Returnal - ilyen gép kell majd a PC-s változathoz

  • Írta: fojesz
  • 2022. december 12.
  • Gépigény
Link másolása
A múlt héten végre hivatalosan is megerősítették, hogy számítógépeken is tiszteletét teszi a Returnal. Nem sokkal később a gépigényre is fény derült.

Jó pár izgalmas bejelentést hozott a múlt heti The Game Awards, a Sony pedig a PC-seknek is készült némi finomsággal: kiderült, hogy mikor jut el számítógépekre a The Last of Us: Part I, illetve megerősítette végre, hogy a jövő év elején a Returnalt is megkaparinthatják a master race képviselői.

Nem sokkal később élesedett a játék steames adatlapja is, innen tudtuk meg, hogy milyen gép kell majd az átirat futtatásához. Habár az még nem világos, hogy az alábbi konfigurációk pontosan mire lesznek jók (ahogy a PC-specifikus grafikai funkciókról sem esett szó egyelőre), az biztos, hogy RAM-ból nem lehet majd eleget pakolni a játék alá.

Minimum gépigény:

  • OS: Windows 10 (64-bites, 1903-as verzió)
  • CPU: Intel Core i5-6400 (2,7 GHz, négymagos), AMD Ryzen 5 1500X (3,5 GHz négymagos)
  • Memória: 16 GB RAM
  • VGA: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB), AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • Tárhely: 60 GB szabad hely, SSD ajánlott


Ajánlott gépigény:

  • OS: Windows 10 (64-bites, 1903-as verzió)
  • CPU: Intel i7-8700 (3,7 GHz, hatmagos), AMD Ryzen 7 2700X (3,7 GHz, nyolcmagos)
  • Memória: 32 GB RAM
  • VGA: NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER (8 GB), AMD Radeon RX 6700 XT (12 GB)
  • Tárhely: 60 GB szabad hely

12.
12.
Hofi3
#2: A 16GB RAM kezd egyre jobban terjedni a 8GB után, és nem a 32GB RAM. Holott egy Red Dead Redemption 2 megeszi keresztbe-hosszába kinézetben!
11.
11.
Ca$Hman
Továbbra sem bántam meg, hogy végül nem cseréltem le a potato laptopot, hanem vettem egy Series X-et :D Röhej az összes gépigény ha valaki szereti a full HD-nál magasabb felbontást.
10.
10.
crytek
#8: Azért itt is tegyük hozzá kinek mi számít elegendőnek...lehet valakinek elég a FHD medium ,de lehet valaki nem adja alá 4k 60fps ray tracing el..Ahogy ember annyi féle variáció.
9.
9.
Azatoth
#5: Elvileg ez a játék sokat profitált a PS5 gyors SSD-jéből. A pályák lényegében véletlengeneráltak (bár lényegében fix felépítésű "szobák" vannak), minden ajtónyitásnál egy új pályarészt tölt be véletlenszerűen, ezt pedig töltési idő nélkül, azonnal megteszi. Gondolom, PCn ezt úgy oldják meg, hogy a játék nagyon sok dolgot alapból betölt a memóriába és onnan dolgozik.
8.
8.
GemForge
Nem játszom halálra magamat PC-n, de eddig a 8 giga kb. mindenre elegendő volt medium grafon. Az afölötti fícsörök számomra évek óta porhintésnek tűnnek, kivéve ezt a DLSS vagányságot. De ahogy olvasom az Image scaling is tud vmi hasolót régebbi kártyákon is. Jópár éve már, hogy leálltam a PC fejlesztgetésével, mert kb. olyanok ezek az új kártyák, mint amikor Bubka évről évre a saját rekordjait döntögette meg fél centikkel... Annyi különbséggel, hogy azért nem akart senki legombolni rólam fél-egy millát.Summa summárum már az 5 évvel ezelőtt is közepeske i5, 1060, 8 giga szentháromság még most is bőven megfelelő szvsz, állítson bárki bármit is.
4.
4.
Gerzson95
3.
3.
Daniel21
#1: Az nem a játékot minősíti :D
2.
2.
hedzsooo
Ja, joforman minden uj AAA jatekhoz 16 GB mar az ajanlott, de ez most a 32 GB-al igyekszik uj trendet teremteni... :D Uj vasba pont annyi akad de legkozelebb ha ujitok/bovitek, kapasbol 128 GB-ra nyomom 32-rol... XD
1.
1.
crytek
A 8GB ramos gépem felröhög :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...