Az Electronic Arts forgalmát nagyrészt már a live service-játékok teszik ki

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 12.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts pénzügyi jelentése is befutott, amely több érdekességet is tartogatott. A kiadó forgalmának jelentős részét már a live service-játékok teszik ki, az egyik legnagyobb húzónév pedig az Apex Legends természetesen.

Rendkívül erős negyedévet zárt az Electronic Arts, a januártól március végéig tartó időszakra kétmilliárd dolláros forgalmat könyvelhetett el, ami 48 százalékos növekedés éves szinten, míg a nyeresége 76 millió dollárról 225 millió dollárra nőtt. A teljes pénzügyi évet nézve is látványosak számok: itt a forgalom 24 százalékkal lőtt ki az előző évhez képest, és hétmilliárd dollárnál állt meg, igaz, a nyereség már 5 százalékkal csökkent, 789 millió dollár volt "csak".

Habár az eredményekre valószínűleg alaposan rányomta a bélyegét a Battlefield 2042 fiaskója - a kiadó vezérigazgatója meg is ígérte, hogy a nulláról gondolták újra a franchise fejlesztését -, a live service-játékok bődületesen jól termelnek, így a cég teljesítménye stabil. Csak a pontosság kedvéért: az elmúlt negyedévben a teljes forgalomnak a 85 százalékát, míg az egész évben a 71 százalékát tették ki a live service-bevételek. Az Apex Legends töretlen népszerűségnek örvend, éves szinten 40 százalékot tudott erősödni, és mára több mint kétmilliárd dollárt termelt a kiadónak - nem csoda, hogy a mobilokat is meghódítanák vele.

9.
9.
dcba
#7: Egyetertek, egyszeruen sosem fogom megerteni miert koltenek az emberek penzeket ertektelen nem letezo digitalis szarokra, oszinten miert kell mindenkinek csilli villi skin meg mittomen. Nevetseges es en sem koltenek soha ezekre, mert ezzel csak tamogatjuk a jatekok kihereleset es mindegyikbol live service-t akarnak majd csinalni, mert a sok hulye penzeli ezeket a szarokat.
8.
8.
Heldengeist
#7: Nem csak kihasználják, ki is termelik a hülyéket. Iszonyat marketing pénzeket költenek arra, hogy a pszichológiát kihasználva megetessék a közönséggel a szarukat és azok még mosolyogjanak is hozzá.
7.
7.
crytek
#1: Arról nem a kiadók tehetnek ,hogy sok a hülye. Ők csak szimplán kihasználják őket ahogy minden más cég ugyanúgy az erre hajlamosakat.
Mobilon meg több a zseton mert ott több a buta ember.Ott jobban le tudják húzni ezeket.

(Én ha havi szinten keresnék mondjuk 1 milliárdot, akkor se fordulna meg a fejemben soha hogy én egy játékba fegyverekért/skinekért/gyorsabb upgrade pakkokért fizessek) Mobilon ez nyomorultabb sok ingyenes cuccnál játszhatsz kb 30 percet aztán órákat kéne várni amíg valami újra feltöltődik és játszhatód tovább ott meg azért lehet beleölni többszáz ezreket hogy szimplán folyamatosan játszhass..
Én akkor már inkább facebook live kíséretében égetnék el napi szinten 20 ezreseket ,mert annak is több értelme lenne.
6.
6.
SgtEversmann
#5: Singleplayer játéknál gondolom félév-egy év után után már nem jön a pénz :) Max újabb leárazásoknál.
5.
5.
dcba
#4: En nem lennek teljesen a live service meg online jatekok ellen, mert ahogy irtad ott a WOW amit emberek millioi imadtak, es en annak vagyok a hive, hogy legyen opcio mindenkinek, legyenek live service online rpg mmo open world whatever jatekok, csak ne ezek legyenek egyedul.

Jelenleg pedig egyre kevesebb az igazan jo single player AAA jatek, lenyegeben mar csak lassan a Sonytol tudunk varni valamit, de ott is sokszor megy melle a dolog, pl nekem a Horizon az abszolut nem jon be, rosszul vagyok az egesztol ahogy van az az egesz jatek, de pl a God of War az hatalmas volt, de nekem lenne igenyem pl egy jo FPS jatekra, de lassan a First Person perspective kb online jatekokhoz van csak hasznalva, sehol egy jo Half Life szeru storys FPS. Utoljara ha jol emlekszem a Prey volt az ami nagyon tetszett FPS-ben, a Far Cry-okra meg reagalni sem vagyok mar hajlando.
4.
4.
Aanash
Nem minden esetben tudom elfogadni a live service játékokat.
Ha tényleg élvezetesek és fejlődnek mint pl a wow, akkor oké, de ha a Destiny féle újrahasznosítást nyomják a játékosok arcába, ráadásul a játék nem is bővül, nem is tud megújulni, és még a dlc tartalmakat is folyamatosan elveszik amikért fizettek a játékosok, akkor kukába vele és a fejlesztőkkel.
Az már más kérdés, hogy idő és pénz rablónak tartom mindet és nem áldozok mostmár egyikből sem ezekre.

