A Sony nem tervez PlayStation 6-ot kiadni 2027 előtt

  • Írta: Nyuszcica
  • 2022. november 23.
  • Hardver
Link másolása
A Sony legalább 2027-ig nem számít a következő generációs PlayStation érkezésére - derül ki egy Twitter-posztból, így kijelenthetjük, hogy a PS5 több mint hét évig maradhat talpon.

A Sony legalább 2027-ig nem számít a következő generációs PlayStation érkezésére, derül ki egy Twitteren is megosztott dokumentumból. A részben szerkesztett anyagot ma hozták nyilvánosságra a brit versenyhatóság folyamatban lévő felülvizsgálata részeként, ami a Microsoft-féle, 68 milliárd dolláros Activision Blizzard-felvásárlással foglalkozik.

Egy, a játékosok számára különösen érdekes bekezdés arról ír, hogy a Call of Duty vajon mennyi ideig maradhat a PlayStation-konzolokon az üzletet követően. A Sony itt kifejti, hogy 2027-ben várhatóan elveszíti a hozzáférést a franchise-hoz, és mire a PlayStation-konzolok következő generációja a piacon landol, nem fér majd hozzá a Call of Dutyhoz és más Activision-videójátékokhoz.

A minap arról lehetett hallani, hogy a Microsoft a következő tíz évben PlayStationre is kiadná a Call of Duty-játékokat.

25.
25.
crytek
#24: Pedig jövő évet mondják..Nem mellesleg 270K a ps5 már (jó adnak mellé egy szem játékot is) Az új erősebb biztos hogy nem lesz olcsóbb...Szerintem elég kevés ember van akinek kell ps5 és nem fog kiadni érte 180ezret csak mert használt :)
Series X-ről nem is beszélek mert az meg telekomos és akciós volt azt ha csak 170-ért viszik már azon is keresek :)

[Apróra érdemes felnézni 210-230 sőt van aki drágábban ad használt ps5-öt és elkelnek...]
Ezért jó ez a konzol mert ez nem csicska pc hogy 5 év múlva kb örülsz ha töredékét kapod érte. Konzolt meg 8 év után is több mint féláron megvesznek. Egyik ismerősöm nemrég adta el a ps4 proját használtan (már ezer éve nincs rá gari) 90-ért...

24.
24.
Ca$Hman
23: :D Azt várhatod, hogy 2 év múlva is ugyanígy maradjon a "konzol helyzet". Feltéve ha 2 év múlva jön ki a félgen, vagy akár 3. Ha 1 év múlva akkor még lehetséges lenne beszerzési áron eladd a mostanit és válts, de nemhiszem jövőre hirtelen a semmiből betoppana majd a ps5 pro meg a boxos párja.
23.
23.
crytek
#22: Én is megveszem majd. Series X-et és a ps5öt ugyanis bármikor megveszik beszerzési áron még így használtan is :)
PC-be vga ugyse lesz egyelőre...
22.
22.
Ca$Hman
Crytek: Én viszont a PC-re sajnálom a casht, konzolból viszont kell a legjobb, úgyhogy elő lesz rendelve mihelyst lehetőségem lesz rá.
21.
21.
crytek
#20: Csak olyan hírek voltak korábban, hogy már páran megkapták az erősebb gépeket. Azaz kb már kész lehet a dolog.Mondjuk nekem oly mindegy konzolon ugy sincs fps mérő meg nem mondom mi mennyivel futhat csak annyit látok ha valami beakadozik akkor az nem 25 feletti, de most pl mondani se tudok semmit ami ilyen lenne pedig én felhőbe tolok mindent. Grafika meg jó ha szép de nem igen zavar az se ha nem.
20.
20.
Ca$Hman
Crytek, jah, 2020-ban jött ki, simán kijöhet 2024-ben egy új félgen hardver ami One vs One X teljesitmenykulonbseget nyújt majd a series X hez képest, és ott a 4 éved.

18: Ez meg hogy supply chain gondok vannak, lehet, hogy megoldják addigra. Ez olyan mint akik azt mondják jön a nagy szegénység, csak mert balfaxok voltak rájönni, hogy ez egy hullámzó folyamat, minden válságot fellendülés követ, és minden fellendülést válság...
19.
19.
crytek
#18: Az igazság az hogy ki van használva csutkára csak kurva kevés bármire is..
Vannak nagyon jól összevethető doldog:

