Kihagyták a sorozat atyját a Yakuza Complete Series stáblistájából

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 27.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A GOG-on megjelent gyűjtemény már meglévő PC-s verziókra támaszkodott, azonban meglepő módon töröltek belőle fejlesztőket, sőt egész stúdiókat is, akik nélkül a játékok nem készültek volna el.

A múlt héten jelent meg a GOG-on a Yakuza Complete Series, ami nemcsak jó értékeléssel bír az oldalon, de most még akciós is. A gyűjtemény a sorozat hét részét tartalmazza, kezdve a Yakuza 0-val, az első két rész remake-jével (Yakuza Kiwami 1 és 2), illetve a Yakuza 3, 4, 5 és 6 remasterelt verziójával.

Sajnos azonban nem minden ilyen fényes a megjelenés kapcsán. A rajongóknak feltűnt, hogy a GOG verziójú játékok stáblistája érezhetően rövidebb, mint a Steamen elérhető variánsnál, a magyarázat pedig az, hogy a számos eredeti készítőt kihagytak belőle. Ráadásul nem a nyári gyakornok nevét húzták ki, hanem Toshihiro Nagoshiét, aki gyakorlatilag a széria atyja, de ugyan így járt Kazuki Hosokawa, a Yakuza 0 rendezője, vagy a sorozat producere, Daisuke Sato is.

Ami közös bennük, hogy mind elhagyták már a Ryu Ga Gotoku Studio csapatát és a Segát, és saját stúdiót nyitottak a NetEase-nél 2021-ben. Szintén kihúzták a Lab42 és a QLOC stúdiókat, akik a korábbi Yakuza 0 PC-s portján dolgoztak, még a két cég logóját is eltüntették a játék kezdőképernyőjéről. A változtatások azért is furák, mivel a Steam-verzióknál úgy a korábbi készítők, mint a fenti két stúdió is továbbra is jelen van.

Szerencsére a belső, személyi ellentétek és kicsinyesnek ható húzások ellenére a gyűjtemény játékai továbbra is szórakoztatóak, és a felhasználó értékelések alapján a portok is minőségire sikerültek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...