Már nagyban dolgozik a Sony a PS3-emuláción?

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 4.
  • Pletyka
Link másolása
Sokak számára volt fájó pont a megújult PlayStation Plus bemutatásakor, hogy a PS3-as klasszikusokat csak streamelve érhetik el az előfizetők. A pletykák szerint azonban a Sony már dolgozik a tényleges PS3-emuláción is.

Noha a megújult PlayStation Plus rengeteg extrával érkezik, fájó hiányossága - a first-party címek késve érkezése mellett -, hogy a PS3-as klasszikusokat csak streamelve érhetik el az előfizetők, tényleges emulációt nem kapnak hozzájuk, hogy letöltve, internet nélkül futtathassák őket. Ez nekünk különösen rossz, hiszen a streamelés lehetősége továbbra sem opció Magyarországon.

Úgy tűnik azonban, hogy a Sony tisztában van azzal, hogy a játékosok mennyire vágynak a PS3-emulációra, Jeff Grubb, a VentureBeat újságírója szerint ugyanis a japánok már nagyban rajta vannak, hogy megvalósítsák azt a PS5-ön. Grubb ennél több konkrétumot nem tudott mondani, annyit tett még hozzá mindössze, hogy "eltarthat egy darabig", míg eredménye lesz a dolognak, és hogy "bárcsak mondhatnának róla valamit", hiszen másokhoz hasonlóan ő is azt hitte a bejelentés alapján, hogy ez az egész hidegen hagyja a Sonyt, és nem is akar foglalkozni vele.

Megoszlanak egyébként a vélemények arról, hogy a PS3-emuláció milyen színvonalon valósítható meg. Egyesek szerint a konzol egyedi processzora miatt ez rendkívül nehéz feladat, mások szerint viszont abszolút lehetséges a dolog, csak a japánok nem akarják rászánni a pénzt a fejlesztésre.

22.
22.
dcba
#17: Nem tudom ismersz e barkit is a UK-ben, de a Killzone 2-3 (az elso nincs PS3ra csak digitalisan) kb £1os jatek, es a Resistance-ek is kb az £1-£2 kategoria, talan a metal gear solid az lehet vagy £5-10

Ha van ismerosod UKben akkor innen meg tudja neked venni, szerintem ettol olcsobban max facebook marketplacen lehetne talalni.

https://uk.webuy.com/
21.
21.
nemfontos
#17: Használtba mindig megtalálod, ki lehet fogni őket jó áron. Ps3 gépeket is találsz még egészen jó állapotban.
20.
20.
DarkCrash
#17: 1000-3000 ft kozott. Sajnos ezekből már iszonyat ritka a fóliás. Ha van is annak horror ára van. Úgy hogy marad a használt.
17.
17.
crytek
#15: Van benne valami. Ha PC-n sikerül "sima mezei usereknek" az emulálás egyre jobban akkor a saját rendszerét ismerő Sonynak se lehet olyan lehetetlen dolog megoldani.

Nekem kb 35 game van egyébként ami tolnék és ps3as.
(Csak kiváncsiságból ps3on milyen árakon szokott menni itthon a killzone 1-2-3, Resistance-ok, Metal Gear Solid 4?
16.
16.
dcba
#11: En nem sirok, nekem van PS3 igy en tudok barmivel jatszani, nekem egyetlen hatalmas gondom a PS3-mal, hogy gyulolom a controller-t, az az ici-pici kinai piac minosegu controller nekem sosem jott be, a PS4 es a PS5 controllerei annyira jok, de azokat meg nem lehet maradektalanul mukodesre birni PS3mon, igy igazabol nekem ezen nevetseges okbol kene csak a ps3 emulacio PS5n.
15.
15.
nemfontos
Egyébként ok csak jól járnának vele. Nem kéne szerver oldalon foglalkozni vele és letoltened stream helyett
14.
14.
nemfontos
#11: Igazad van de pár gyongyszem akad ott amiket máshol nem tudsz játszani. Én fizetnek értük.
13.
13.
vortel
Nekem csak 1 game a Killzone 2 más ami kell kijött remakeben PS4re
12.
12.
Venator
#8: nagyon hulyek ha nem csinaljak meg
9.
9.
Shao Kahn
Dragon age 2, de az nagyon!
8.
8.
crytek
Megkésett a hír már nincs április 1.... pedig már majdnem elhittem
7.
7.
TrishtanAG
#5: Ezek nagyjából egészen jól futnak a Pc-s emulátorban, így a Sony is csinálhatna már valamit.
6.
6.
Venator
2.
2.
nemfontos
Meg lehet csinálni, hiszen már létezik is. Nem tökéletes, de rengeteg játékot lehet megfelelően emulálni már vele.
Ha a sony megcsinálja hivatalosan, az nagyszerű volna. Kérdés hogy a teljesítmény mennyire elegendő..
1.
1.
dcba
Ha ez ugy fog mukodni, hogy beteszem a ps3-as lemezem es megy ps5-n, akkor eskuszom egy konnycsepp lehet ki fog csordulni, de ugye ezt szinte a lehetetlen kategoriaba sorolom ahogy a ps3-on is lehet ps2 jatekokat jatszani de a lemezem hiaba rakom be nem mukodik :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...