A gép elég erős hogy egy god of war ragnarök, horizon wild westet vigyen stabilan amik ki is néznek valahogy de a moslék szar és még ocsmány gothamel pl bajok vannak.
Erősek a gépek csak helyén kell kezelni mennyire.. 2.5 év után nem lesz dupla teljesítményugrás.. (ezt csak arra hogy a one és a one x között laza 4 év volt 4 év az nem 2.5 az idő alatt egy új gen lefut simán hw fronton)
18.
18.
HMoody
#17: Kivételesen crytekkel értek egyet. Sőt, továbbmennék odáig hogy lehet, hogy nem is lesz ilyen. A piacot elnézve tök felesleges lenne, mikor még most is supply chain gondok vannak és játék is alig használja ki.
17.
17.
Ca$Hman
Crytek: Jah, alig volt erősebb a one X is, mint a sima one :D
Tényleg minimális ráncfelvarrás volt lol.
16.
16.
crytek
#15: Ilyen ez ha valakit nem érdekel valami, nem veszi meg.
15.
15.
hoaw
Ps4-et, 5-öt se vettem már. Ezt se fogok.
14.
14.
crytek
#12: Csodavárás vol n+1... minimális ráncfelvarrás lesz ez a két konzolnak nem pedig teljesítmény duplázás.
12.
12.
Ca$Hman
Inkább a ps5 pro/ series X "pro" konzolokat adják ki, amik elég ha annyit tudnak amit a mai konzolok tudnának 30fps-en, csak azok 60al... és már venném azonnal. A mai 30fpses módok látványát 60fps meg akár még ha belefér ray tracing mellett... nem ilyen hogy választhato mód ray tracing, nativ 4k es high graf, VAGY 60 fps...
De amit ma 30fpsel tudnak az már tényleg nagyon zsilett, azzal ki tudnék egyezni, ha ugyanezt 60 mellett tudná.
11.
11.
daenath
Helyes, csak jovore akkarok PS5-ot beszerezni, addig jol elvagyok a PS4-el is ;)
10.
10.
Yanez
A PS6 majd 10 évig hiánycikk lesz és csak akkor lesz simán megvásárolható, amikor megjelenik a PS7, ami 20 évig csak a Sony dolgozóinak lesz elérhető meg néhány fifás youtubernek.
9.
9.
Scat
Hogyan adná ki? Ps5-ből sem tud eleget gyártani.
8.
8.
crytek
#7: A konzol felépítése ugyanaz fog maradni. Kb amitől te félsz az olyan lenne minthogy a win 10-es játékok egyike se futna windows 11-en. Nem kell ettől félni amíg nem állnak át (miért is tennék?) más alapokra addig minden fog futni az új gépeket..
7.
7.
Shao Kahn
#5: Na jó, lehet hogy hirtelen felindulásból kissé feledékeny voltam, és túloztam. Akkor helyesbítek, a játékaimnak csak a fele ps5-ös, a másik fele ps4-es. Egyformán szeretem őket. És félek attól, hogy egy ps6-on, ha a ps5-ösök működnének is, a ps4-esek már semmiképp....
6.
6.
Jarl Balgruuf
#2: Ekkora marhaságot régen hallottam.
Ilyen mentalitással a kőbaltánál megragadtunk volna.
5.
5.
r3dman
Hosszú évek óta gyüjtögeted?A ps5 2020-ban jelent meg.Pár újrafeldolgozott gamen kívűl semmi extra.Túl lehet még szárnyalni a ps 5 grafikájátt.Az rtx-en kívül nem annyira kiemelkedő.Egy fasza tv-n jól néz ki mint bármi más.
4.
4.
Marcus88
#2: Te miről beszélsz?
A ps4 játékok is mennek ps5 gépeken,ahogy a 6-on is menni fognak.
3.
3.
crytek
#2: Ne zavarjon hogy a ps5 és a series x is már egy "pc" tulajdonképpen, azaz ha mesterségesen direkt nem nyúlnak bele akkor 25 év múlva is mennek majd a ps5/series x játékok a ps12-ön meg Xbox akármin
Ez már nem ps3 éra...
2.
2.
Shao Kahn
Ne adjon ki a Sony ps6-ot semmikor! Remélem sosem találják fel! Nekem ps5-öm van, minden konzoljátékom ps5-ös. Nem azért gyűjtögetek ps5 játékokat hosszú évek óta, nem akarom hogy a teljes gyűjteményem odavesszen, azért mert eltörlik a ps5-öt, a ps6 kedvéért (amin biztos nem működnének a ps5-ös játékok.) Szóval remélem soha nem jön el ez a nap!
Különben is, szerintem a ps5-ös játékokat sem grafikailag, sem játékélményileg nem lehet tovább fokozni.
1.
1.
Jarl Balgruuf
Mivel nyakig ér a szar gazdasàgi és gyàrtàsi téren is mostanàban teljesen érthető, és akkora fene nagy grafikai ugràsok sincsenek, meg szükség se ràjuk, nem is baj ha hosszú generáció lesz.
Kreativitás kell a jó játékokhoz, nem még több teraflops.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...