Összeolvad a WarnerMedia és a Discovery

  • Írta: gorien
  • 2021. május 18.
  • Biznisz
Link másolása
Az AT&T bejelentette, hogy átadja a WarnerMediát a Discovery Inc.-nek, amelyek új céggé olvadnak össze. A két cég így kívánja felvenni a versenyt az olyan streamingszolgáltatásokkal, mint a Disney+ vagy a Netflix.

Az AT&T telekommunikációs vállalat öt évvel ezelőtt gondolta betenni a lábát a szórakoztatóiparba a Time Warner megvásárlásával – az akvizíció 2018-ban teljesült, ekkor alakult ki a ma ismert WarnerMedia, amely alá olyan leányok tartoznak, mint a Warner Bros., az HBO, a CNN, a Cartoon Network, a DC Comics vagy a New Line Cinema.

Az AT&T legújabb bejelentése alapján azonban a cég tervei némileg megváltoztak: kiszervezi ugyanis a WarnerMediát, hogy az az egykor rivális Discoveryvel összeolvadva új vállalkozásként működjön tovább David Zaslav, a Discovery vezérigazgatójának felügyelete alatt. Az AT&T az üzleten 43 milliárd dollárt keres, a részvényesei pedig 71 százalékban tulajdonolják majd az új céget, míg a Discovery részvényesei 29 százalékban.

Zaslav szerint a lépés háttere egyértelmű: „Ezek a tulajdonok jobbak és értékesebbek együtt. Szuperizgalmas történelmi márkákat, világélvonalú újságírást és ikonikus franchise-okat egyetlen tető alá hozni, és ezzel új értékeket, lehetőségeket teremteni.” A WarnerMedia csapatával közösen új fejezetet akarnak nyitni a történetmesélésben, az emberek elérését pedig így két streamingplatform is szolgálja majd, az HBO Max és a Discovery+, ami különösen fontos, ha a kiterjedt kábelhálózatról a streaming világába próbálják csábítani a nézőket. Konkrét tervekről egyelőre nem számoltak be.

Az akvizíció érinti a Warner Bros. Interactive Entertainmentet is, a Warner videojátékos részlegét is, amelytől az AT&T végül nem vált meg tavaly. A részleg tizenegy játékstúdiót foglal magába (köztük az Avalanche Software-t, a NetherRealmst, a Rocksteadyt vagy a TT Gamest), ezeket azonban megbontják, azaz nem mindegyik költözik a Discoveryhez. Hogy pontosan kihez kerül melyik stúdió, azt egyelőre nem tudjuk.

3.
3.
ABorealis27
Elírtátok az eladási árat. Nem millió lesz az.
2.
2.
crytek
A játékrészlegükkel kezdhetne valamit a Warner...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...