A Krafton is metaverzumot és NFT-ket szeretne

  • Írta: gorien
  • 2022. február 9.
  • Biznisz
Link másolása
A PUBG-játékokról ismert Krafton sem szeretne kimaradni a játékipar legújabb őrületeiből: egyszerre szeretne NFT-kkel üzérkedni és metaverzumot is üzemeltetni. Sőt, az NFT-kereskedelem terepe a tervek szerint a metaverzum lenne.

Lassan minden napra jut valami NFT-kkel kapcsolatos hír. Nemrég a Worms-játékokról ismert Team 17 égette meg magát és visszakozott gyorsan az eredeti terveiről, míg az Itch.io határozottan fel is szólalt ellenük. Az ellenérzések ellenére a videojátékipar legváltozatosabb szereplői próbálják betenni a lábukat erre a piacra, és közéjük akar tartozni a PUBG-játékokat készítő Krafton is.

A Krafton több társulást is bejelentett, amelyek egyszerre szolgálják az NFT-zést és egy metaverzum kiépítését, ami szintén slágertéma mostanság – többek között a Meta, a Microsoft és az Epic is keresi a módját. A vállalat egyik új partnere a Seoul Auction Blue, ami Korea legnagyobb aukciós cégének társa, ami a Krafton alá tartozó Bluehole Studióval együtt fog azon dolgozni, hogy az MMORPG-k rendszerére és az újgenerációs grafikus technológiákra alapozva NFT-ket alkosson és árusítson.

A másik partner, a Naver Z, pedig Ázsia legnagyobb metaverzum-platformján, a 290 millió felhasználóval rendelkező Zepetón edződött, és abban fog segíteni a Kraftonnak, hogy közösen létrehozzanak egy Unreal Engine-en alapuló virtuális valóságot. A Krafton a két vállalkozást szeretné össze is kötni, hogy az NFT-ket avatárként lehessen használni a majdani metaverzumán belül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...