a határvonalon áll, a fejlesztőknek a továbbiakban mégsem kell aggódniuk emiatt.

Márpedig izgalomra lehetett okuk bőven, hiszen amellett, hogy a játék rengeteg buggal és technikai hibával került piacra, annak konzolos változata kifejezetten gyengén szerepelt látvány és teljesítmény terén, főképp az előző generáció alapgépein. Az eddigi tesztek java márpedig a PC-s verzióra fókuszált, a konzolos változatról szóló cikkek még csupán most szállingóznak be, és igen valószínű, hogy ezek a kritikák kevésbé lesznek elnézők.

Akárhogy is legyen, annyiban valószínűleg megállapodhatunk, hogy nem túl egészséges szokás az, ha a fejlesztők anyagi kompenzációját idegen kritikusok összesített véleményéhez láncolják, általában akkor is, ha egy adott fejlesztőnek a gyakorlatban semmi köze nincs az őrületes crunch mellett készített játék technikai oldalához.

Ami pedig a lengyel csapat tagjait illeti, mi mindenképpen örülünk annak, hogy megkapják a kemény munkájukért járó bónuszaikat. Kétségtelen, hogy a Cyberpunk 2077-re ráfér még néhány kör polír, de azt senki nem vitathatja, hogy egy hatalmas méretű, elképesztően komplex játékról van szó. Ne feledjük el, hogy annak idején a The Witcher 3 is kétes állapotban került piacra, később azonban mégis minden idők egyik legnagyszerűbb szerepjátéka vált belőle.

154.
154.
#153: Nekem olyan volt, hogy most az egyszer faszán beparkoltam a kukák mellé egy tágas helyen, questin', aztán amikor visszamentem szó szerint a kukák tetején volt a kocsi. Mondom ennyire nem lehet már király a verdám, hogy a kuka tetejére dobták közben :) Mindegy, most csórtam magamnak valami menő autót valami gengszter bandától, akik az ártatlanokat ölték. De mit lehetett tenni, nem elég, hogy jó a verda, még szénné is van matricázva, úgyhogy vesszen mindenki, inkább felhagytam a mentési művelettel és leléptem a járgánnyal.

Amúgy az ilyen csórt autókkal érdemes megállni az úton, mert a béna dugó, ami lesz tőle segít őket megtalálni később és ezeket nem lehet hívni, mint a saját kocsikat.
153.
153.
Aanash
Kollègámmal ma reggel beszèlgettünk a játèkról, ő xboxon one x-en játsza ès eddig 9 órát tett bele. Állítása szerint egyszer az autója egyenesen állt a lefele lejtő úton ès ennyi hiba volt, semmi több.
151.
151.
godach
#149: Hú bazmeg lol
(slap)
150.
150.
Ps fanboy
149.
149.
delphijos
#148: Tényleg, neked csoportod van ;D
148.
148.
godach
Én ezt csak úgy itt hagyom (az egyik tagunk írta a vita kapcsán"

"Én örülök, hogy van egy hatalmasproblémázó réteg, aki veri az asztalt. Ilyen szinten nem lehet kiadni egy tripla A-s játékot. De sajnos szerelmes lettem ebbe a szemétbe, és mindent gyakorlatilag háttérbe szorítok ezért.
Ez egy mestermű, és egy trágyadomb keveréke. Nagyon remélem, hogy pár hét és rendbeteszik a játékot, mert az a tartalom, és szellemi érték, ami ebben a játékban benne van, kár lenne vesznihagyni. "
144.
144.
delphijos
#131: Ugyan már. Nem csak a framerate. Itt konkrétan olyanok vannak, alap konzolon hogy egy NPC az orrod előtt lépül fel” poligonokból. Persze, nem láttam az összes játékot, de ilyet még videón se láttam eddig....
132.
132.
Mortis
#131: csak sajna a sima PS4-es CP77 sokszor leesik 20 fps alá is (referenciának a Digital Foundry videója), ami már a játszhatatlan kategória. ilyet azért AAA cím nem szokott megengedni magának.
131.
131.
#125: Mindegyik játék játszható konzolokon, ami megjelenik és ez alől a cp sem kívétel. Mindig is 20-30 fps között voltak ott a játékok és a Control is és ugyan ilyen rinya ment annál is.
102.
102.
zsocwargear
Anyám, milyen hiszti megy itt már megint... :D Már beletettem kicsit több, mint 30 órát a játékba, és minden másodpercét imádom. Igen, vannak bugok, ahogy az egy ekkora volumenű játéknál kb kivédhetetlen. Még a mellékküldetések is kiválóak, és érdekesek.
91.
91.
#30: Istenem erre hanyszor hivatkoznak meg emberek?? Ha valamit kiadnak onszantukbol egy konzolra, akkor azt ugy kell megtenniuk hogy jo legyen vagy elvezheto, ellenkezo esetben ne adja ki, vagy ne ennyiert vagy tegye betaba, stb, erted. Ha rajossz hogy hu bakker olyst csinaltam hogy az ezen nem fut akkor valtsal gent es felaron lebutitva attol meg kiadhatod a regire is, vagy csinald csak a regire ha mar millioan varjak majd 1 evet huzz ra hogy beletedd az osszes uj finomsagot. De ez nem magyarazat hogy mit vartak tole, megis mit? azt hogy elvezhetoen fut lol, nyilvan nem varja ha diavetitest akar nezni, istenem mennyire hulye az ember.
85.
85.
Tokodboy
#5: Aha persze.
Megy majd evekug a parasztvakitas a munkaltato altal, higy mekkora binuszt kapsz majd de amukorneljon az ideje akkor barmilyen hülyeségre hivatkozva nem fogjak megadni, mert most nem olyan az anyagi helyzet, volt egy rossz értékelés, nem ugy alnak a csillagok, mem tetszik a szemed szine, a főnöknek kell egy uj X5 bmw, stb.
En eddig mindig igy jártam.
84.
84.
Turley
Srácok én megértem, hogy mindenki csalódott. De az is ziher, hogy a komment szekcióban senki nem látott még multi munkakörnyezetet az életében. Nem az alkalmazottakon múlik, hogy mit hazudoznak össze, és milyen állapotban megy dobozba a projekt. A prémium meg teljesen alap egy nagyobb cégnél az adott év bevétele határozza meg, hogy van e és ha igen milyen összegben. Mielőtt mindenki elfelejtené kés rántás közben az alkalmazottak is csak mezei emberek akik este hazamennek a családhoz :)
82.
82.
kopic
#78: Aztakrva... Ha ez igaz, az iszonyat gaz akkor.
78.
78.
Vis Major
Ez tényleg igaz lenne? A Sony elvileg visszatéríti a Cp2077 árát ha nem vagy elégedett, akkor is ha több mint 2órát játszottál vele. Ha ez igaz akkor ez ultragáz a CDPR-nek
https://www.eurogamer.net/articles/2020-12-13-sony-has-begun-refunding-unhappy-cyberpunk-2077-fans-playing-on-ps4
77.
77.
hedzsooo
Jo eg, vannak akikenek ennyi ideje van meg a jatek mellett irosgatni???! Oo