Inkább játszok indiekkel, vagy kártyacsatározóssal, vagy valamilyen sport játékkal, nekem a többi túlságosan zajos és agresszív.
Ráadásul a nyílt világra sincs igényem.

De látom hogy nagyon pörög a live service és nyílván a pénz beszél, meg ez lesz az irány a közeljövőben, ami engem nem zavar amíg van mivel játszanom.
Az Apex Legends meg ha tényleg fasza játék, akkor akinek tetszik sok sikert hozzá.
3.
3.
dcba
#2: Nekem nem forog minden az online korul, van 360am, xbox one-m, ps1-2-3-4-5, psp, ps vita, 3ds es wii u-m es egyik gep sincs soha interneten, igy nem mindenkinek forog minden az online korul.

A masik, hogy en nem egy adott jatekot bantottam, hanem azta tenyt hogy ennyire porognek a hulye live service jatekok es pedig de, egyre kevesebb a jo single jatek, mert mindenkinek ezt kell termelni. Nezd meg Ubisoft-t, regen egyik jatekuk jobb volt mint a masik, manapsag mar ra sem nezek az Ubis hirekre, mert minden jatekukba valahogy bele van eroltetve a live service, ha mas nem FPS jatekhoz vehetsz skineket (jajj de jo).

A mobil jatekok regen tok jok voltak amikor meg az iPhone 3g-m volt es igazi normalis jatekokat adtak ki mint Terminator, Resident Evil stb, pl munkaba menet tok jol el lehetett lenni veluk, vagy amikor van mondjuk 10 perced egy orvosi rendeloben, vagy varakozol valahol, de a mai jatekokra idot sem erdemes fecserelni.
2.
2.
JohnSpartan
#1: Soha nem fognak eltünni a single játèkok attól hogy manapság az online játèkok a kelendöbbek vagy az èrdekeltebbek. Szomorú hogy pont egy olyan cím alá vèsed be hogy vacak ami szerintem a mai online címek közül a legjobban van összerakva ès mèg ráadásúl ingyenes is. Kevesebbet költöttem erre a játèkra mint bármelyik másik single gamere. Pontosan 3000 Ft-ot amivel kiváltottam a season passt. Èn pl a mobil játèkokat nem tudtam soha sehova tenni... Nem mondom, volt 1-2 olyan játèk amit nyomtam mobilon (Heartstone, OTTD) de, nekem a mobil az megmaradt mobilnak.

De amúgy kèrdem èn, mit vártok egy olyan világban ahol ma már minden az online lèt körűl forog? Èn szeretem mind kèt oldat! Szeretem a jó, izgalas storyval kecsegtető single játèkokat is de, ha esetleg haverokkal kedvünk támad csapatni valamit akkor ott az online lehetősèg is ami baromira jó dolog abból kiindulva hogy 20 èvvel ezelött csak akkor volt rá lehetösègünk ha bementünk egy gèpterembe azt fizettèl az órákèrt... Nyilván több az online game mint a singel ami rèszben szomorú de, egyben èrthető is. Ez van!
1.
1.
dcba
Annyira jo, hogy mindenki anyazza a live service jatekokat, de kozben megis fut nekik a szeker. Szomoru, hogy ennyire sikeresek ezek a vackok, mert sajnos erre akar majd mindenki ramenni es lassan biztosan el fognak tunni az ertekes single player jatekok, mert mindenki nyeroautomatat akar csinalni majd jatek neven. A mobile gaminget mar totalisan kinyirta a live service jelenseg, telora szinte mar nem letezo fogalom az ertekes jatek, vagy 5 percig elvezheto egyszeru kis flappy bird szeru vackok jonnek (sok sok reklammal persze) vagy ilyen toltsd fel az energiad 8 ora alatt, vagy fizess 2 dollart es akkor kipihented magad es hagy a jatek jatszani ujabb 5 percig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...