Egy berágott orosz rajongó szivárogtatott a konzolos S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobylról

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 9.
  • Pletyka
Link másolása
A jelek szerint a GSC Game World gőzerővel dolgozik a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl konzolos változatán - amiről egy, az ukrán fejlesztőkre kiakadt orosz rajongó szivárogtatott.

Nagyon úgy tűnik, hogy készül az eredeti S.T.A.L.K.E.R.-játék, a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl konzolos változata, igaz, erről kifejezetten szokatlan forrásból értesültünk. A PC Gamer sztorija szerint a portról készült felvételt (lásd alább) egy orosz rajongó szivárogtatta ki, miután berágott az egyébként ukrán és a háború miatt jócskán érintett GSC Game Worldre az orosz-ukrán háború kapcsán tanúsított viselkedése miatt.

Ezt onnan tudjuk, hogy a Nevazhno, Kto, illetve Velichaishii néven futó felhasználó egy ötoldalas doksit is mellékelt a leakelt anyagok mellé, amelyben leírja: leginkább az bosszantotta fel, hogy a GSC mindenki más mellett az orosz rajongókat is a Come Back Alive Foundation támogatására buzdította, az alapítvány által gyűjtött adományok azonban az ukrán hadseregnek mennek, így a jóhiszemű orosz játékosok Oroszországban bűncselekményt követnek el.

Szerinte a fejlesztőknek fel kellett volna hívnia az orosz rajongók figyelmét az adományozás jogi következményeire. Az úriember más sérelmeket is felhoz ezenkívül, például kiemeli, hogy szerinte a háború óta diszkriminálják az oroszokat a GSC Discord-szerverén.

A PC Gamer megkérdezte a GSC-t is a témában, akik azt mondták: úgy kértek támogatásokat a közösségüktől, mint sokan mások, továbbá megjegyezték, hogy - szerintük talán egyedülálló módon - később leírták az orosz játékosokat érintő lehetséges következményeket. A GSC egyébként tagadta Nevazhno azon állítását, miszerint egy szintén felbőszült alkalmazott juttatta volna el az anyagokat a szivárogtatónak.

3.
3.
markoci555
Ki gondolta volna, hogy bűnnek számít az ellenségnek pénzt adni, egy olyan országban, ahol elvisznek mert feltartasz egy üres papírt vagy egy szalámit?
2.
2.
Chdz
#1: Minek baszakodjon azzal, csak erőforrást emészt fel a 2 elől, azt is szkeptikusan fogadom, hogy jönne konzolra. Szerintem totál felesleges, egy jobb irodai vagy lapos röhögve elviszi, aki akarta már rojtosra játszotta..
1.
1.
crytek
Remake kollekció kéne konzolokra, de a gsc szerintem le se szarja már ezt.. Csak a stalker 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...