Rendezőre lelt a BioShock-film és a Horizon: Zero Dawn-sorozat

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 26.
  • Cooltúra
Link másolása
Izgalmas hírek záporoznak a Netflix irányából. A régóta ígért, de a streamingszolgáltató alatt végre újra szárnyra kapó BioShock-mozi és a Horizon: Zero Dawn tévés adaptációja is megtalálta a rendezőjét.

Rendezőre és forgatókönyvíróra lelt a BioShock-film

Sajnos elég gyakran megesik, hogy egy videojáték alapján készülő filmadaptáció végleg a purgatóriumban köt ki - sokáig úgy gondoltuk, hogy ez lesz a sorsa a már lassan másfél évtizeddel ezelőtt belengetett BioShock-filmnek is. Idén februárban azonban óriási fejlemény érkezett a témában, megtudhattuk ugyanis, hogy a Netflix feltámasztotta a projektet, így újra aktív munkálatok alá került a régóta várt adaptáció.

Ezzel pedig meg is érkeztünk a mai friss hírünk egyikéhez, a streamingszolgáltató ugyanis bejelentette, hogy megtalálták azt a direktort, aki szívesen vászonra festené Rapture történetét. Az úriember pedig nem más, mint Francis Lawrence, akit a Legenda vagyok vagy az Éhezők viadala: Futótűz rendezőjeként ismerhetünk. Vele karöltve csatlakozott a projekthez Michael Green (Logan, Blade Runner 2049) is, aki a történet forgatókönyvéért felel majd.

Az Umbrella Academy rendezője vezényli a Horizon-sorozat munkálatait

Egy másik izgalmas Netflix-projekt is hallatott magáról, ez pedig nem más, mint a Horizon: Zero Dawn és Horizon: Forbidden West alapján készülő tévésorozat. A projekt létezését idén májusban erősítette meg a Sony, később pedig azt is megtudtuk, hogy a széria valószínűleg Horizon 2074 címen fut majd.

Habár egy hasonló kaliberű sorozat epizódjai felett általában több rendező bábáskodik, a Netflix-féle Tudum interjújából megtudhattuk, hogy Aloy tévés kalandjához már beszervezték az Esernyő Akadémia atyját, Steve Blackmant. Az úriemberre egyelőre szimplán rendezőként hivatkoznak, vagyis egyelőre nem tiszta, hogy elnyerte-e a showrunneri címet is, a hír azonban mindenképpen izgalmas. A korábbi pletykák szerint egyébként Jack Boem (Pacific Rim, Suicide Squad) is részt vesz a munkálatokban társrendezőként, a széria művészi vezetője pedig Michele Brady lesz, akinek a The Expanse fantasztikus látványvilágát köszönhetjük.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...