Inkabb csapassatok ti is! ;D

..Mondjuk PC-n, vagy a kegujabb konzolokon, mert hallom eleg f@s lett a regi konzolokon, ott kell 1-2 honap mire jatszhato lesz rendesebben.
75.
75.
Nate Hope
Én a magam részéről szépen megvárom, amíg kijön a PS5-ös verzió, és megveszem arra (persze ha addigra lesz gépem). Nagyon várós volt ez a játék, viszont ez a balhé körülötte egy kicsit elriasztott.
72.
72.
godach
Most beszélgettem pont haverommal egy keveset. Ő nagyon várta. Röviden, Gothic.
Aki játszott azzal, vagy ismeri a történetét a Piranha-nak, annak ez a kevéske infó is mond valamit.
51.
51.
Formula1fanatic
#35: Honnan jött ez a 30%? :D
42.
42.
DarkCrash
Engem ez a jatek mennyire nem izgat :)
35.
35.
Lorthirash
#29: Sokan amúgy azt sem veszik figyelembe hogy ez a home office fejlesztés valójában 30%-os hatékonysággal működik a rendes fejlesztéshez képest.
31.
31.
Raam989
#28: De ez az, hogy szeretném szeretni én is a játékot, de nem tudom, mert a grafika hiába másodlagos nálam, szó szerint 2-3 percenként futok bele valami idegesítő hibába. Eltűnő szinkronok, feliratok, textúrák, a gombok néha késve reagálnak, a gps a világáról nem tud és hasonlók. Működik a játék tényleg, csak ez így kb élvezhetetlen számomra.
30.
30.
Lorthirash
#29: Amúgy meg azt sem értem mégis sokan mit vártak a korábbi generációtól, szerintem örülhetnek hogy kijött a játék.
29.
29.
Lorthirash
Ez a metacritic a legnagyobb hulladék ami létezik egyáltalán nem minőség alapján rangsorol hanem az alapján ahogy a vérpistikék pontoznak. Egy viccnek tartom a mai gamer communityt amit csinál ahogyan reagál, és úgy látom a CD PROJEKT is látja ezt, mert a játék egy-két bugot leszámítva kiváló lett, ezért meg igazságtalan ostorozni őket mivel mindent megtesznek a covid ellenére is.
28.
28.
mojohnny
#20: Ne aggódj, nem csak a PS-es verzióban van meg ez, én PC-n játszok és ott is mindig be kell lépnem az optionsbe, ha magyar felirattal szeretnék játszani, mindig elfelejti a beállításaimat. :(
Ennek ellenére én eddig oda vagyok a játékért, noha találkoztam már villódzó ellenféllel, nem forduló kocsival és egyéb apróságokkal, de a történet, a világ és egyebek annyira elterelik a figyelmemet, hogy nem tudok értük különösebben haragudni. :)
Egyébként meg abba gondoljon bele mindenki, hogy mióta itt van ez a Drága Covid, azóta egy fejlesztőnek mennyivel lehet nehezebb a munkája mint régen, akár az egymás közötti kommunikációt nézzük, akár a munkájukat. Én úgy gondolom, hogy minden CDPR-es fejlesztő odatette magát, amennyire az erejéből tellett és egy kicsit elnézőbbnek és türelmesebbnek kellene lennünk irányukba és várni a patcheket. Persze én is sajnálom a Xbox One-os és PS4-es játékosokat, hogy nem azt a minőséget kapták, ami be lett ígérve nekik, de bízni kell benne, hogy minél hamarabb ki fogják javítani a hibákat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...