A Google és az Nvidia is beleállt a Microsoft és az Activision dealjébe

  • Írta: szlav
  • 2023. január 13.
  • Biznisz
Link másolása
A Sonyhoz hasonlóan most a Google és az Nvidia az aggodalmát fejezte ki a Microsoft és az Activision Blizzard King 69 milliárd dolláros üzletével kapcsolatban.

A Bloomberg jelentése szerint két újabb óriáscég, a Google és az Nvidia is felszólalt az Activision Blizzard King Microsoft általi felvásárlásának ügyében. A techvállalatok a Sonyhoz hasonlóan a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz (FTC) fordultak, némi aggodalmat kifejezve a 69 milliárd dolláros merger kapcsán.

Az érvek kísértetiesen hasonlítanak a Sony aggályaira, habár meg kell említenünk, hogy amíg a Sonynál a Call of Duty-franchise tűnik a sakktábla legfontosabb bábujának, a Google-t és az Nvidiát inkább a felhős és előfizetéses szolgáltatások piaca érdekli. Nyilvánvaló, hogy mielőtt végleg kivégezte volna a Stadiát, a Google is nagy potenciált látott a felhős streamingben és a hozzá kapcsolódó havidíjas rendszerekben. Az Nvidia szintén nagy játékos ezen a piacon, hiszen a GeForce Now továbbra is kiválóan muzsikál.

Habár a jelentés nem megy bele a részletekbe (és az infók szerint az Nvidia nem is tiltakozik a felvásárlás ellen explicit módon), a felhős játékstreaming és az előfizetéses játékkönyvtárak jelenlegi piacát nézve könnyű belátni, hogy a Microsoft mindkét szférában vezető szerepet foglal el, ezt pedig csak tovább erősítheti az Activision Blizzard King, és a vállalat alá tartozó hatalmas játékfranchise-ok felvásárlása.

A redmondiak persze egy másik arany tojást tojó tyúkra is szert tehetnek a felvásárlással: a King mobilos címeire. A Microsoft jelenléte pillanatnyilag kifejezetten elenyésző a mobilos szférában, azt azonban már tavaly ősszel elárulták, hogy a King segítségével tervezik megvetni a lábukat ezen a gyakran alábecsült, de óriási pénzforgalmat generáló piacon.

3.
3.
Őrnagy
#2: Dehogynem létezik más : Candy Crush.
2.
2.
crytek
A google a bukott szarjával mit nyivákol?
Nv meg csak a gépet adja a játékokat ugyanugy meg kell venni szóval a game passnak a acti nélkül se vetélytárs egyik sem.
Vergődik már a fél világ ezen a szaron. Most derült ki igazán a game ipar = cod más nem létezik
1.
1.
markoci555
szerintem a google csak fogja be gyakorlatilag versenytárs nélkül, ha már megteheti hogy minden második projektjébe beleöl milliárdokat, hogy aztán lelője, pont ilyen a Stadia, most meg ezt emelik ki? Csak röhögök rajtuk. Legyen már vége ennek a hülyeségnek, ennyi erővel Microsoft helyében elkezdeném a kulcsembereket egyesével kivásárolni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...