Ma ünnepli a harmincadik születésnapját a Kirby-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Napra pontosan harminc évvel ezelőtt jelent meg Japánban a Kirby’s Dream Land. A rózsaszín gömböc sorozata azóta is rendszeres visszatérője a Nintendo játékkínálatának, a legutóbbi rész néhány héttel ezelőtt jelent meg.

Harmincéves a Kirby-sorozat, miután 1992. április 27-én került a japán boltok polcaira a Game Boyra fejlesztett Kirby’s Dream Land. 

A karakter megszületésének több érdekes sztorija is van. Az egyik, hogy eredetileg nem is ilyennek szánták, a HAL Laboratory placeholder karakterdizájnként használta a gömböcöt, amíg ki nem találnak valami részletesebbet. Végül ebben a formában is megszerették, és úgy döntöttek, ezt a megjelenést használják a későbbiekben is.

Habár Kirby mindig rózsaszín volt, az amerikai borítón még fehéren ábrázolták, mert a Game Boy monokróm kijelzőjén is fehérnek látszott.

Kirbyt eredetileg Popopónak hívták egyébként, azért nevezték át, hogy jobban csengjen a neve nyugaton is. Shigeru Miyamoto egy 1993-as interjúban árulta el, hogy a Nintendo of America egyik ügyvédje, a 2019-ben elhunyt John Kirby előtt tisztelegtek vele.

Az úriember sikeresen védte meg a bíróság előtt a Nintendót, miután a Universal Studios beperelte a céget, mert úgy vélte, a japánok megsértették King Kong védjegyét a Donkey Konggal. (A Nintendo egyébként a pert követően egy 30 ezer dolláros vitorláshajót is ajándékozott Kirbynek, amit Donkey Kongnak neveztek el - az ügyvéd egyúttal exkluzív jogot kapott arra, hogy a hajóját így hívja.)

A Kirby-sorozat azóta is kitart, a legutóbbi rész a Kirby and the Forgotten Land márciusban jelent meg, és nem csak a kritikusok, hanem a játékosok is örömmel fogadták.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...