Több SNES-remake-et is mérlegelhet a Square Enix

  • Írta: gorien
  • 2022. február 22.
  • Pletyka
Link másolása
Könnyen előfordulhat, hogy a Square Enix több 16 bites klasszikusát is előveszi a jövőben, hogy azokat HD-2D remake formában újra kiadja. Erre utalgat a Triangle Strategy fejlesztőcsapata, akiket felkértek, hogy állítsák össze a jelöltek listáját.

Hamarosan piacra került a Triangle Strategy, a Square Enix taktikai szerepjátéka, amely hasonló vizuális stílusban készült, mint az Octopath Traveler. Ezt a kiadó HD-2D néven emlegeti, ami azt jelenti, hogy kétdimenziós sprite-okat használnak háromdimenziós környezetben, ettől pedig a SNES-re kiadott játékok magasfelbontású változatának hatását keltik. Yosuka Matsuda elnöknek nagyon bejön ez a stílus, ezt a VGC által szemlézett rádióinterjúból tudtuk meg.

A Triangle Strategy mögött álló csapat producere, Tomoya Asano mesélt arról, hogy Matsuda megkérte őket, állítsanak össze egy listát olyan játékokból, amelyeket a HD-2D módon remake-elni lehetne, ők pedig össze is gyűjtöttek számos, még a SNES-re kiadott Square- és Enix-címet. Ezek között a Live A Live-et nevezték meg a legesélyesebb jelöltnek – erről néhány hete derült ki, hogy tényleg érkezik remake-je. A második helyezett az ActRaiser volt, amit Renaissance alcímmel szintén felújítottak, bár nem ugyanezzel a stílussal tették.

Az interjúban más játékot konkrétan nem neveznek meg, de ezek után nem elképzelhetetlen, hogy látunk még klasszikus SNES-címeket felújítva a közeljövőben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...